Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
bel fıtığı başlanğıcı. dikkatli ol.dslr kaldırma.
aman ati dikkatli ol.. hakkaten bel fıtığı başlangıcı gibi.. ihmal etme bi doktora git..
bu arada bir tanıdığım sıfır kutusunda d50 yi 18-55 kit lensi ile birlikte 950 ytl ye sana vereyim diyor.. sizce mantıklı mı?
saygılar..
orhan, 950 ytl, bugunun kuruyla 406 pound yapiyormus.. 400 pound'a ancak d50 body'i alabilirsin ingilterede.. 18-55 ile birlikte istersen, 460 pound.. en dusuk fiyata satilan yerde o da..
bence hic kacirma al.. harika da makine..
valla ben de hiç düşünmeden D50 yi al ve gel derim apple....
engin
bencede çok iyi fiyat. hiç durma .
arkadaşlar beni gaza getiriyorsunuz.. hatta 3. vitese takıp ara gazı veriyorsunuz amma velakin yeni fuji aldım ve gelmek üzere.. şimdi birde buna para vermek beni çok zorlayacak.. ancak alırsam iki makineden birini daha sonra satmak üzere alacağım..
ama galiba alacağım..
bir de bende üç takım objektif ve filtreleri ile canon a1 var.. şimdi nikon alırsam taşımak için küçük bir kamyonet almam gerekecek..
offff...offff... kafam çok kötü karıştı... bir yandan kaçırmayayım diyorum..bir yandan da yukarıda anlattıklarım.. hadi hayırlısı bakalım..
yeni makna olunçca tabi gerek yok. Zamanla fiyatlar dahada düşecek.Birde bence artık 6 mp yeterli değil.Hele bir dslr için.Almışken 10-12 almak lazım. değilmi.
ha ha aplemac, iş sonunda zaten kamyonet veya en azından el arabasına kadar varıyor. bende (ayıptır söylemesi) 8 takım makine var ve hiçbirinden kopamıyorum.
mustafa abi valla Erol Taş gibi güldünüz..kendimi bir an pusu kurulmuş esas oğlan gibi hissettim..
beni avutacağınıza, başıma gelecekleri söylüyorsunuz..
napalım kaderimiz buymuş deyip alacağız herhalde. ama işin gerçeği Allah'a da şükrediyorum..en azından 8 takım makinem yok.. bunu alırsam 3 olacak ama..galiba birisini elden çıkaracağım..
bu arada Mustafa abimize buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.. Gönderdiği fuji s5600 türkçe kullanım kılavuzu geçen hafta içinde elime ulaştı..
sağlıcakla..
herkese selamlar
bende bu "dijital fotoğraf makinası seçememe" hastalığı iyice yerleşti.
o mu iyi bu mu iyi derken kararsızlığım iyice arttı.
bu işte çok yeniyim ama kendimi geliştirmek istiyorum
özelliklerini incelediğim ve bizzat gördüğüm şu makinalar arasında kaldım.
-fuji 9500
-canon S2 IS
bebek (yakında doğacak inşallah), doğa resimleri yanısıra hastalarla ilgili(tedavi,işlem öncesi ve sonrası) resimler çekmek istiyorum.
önceden de Canon A 620 veya Fuji 5600 almayı düşünüyordum .bunlar da benim işimi görür aslında ama almışken daha iyi birşey olsun istedim.(Fujinin eldeki duruşu , güzel özellikleri ve elektronik vizörü ona yöneltmişti.)
öğrenmek istediğim bir konu da şu: hastanın bir bölgesinin resmini çekerken fuji 5600 makro yeteneği yeterli olur mu. yoksa makrosu daha iyi olan bir model (canon S2 gibi) benim için zorunlu mu?
bu makinaları kıyaslamak ne derece doğru olur bilmiyorum.dedim ya acemiyiz işte
fuji 9500 gerçekten güzel .
değerli cevaplarınız ve vereceğiniz bilgiler için teşekkürler saygılar
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
06506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
011304 Oca. 2025, 13:30