pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

fz 30 mu, pro 3 mü.
Durun beş dakika bekleyin eşimden boşanıp geleyim hemen.

Tarih: 22 Aralık 2005, 14:47 - İp: 81.***.**6.209
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tamam biz bekliyoruz pazarbey..
....
valla her ikisini de test edeceksin pazarbey, kurtulusun yok, ona gore..
........
bu arada gecmis olsun..

Tarih: 22 Aralık 2005, 15:03 - İp: 62.***.**2.10
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar, bence Pazarbeyin bu konuda önümüzdeki süre için bir müddet üstüne gitmeyelim derim - Fotoğraf tutkunu olmak güzelde ama aşırı tutkunluk birazda "bekar" işi gibi. Aile hayatı ve tutkunluklar her zaman bağdaşmıyor. Elbette Pazarbey bu yaptığı test ile bir çok kişiyi aydınlattı ANCAK ailesini ve kendini biraz ihmal ettiğini düşünüyorum. Bence bırakalım adamcağız bir müddet özel hayatını toparlasın. Yoksa S-3 ü 3-4 objektifle bir gün içinde gönderirim ama Pazarbey mat olur diye korkuyorum - Bence bir müddet dinlenmeyi fazlasıyla hak etti.

Tarih: 22 Aralık 2005, 18:19 - İp: 81.***.**2.84
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pozitif o halde ben test edeyim..

Tarih: 22 Aralık 2005, 18:25 - İp: 62.***.**2.10
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Neden olmasın - ama hocam sende ingilteredesin ?! Nasıl olcek bu iş

Tarih: 22 Aralık 2005, 18:32 - İp: 81.***.**2.84
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Positif haklı.Siz benim yuvamımı yıkmaya çalışıyorsunuz.Zaten buralarda şu anda çekilecek birşey yok.Positif bahara göndersin. Makro falanda çekerim hem.
Bakılım pro 3 nasıl bir makina.

Tarih: 22 Aralık 2005, 18:48 - İp: 81.***.**4.4
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Pazarbey - Seni çok iyi anlıyabiliyorum. Bende sabahın köründe kalkıp makinemi alıp dışarı çıktığım zaman hanım (haklı olarak) mırın kırın ediyor. Bir de küçük bir çocuk varsa (benimki haftasonu kesinlikle benden ayrı olmak istemiyor - Küsüyor zaten - Şimdi onu da fotoğraf çekmeye alıştırdım ama daha üç buçuk yaşında olduğu için pek algılamıyor ne yaptığını) ama söz hem Dadanagast a bir yolunu bulup S-3 ü ulaştıracağım hemde istediğin zaman Kütahya ya. Sevgiler....

Tarih: 22 Aralık 2005, 19:01 - İp: 81.***.**2.84
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pozitif gercekten s3 pro'yu kullanmayi cok isterim ama dediginiz gibi cok zor gondermeniz.. ayrica ben de zaten espri olsun diye soylemistim, cunku s3 pro kullanacak insanlar zaten hangi makineyi almalari gerektigini bilirler.. sanirim benim testime ihtiyaclari olmaz..
butun bunlara ragmen olumlu bir cevap verdiginiz icin tesekkurler pozitif.. tesekkurler..

Tarih: 22 Aralık 2005, 19:02 - İp: 62.***.**2.10
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

...bir kaç gün müsade İngilteredeki arkadaşlarla konuşmayı düşünüyorum (Fujifilm UK) Belki yönlendirebilirim
S-3 konusu gerçekten de söylediğin gibi - Tasarım ve Reklam fotoğrafçıları bu makinede neye dikkat edeceklerini ve ne istediklerini çok iyi bildikleri için S-3 grafik ve renkleri bakımından çok cazip geliyor. Bu makinede ben kesinlikle kendi kendini "fotoğraf sanatçısı" veya "usta" ilan etmiş insanlarla polemiğe girmiyorum. Çünkü bu cihazı kullanmayı beceremez (kullanmaktan ziyade bilgisayarda yapacağı işlemi bilmez) dolayısıyla makine bir bakıyorsun onun bunun elinde "kötü makine" olup çıkıvermiş. Şu ana kadar S-3 pro yu Türkiyede 1200 fotoğrafçı kullanıyor ANCAK tüm kullanıcılar inanınki neredeyse birebir "seçilmiş" kişiler. Yani S-3 gibi bir ürün marka için "sat gitsin" denecek bir ürün den ziyade prestij yani markanın "namusu" gibi bir şey. Bizim gibi bir dünya markasının prestijini koruması için bu tür ürünlerin arkasında mutlaka eğitimli ve işten anlayan profesyoneller olması gerekir. İşi bilmeyen birisinin elinde pek S-3 göremezsiniz - Görülmesi de zaten bizler tarafından istenmiyor.

Tarih: 22 Aralık 2005, 19:17 - İp: 81.***.**2.84
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pozitif haklisiniz, s3 pro, o prestiji hakeden bir makine.. diger yandan, benim oyle gelismis bir makineyi ne kadar hakkini vererek kullanacagim da buyuk bir soru isareti.. ama oyle bir imkanim olursa, elimden geleni de yapmaya calisirim, orasi baska.. oyle bir firsati kacirmak istemem dogrusu.. tesekkurler..

Tarih: 22 Aralık 2005, 22:43 - İp: 62.***.**2.10