pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

...

evet çok kızdım...o yüzden kusura bakma...sana karşı değil....

bu tür konularda ortaya atılan genel kötü ve hoş olmayan ağız alışkanlıkları...

saygılar...

Tarih: 11 Ocak 2006, 16:12 - İp: 85.***.**0.121
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

Reklam oluyor diye endişelenmeye gerek yok sevgili Konvertor, Ben de 9500 almayı planlıyordum ama Pazarbeyin değerlendirmelerinden sonra vazgeçtim. Pazarbey'e emeğinden dolayı gerçekten teşekkürler. Bu kadar ayrıntılı incelemeseydi büyük bir ihtimalle 9500 alacaktım.

Tarih: 11 Ocak 2006, 17:54 - İp: 85.***.**7.101
eerdogan
eerdogan (üye)
İstanbul / Amatör

Sn.konvertor;

eerdogan dört başı mağrur bir makine almış intibası veriyorsunda bu sınıfın diğer makineleri hakkında ne biliyorsun ? örneğin KonicaMinolta A200 veya Sony R1 veya Olympus C-8080 hakkında araştırma yaptınmı ?

aldığım makinanın eksikleri olduğunu biliyorum buda çok normal digital teknolojide yeniliklerin sınırı yok,adını verdiğin diğer makinalarıda incelemeye çalıştım elime aldım,dokundum en azından birine,sonuçtaa bunlardan birini alacaktım hatta senin yazmadığın canon s2 yi alacaktım s9500 aldım.S9500'üde internette bulabildiğim mataryellerden inceleyebilmiştim aynı diğerleri gibi ancak sn.pozitifin sn.pazarbeye test makinası göndermesiyle burada da takip edebilme şansım oldu.Farkındaysanız s9500 çok iyidir diğerleri kötüdür yada fujiden kötüdür diye bir iddiam yok olamazda ben amatör olarak manuel bir slr ile fotoğraf çekerken digitale geçtim haddimi bilirim kendi işim hakkında yorum yaparım.Anlatmak istediğim ve sanırım anlatmak istediğimiz sn.pozitifin test için sn.pazarbeye fotoğraf makinası göndermesinin hiç absürd olmadığı hatta diğer firmalarında burada amatör yada profesyonel fotoğraf gönüllülerine bilgi verecek yöneticilerinin bulunmasının onlar açısından iyi olacağıydı.Yine tekrarlıyorum sn.pozitife kendi adıma teşekkür ediyorum fujifilm Türkiye'yi içimize girerek temsil ediyor.Madalyonu ters çevirirsek firması adına büyük bir riskide göze alıyor.Muhtemeldirki içimizde bir çok kurt fotoğrafçıda mevcuttur.saygılar.

Tarih: 11 Ocak 2006, 18:44 - İp: 81.***.**7.96
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Pazarbeyin bana veya fuji ye herhangi bir şekilde minnet borcu olduğunu sanmıyorum - ve olmasını da kesinlikle istemem. Pazarbeyin testlerinden sonra elbette makineyi alanlarda oldu - vazgeçenlerde. Bunda zaten garipsenecek birşeyde yok. Bazı arkadaşlar makinede aradıklarını buldular ve bazıları aradıklarını bulamadılar. Bu S-9500 ün iyi veya kötü olması anlamına gelmez. Aynı şeyler Panasonic FZ-30 veya Samsung 815 veya Sony R-1 vs. için geçerli olacaktır. Bu üreticilerin hepsi 1.sınıf üreticiler. Her modelin farklı özellikleri var ve her kullanıcının ise farklı öncelikleri. Pazarbey gibi ilgili bir amatör bana şahsen bir dergi editörünün yapmış olduğu ürün testinden daha "bağımsız" ve kullanıcı açısından daha yakın geldi. (Bağımsızlık ile bir dergide çıkan bir makine testinde bir markanın büyük para verdiği bir ilan varsa -dikkat edin- o ilan veren markanın ürünü garip bir şekilde iyi veya çok iyi olarak test edilir. Bu fenomen yurtdışı dergilerinde de pek değişmiyor.

