pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

rıza bey, 16.ocak pazartesi günü Fuji japonyanın avrupa ülkeleri toplantısı var. Bu konuda orada ek orjinal aksesuarlar hakkında yeni bilgiler verilecek. Piyasada yan sanayinin üretmiş olduğu takılar var ancak bunlarda tatmin edici neticeler aldığımızı pek söyleyemem. Bu konu hakkında burada iki hafta sonra daha net bilgiler vermem mümkün olacak. İyi bayramlar

Tarih: 7 Ocak 2006, 13:34 - İp: 81.***.**1.43
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar 9500 testimiz googlede şu anda dünya birincisi durumda. Haberiniz olsun.Dp preview, steves digicam, reseurceyi falan sollamış.
Ayrıca eğer testi sadece test olarak okumak isteyenler olursa aşağıda adresi bulunan kendi sitemede bakabilirler. Bazen açılmıyor bir iki kere deneyiniz.

http://pazarbey.xoopiter.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=1

Tarih: 7 Ocak 2006, 15:23 - İp: 85.***.**1.242
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

artık dünya sizi tanıyor pazarbey Bu gidişte pazarbeypreview.com un tüm haklarını almak lazım bence

Tarih: 8 Ocak 2006, 20:02 - İp: 85.***.**5.195
koringo
koringo (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Pazarbey macro ve süpermacro arasındaki fark nedir bu makinede ? anlayamadım

Tarih: 9 Ocak 2006, 17:44 - İp: 85.***.**9.131
konvertor
konvertor (üye)
İstanbul / Meraklı

pozitif beyi kutlamak gerekiyor.500 makina fiyatına yapamayacağı reklamı bir kişiye 1 makine göndererek yaptı.bu konu tam kapandı diyoruz bir şekilde (bilinçli olarak) hortlatılıyor.artık sıkıntı verdi.34 sayfadır yaptın reklamı pazarbey yetmedimi ? 34 sayfa işgal edecek bir makine olsa gam yemeyecem.

Tarih: 9 Ocak 2006, 18:06 - İp: 85.***.**5.83
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Bir sıkıntınmı var konvertor ? Rahatsız oluyorsan yorum yapma - bak sende "hortlattın" şimdi bu topici. Pazarbey umarım bu şekilde farklı markaların makinelerinide deneyerek böylesine okunma rekorları kırar. İnsanların merak ile izlediği kendisinin gayet mantıklı değerlendirmesi. Ama eminim sen bu tür birşey yapsan pek okuyan olmayacaktır bu tavırlarınla. Sorunun ne anlamış değilim.

Tarih: 9 Ocak 2006, 18:38 - İp: 85.***.**8.217
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

hakkaten ya.. konvertor arkadaşım senin derdin ne? niye bu kadar agresif ve kıskanç bir tavır alarak böyle bir yorum yapma ihtiyacı hissettin, bize de anlatır mısın?

hem seni ne ilgilendirir reklam olup olmaması.. sonuç olarak bu forumun 34 sayfasından buradaki üyeler hem makine hem de dostluk adına birçok bilgi ve değer kazanmışlardır. sen burada hem sayın positife hem de pazarbeye teşekkürlerini sunacakken bu hazımsızlık niye? makineyi kullanmışsındır ve buraya görüşlerini sunacaksındır mantıksal çerçevede.. buna birşey demeye kimsenin hakkı yok.. ama işi şahıslara ve yaptıklarının ne olduğunu kendi beynindeki yargılara göre yorumlarsan kimse seni hoş karşılamayacaktır buna emin ol. ayrıca sıkıntı verdiyse okumazsın olur biter, bu senin sorunun..

ayrıca şu başlıklı forum altına yazdığın yorumunu hatırlatmak isterim.

Buyrun tıklayın hatırlamak isterseniz ----->350d Türkçe Menü

Tartışmalara eklediğin yorum :

"birde bu topicteki arkadaşlar gayet kibar yazılar yazarken sinirlenmeniz niye ? örnek olarak fotoguy ın yazdığı yazıya fevri bir tavırla şöyle cevap veriyorsunuz "bu yazıyı yazmakta ne fayda gördün" burası demokratik bir ortam ve isteyen belli çerçeve içinde istediğini yazabilir..."

