pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Pazarbey Nikon Coolpix 5600'ü S9500'le karşılaştırmak biraz tuhaf değil mi ?

Tarih: 15 Aralık 2005, 19:09 - İp: 85.***.**3.7
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

senınle anlasamayacagız ozgur foto fujı 5600 nıkon degıl

Tarih: 15 Aralık 2005, 20:00 - İp: 85.***.**6.23
v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

Birzamanlar canon s1 almasını tavsiye ettiğim bir arkadaşım daha ince diye aynı paraya canon ıxus 500 almıştı, dış çekimleri gerçekten harikaydı ancan içerde flaşla bile acızık hareketli nesneleri bile cekemiyordunuz, benden ondan sonra gözüm baya korktu, sonuçta aldığımız çok kötü bir makine değildi ama sonuç çok kötüydü, bu yüzden şu anda alacağım cihazda en çok dikkat ettiğim husus bu, bebn flaslı da çekerim önemli değil yeterki içerde adam gibi çeksin,,Pazarbey bu konuda hala fujinin canondan iyi olduğu kanaatindemisin ?

Tarih: 16 Aralık 2005, 10:21 - İp: 213.***.**5.34
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Selam vip, flaşlı çekiminde kendi içnde ayarları var. Arka planı da almak istiyorsanız makine flaş ışığını az veriyor Enstanteneyi açıyor. Böyle durumda harektetten makine olumsuz etkilenebiliyor. İkinci modda ise. Makine flaş ığışını daha güçlü verip enstanteneyi 1/60 lara kadar getirip sabitliyor. Ama en fazla 3-4 metre kadar bir alanı aydınlatabiliyorsunuz. Fakat makine veyaz nesnelerin ahreketinden kaynaklanan titreşimleride önlemiş oluyorsunuz.
Canon un ixux serilerinden hiç denemedim ama onlarda da böyle bir özellik vardır diye tahmin ediyorum.

Tarih: 16 Aralık 2005, 10:36 - İp: 212.***.**0.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sevgili vip:
benim denediklerim yüksek ısoda flaşsız olanlardı. canon yüksek ısolara çıkamadığı için tabiki fujinin yaptığını yapamaz.
Ancak dediğini deneceğim.Ancak bunu yarın denemem mümkün
birde x tolganın dedikleri var.Fakat benim tahminim flaşlı olarak çekimlerinin farketmeyeceği.

Tarih: 16 Aralık 2005, 12:41 - İp: 85.***.**2.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=10590

salon içinde s2, 9500, 5600, e900 ün en düşük ısoda FLAŞLI çekimleri.

Tarih: 16 Aralık 2005, 13:04 - İp: 85.***.**2.8
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Flaşlı çekimlerde en iyi performansı bana göre S2 sergilemiş. Fujiler de flaş ışığı homejen bir biçimde oda içine dağılmamış daha çok halı üzerinde ışık birikmiş. Fujilerin flaşlı çekimlerinde çok az da olsa macenta var gibi.

Tarih: 16 Aralık 2005, 15:25 - İp: 212.***.**0.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=10758

full tele ile altıntaş minare.en düşük ıso.Açı için vip istemişti galiba.

Tarih: 16 Aralık 2005, 16:55 - İp: 85.***.**9.118
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

pazarbey, altıntaş minare nin en düşük iso ile başka görüntüleri varmı?

Tarih: 17 Aralık 2005, 15:52 - İp: 81.***.**6.240
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

YOm maalesef.Ama yarın tekrar çekebilirim.İnşallah güneşli bir hava olursa.
Bu gün kuş çekmeye gittim.ÇOk soğuktu.Ellirim dondu.Sinüslerim akmaya başladı .

Tarih: 17 Aralık 2005, 20:10 - İp: 85.***.**6.15