Tarih: 11 Ocak 2006, 19:22 - İp: 85.***.**7.188
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Adama sonra sövdümü sövdü diyorlar.Söver tabi. Hakediyor bazıları gerçekten sövülmeyi.Onun için de kimse kızmıyor sövülünce.Başka birine karşı olsa hakikaten birçok kişi çıkar yav ayıptır sövme adamın ..... der.Ama kimse demiyor.Çünkü söven haklı, sövülen haksız.
Konvertör kardeşim.
Sen bu güne kadar kaç makina kullandın acaba. Bun kullandıklarımı sayayım:
1-orite vc 2110
2-Mustek mdc 4000
3-Konicaminolta z2
4-Konicaminolta z3
5-Canon s2
Test ettiklerim
6-Fuji s 9500
7-Fuji s 5600
8-Fuji e 900
bu kadarı yetmezmi acaba.
Ayrıca ben hiçbir zaman 9500 şöyle güzel fotoğraf çekiyor böyle güzel fotoğraf çekiyor demedim. Dedimmi göstercek birisi varmı acaba. Yok...onun için yazdıklarımı iyi oku.
9500 ün fotoğraf kalitesinin 5600 ve s2 nin gerisinde olduğunuda söylememe rağmen bunu ileri sürmen anlamsız gerçekten.Ben karşılaştırmasız hiçbir bilgi vermedim.Özellikle fotoğraflar konusunda böyle yaptım.4 tane makinanın aynı zamanda aynı açıdan aynı ısoda çekilmiş fotoğraflarını koydum.Koydumki insanlar hangisini tercih edeceklerine karar verebilsinler diye. Bana pekçok arkadaş makinalar arasında tercihimi sormasına rağmen belirtmek istemedim.Çünkü bununvebali altına girmek istemedim.Ama 9500 almak isteyeede almasını tavsiye ettim.Neden çünkü bana göre iyi makina. Hatta çok iyi makina.Ha senin beğenmediğin yönleri varsa söyle bakalım, tartışalım. Ama onun yerine yok reklamdı, yok minnetti bunlar ayıp şeyler. KAç yaşındasın ne iş yaparsın şimdiye kadar kaç makina kullandın bilmem ama yapma böyle şeyler.
Hiçkimseye, hiçbir firmaya minnetim yok.Buna ihtiyacım yok çünkü.Bilenler kim olduğumu ne iş yaptığımıbilirler. Bayramdan sonra sanırım başka markalarda makina göndercekmiş.Aynı şeyi onlar içinde hiç çekinmeden yazacağım. Yani neyse o.
Eğer testte gerçek olmadığın inandığın, hayır kardeşim bu özelliğini yanlış yazmışsın dediğin birşey varsa söyle.Hatam varsa düzelteyim.Ama böyle kişileri zan altında bırakma.
Güzel fotoğraf çekme meselesine gelince.Hakikaten ucuz makinalar ile bile bazen çok iyi fotoğraflar çekilebiliyor.Hatta oritem o kadar iyi idiki.Anlatamam. Özellikle portrede onun üstüne yok bence. BElkide abartıyorumdur.Ama bana çok iyi gibi geliyordu. Hatta hepsinden iyi.

Tarih: 11 Ocak 2006, 20:18 - İp: 85.***.**1.242
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

helal olsun.söv kardeşim....allah,allah yaaaaaa..

sonrada sövmenin adını günah koyarlar... .

hahahhahahah.valla şu internet ortamında bile gerilmeden yapamayacakmıyız....zaten stresten bunalmış insanlar.. .

bide bu densiz adamlarla uğraşıyoruz.....pazarbey sen yap abi testleri...bakma bu herife...... .

insanlara iyilik yap , denize at....
birgün gelir lazım olur..... .

yaw dada'nında hiç sesi çıkmıyor bu konuda...acaba nerelerde,,,????? .

neyse ,,,,,,

saygılar.herkese.....

sayın burkay bey bende istiyommmmmmm....815 özellikle.....

nolur yaw banada gönder .....

