pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Aşağıdaki linkte 9500 ile çekilmiş fotoğraflar var sadece makina için değil fotoğrafa merakı olanlarında incelemesini tavsiye ederim

http://www.photo.net/photodb/folder?folder_id=382842

Tarih: 21 Aralık 2005, 17:57 - İp: 85.***.**1.104
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

practical photography dergisinde s9500'in degerlendirilmesi yapildi..

baslik olarak, s9500'in ozellikleri acaba bir ucuz dslr'lara alternatif mi, denmis..

butun aciklamayi turkceye cevirmek istemiyorum, cunku zaten bircok ozellikler biliniyor..
bazi printler alinmis.. dusuk iso ve yuksek iso ayarlarinda..
iso 80'de hemen hemen hic noise olmadigi belirtilmis, ve A3 boyutunda harika printler alabilecegi eklenmis..
iso 800 ayarinda kullanildiginda a4 boyutunda print almak mumkun denmis..ne zaman ki iso 1600'e cikartildiginda a4 boyutunda alinamayacagi soylenmis..
ama tabii iso 1600 ayari da 10x15 lik bir print'i almaniza mani olmayacaktir..(bu sonuncusu benim dusuncemdi..)

ozellikleri acisindan dijital slr'lardan hic de geri kalmazmis..
studyo flash'i icin kullanilacak sync soketi ve cable release soketi, ancak dslr'larda olan ozellikler oldugu belirtilmis..bircok kullanicinin belirleyecegi ayarlar varmis, ayrica hem xd hem de cf kart kullanmasi bircoklarini memnun edermis..(elinizdeki kartlari kullanabilmeniz acisindan..)

bir dslr'da oldugu gibi her lensi takip cikartamazmissiniz.. ama 28-300'luk lensi genel kullanim icin fazla fazlaymis.. ayrica kameranin icine toz kacmasi sorunu da olmazmis tabii ki..

anti-blur ayarinin olmasi biraz soru isaretiymis.. cunku hali hazirda otomatik iso ayari varmis makinede..

performans acisindan ise; bir dslr yarisamayacagi soylenmis.. otofokus gorevini iyi bir sekilde tamamlamasina ragmen, bazen yavas kaliyormus..
acilis suresinin 1 saniyenin altinda olmasi, dslr'larla ortusen birsey.. ama 10 saniyelik raw formatindaki fotograflari yazmasi, yavas oldugunu gosteriyor bir dslr ile karsilastirildiginda..
jpeg olanlari 3 saniye gibi takdir edilir bir surede yaziliyormus.. burst modunda 1.5 fps'de 4 tane fotograf cekmesi yarismanin gerisinde kalmasina neden oluyormus, ayni zamanda cekilen fotograflara bakilma suresinin yavasligindan bahsetmisler..
bunlardan dolayi kamera, hizli aksiyon fotografciliginda problemli olabilirmis..

butun bunlara ragmen, s9500'in bir dslr'in yerine kullanilabilecegi soylenmis..

...kameranin fiyatinin bir nikon d50 gibi olmasi belki bircok insani d50 almaya yoneltebilirmis ama 28-300 zoom lensi de eklediginizde aslinda s9500'in fiyatinin makul oldugu goruluyormus..
bircogunun daha da hizli bir makineye ihtiyaci olmazmis.. ayrica fotograf kalitesinin super oldugu soylenmis.. ozellikle yuksek iso'daki basarisindan bir kere daha bahsetmisler..
ve son olarak da, hersey icinde fotograf makinesi arayanlar icin harika bir makine oldugunu soyleyip, degerlendirmeyi bitirmisler..

toplamda 4 yildiz almis..(bircok basarili makine gibi..)

....
28-300 lensinin kalitesinden baska bir yerde daha bahsetmisler.. 28mm'de distortion problemi olusuyormus, ayrica renk sapmalari gozlenebiliyormus.. ama bu lensin kalitesinin, bu tarz olan diger lenslerden daha da iyi oldugunu soylemisler..

9 milyon pixeli ufacik bir sensore sigdirmalari, noise oranlarini yukseltecek birsey ama fuji bu makinesiyle de harika bir is basarmis.. iso 400'de dahi harika sonuclar alinabildigi soylenmis, a3 boyutuna kadar..

........................

degerlendirmelerden gorebildigim kadariyla s9500 iyi bir compact..

Tarih: 21 Aralık 2005, 19:22 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

akuba makınan hayırlı olsun.Teşekkur ederım. valla ben baya yoruldum test ıcın.ama deydi gibi.türkiyenin ilk karşılaştırmalı testini yaptık galiba.[>:D

Tarih: 21 Aralık 2005, 20:18 - İp: 85.***.**3.149
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

geçmiş olsun pazarbey.... aman dikkat et kendine.... ben de senin, günlerdir bıkmadan yorulmadan yaptığın testin finalini bekliyorum ama bu arada gönlüm konica minolta 5D ye fena halde kaydı... bakalım n'apıcam? sana kolay gelsin ve tekrar geçmiş olsun.....

engin

Tarih: 21 Aralık 2005, 22:33 - İp: 81.***.**0.227
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Teşekkür ederim.Az kalsın sakatlanıyordum.Hiç bu kadar şiddeli düşmemiştim.Dakikalarca kalkamadım.Kimsede görmedi. İyiki görmedi karizma çizik çizik olurdu yoksa.

Tarih: 22 Aralık 2005, 00:06 - İp: 85.***.**2.197
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Geçmiş olsun Pazarbey - aman dikkatli olun.

Tarih: 22 Aralık 2005, 00:09 - İp: 85.***.**7.73
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kardeş aman dikkat et.lazımsın valla. .
sonra başka makinaları kim test eder...

saygılar...

Tarih: 22 Aralık 2005, 01:57 - İp: 85.***.**6.117
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam pazarbey,

düştüğünde elinde elinde makine var mıydı? varsa makineye birşey oldumu?

Tarih: 22 Aralık 2005, 14:16 - İp: 81.***.**5.14
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Allahtan elimde makina yoktu. Bu arada ÜLÇEL ayakkabı Firmasının Winchester marka patenleri vardı ayağımda. Aynı Paten(Bot) kullananlar varsa dikkatli olsunlar.Zaten firmayada yazacağım.KEsinlikle kış kullanımına uygun değiller.Objektif olarak test ettim. Ama adı bot işte.Nasıl böyle bir ayakkabı yapmışlar hayret. HErgün düşme tehlikesi geçirmekten bıktım.En iyisi Camel lerimi giyeyim.Kar ve buz yokkende bunları giymeye devam ederim.
Aman arkadaşlar şakası yok bu işin.Az kalsın kırılıyordu bir tarafım.Çokta zor iileşiyormuş orası.Dikkatli olun.

Tarih: 22 Aralık 2005, 14:25 - İp: 81.***.**6.209
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

verilmiş sadakan varmış pazarbey,

geçmiş olsun gerçekten.. bence o testleri yapıp bu kadar insana yardım etmiş olman sadaka vermek kadar hayırlı bir işti

kendine iyi bak. daha fz30 ve s3 pro test edeceksin

Tarih: 22 Aralık 2005, 14:36 - İp: 81.***.**5.14