#applemac' tarafyndan 09.01.2006 19:16:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ocak 2006, 19:02 - İp: 85.***.**3.125
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Koringo: makro 10 cm den süper makro ise 1 cm den çekiyor fark bu.
Telekonverter:
İsteyen forumu okur isteyen okumuz demek basit olur bence. Şu an bu test googlede 1. sırada olduğu için çok giriliyor olsa gerek.Şu anda günde okunma adedi 500-1000 arasında zaten bu nedenle 13000 kişiden fazlası tarafından okunmuş. Bundan rahatsız olmanın anlamını merak ettim doğrusu. Galiba işin esası şu fıkrada yatıyor.
Cehennemde bütün milletlerin çukurlarının başında bir zebani varmış.Yukarı çıkmak isteyeni geri aşağı iterlermiş.Türklerin çukurunun başında ise kimse yokmuş.Sebebide Türkler birisi çıkmak isteyince aşağıdan geri çekerlermiş.
Sanırım mesele bu.
İyi veya kötü baştada söylediğim gibi benim amatör bir test yapma ötesinde bir gayim yoktur.Yapacak tecrübemde yok zaten.
Fuji için iyi bir reklam olup olmamasının benim için bir kıymetide yok.Canon s2 ile ilgili izlenimlerimde 16 sayfa sürmüş, 5500 kişi tarafından okunmuştu.Hem canon makinada göndermemişti.Kendim almıştım canonu.
Şu anda yeni bir konicaminolta konusu açtım.Allahtan açmışım.Neden yeterince tanıtmıyorlar makinalarını diye.Fuji akıllılık ediyorsa fujinin günahı ne. Aslında konicaminoltalarda çok iyi makinalar.Fakat reklam yapmıyorlar.Yapsınlar onlarda satılsın.BEn üzülüyorum buna. o konuyu okumanı tavsiye ederim.
Daha önce sigma sd 10 ile ilgili konuda 20 sayfayı geçmişti. Sanırım bunda tavırların, birbirimize olan sevgi ve güveninde etkisi var.BEn başka bir arkadaşın yorumu googlede birinci olsa ve bu sitede yer alsa sevinirdim. Hortladı demezdim.
Onun için yazdıklarını amacını aşan cümleler olarak değerlendiriyorum.Bunun yerine makinanın neyi kötü söylese idinde bende hata yaptıysam düzeltse idim. 5600 testinde böyle bir hata yapmışım, hemen düzelttim.Sende yazarsan düzeltirim.

Burkay serbes tkürsüde bir konu açmıştı.Ben testin googlede birinci olduğunu ondan öğrendim.Başlık şöyle idi.İŞTE BİZİM GÜCÜMÜZ ,Pazarbeyin, positifin demiyor.Bizim diyor.Tüm net fotoğraf arkadaşlarının diyor.Haklı, arkadaşlarımız olmasa kim bilir pazarbeyi, yaptığı testi.Burada hepimiz beraberce bir teste imza attık ve çok iyi oldu.Makinayı bu sayede alanlar olduğu gibi kesinlikle alacakken almaktan vazgeçenler oldu. Zaten bizimde yapmak istediğimiz bu değilmi.
Burkayın fuji ilede ilgisi yok.
Positifin dediği gibi farklı markalarda makina gönderecekmiş sanırım. Fuji olarak positif yapılan test konusunda eminim hazımsızlık göstermek yerine kendi makinalarının rakipleri karşısındaki eksikliklerini öğrenmeye çalışacaktır. Doğrusuda bu olmalı.
Aplemacın dediği gibi benim bu sitede pekçok dostluğum oldu.Ayrıca bilgi birimimi oldu. Hiçbir şekilde bunu kaybetmek istemem. Çünkü tüm arkadaşları seviyorum.Buna konverter de dahil.

Tarih: 9 Ocak 2006, 22:51 - İp: 85.***.**1.242
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Pazarbey adamın adı telekonverter değil konvertor Dalga geçer gibi olmasın

Tarih: 9 Ocak 2006, 23:55 - İp: 85.***.**8.217
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Konvertor;
Positifin uyarması ile gördüm.İnan çok özür dilerim. Benim s2 de telekonverter var.Sanırım ordan bir aşinalık ile yazdım.Kusuruma bakma.Beni tanıyanlar kesinlikle bu konularda alaycı olmadığımı bilir.
Yanlış anlamaman dileği ile.TEkrar özür dilerim.Positif sanada teşekkür ederim uyarın için.

Tarih: 10 Ocak 2006, 00:23 - İp: 85.***.**1.242