şaka,şaka,şaka,,,,,biliyorum bir kişinin yapması daha iyi...

fazla kişi yapınca bu sefer o densiz arkadaş , yine
-'' bu seferde samsung'un reklamını yapıyorsunuz ;; diye
karışır.......

aslında bilmiyorki , bu sayede hem biz , hemde site reklam oluyor , ve tanınıyor....

YAŞASIN BİZİM SİTE......... .

SAYGILAR.....

Tarih: 11 Ocak 2006, 21:44 - İp: 85.***.**0.121
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Dijital makineler ile ilgili, dpreview.com'da yayınlanan testleri ve o testler ile ilgili yorumları yapan Phil Askey, o makineleri satın almıyor, ona da firmalar tarafından gönderiliyor o makineler. Çok faydalı olduğunu düşündüğüm böylesine bir harekat neden anormal karşılanıyor anlayabilmiş değilim.

Tarih: 11 Ocak 2006, 21:51 - İp: 85.***.**6.191
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ati geldim. valla olay nerelerden nerelere gelmis.. sasilmayacak gibi degil dogrusu..
konverter'in bu sekilde insanlari zan altinda birakmasini ve gereksiz yere, yapilan guzel bir olayi kirletmeye calismasini kiniyorum..
ayrica ati senin de diline pul biber serpmek lazim.. sen de o sekilde agir konusmamaliydin.. (bakma oyle soyluyorum, cunku olay daha da alevleniyor.. biliyorum, ben cok fenayim asil.. ama iste, en azindan siz arkadaslarimi engellemeye calisirsam, ele gune kotu izlenim vermemis oluruz.. )
..........
sevgili konverter..
burada kimsenin reklama ihtiyaci yok aslinda.. komiktir, ama bahsettigimiz marka, fotografcilik sektorundeki bir dev, fujidir..
positif ne kadar guzel bir jest yapti ki, bence ne kadar ovulse az kalir.. markasina, makinesine guvenip, iste hodri meydan dedi..
pazarbey de sagolsun, ailemizin tester'i, bizler icin, usenmeden fotograflar cekip bizlere gonderdi.. kac kisinin, raw formatindan haberi yokken, haberi oldu.. bunlar kotu mu allah askina?
reklam olacaktir tabii.. cunku pazarbeyi hepimiz seviyoruz.. ve burada arkadasca konusarak, birbirimize tavsiyelerde bulunuyoruz..
ayni sekilde ben canon'un bin kere reklamini yaptim.. niye? cunku canon makine kullaniyorum diye..
cunku cok arastirdim.. istedim ki, dslr almak isteyenler hata yapmasinlar.. o yuzden sayfalarca yazip destek olmaya calistimm..
...pazarbey de farkli birsey yapmiyor.. o kadar isinin gucunun arasinda bizlere yorumlarini yaziyor..
....
positif'in reklam yaptigini soyluyorsun.. reklami herkes yapabilir konverter.. sen de yapabilirsin.. kimse burada, sunu yapma bunu yapma demiyor.. sen de kendi markani ov.. ama bu sekilde konustugun surece eminim kimse senin tarafinda olmayacaktir..
reklamlari baltalamanin da yollari, erdami vardir konverter.. bu sekildeki bir cikisla, afedersin ama hicbirsey basarmis olmuyorsun.. cunku ben sahsim adina konusayim, pazarbeyi desteklemekten asla vazgecmem..

Tarih: 11 Ocak 2006, 23:15 - İp: 62.***.**2.10
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

pazarbey bu test için ellerinize, gözlerinize, aile saadetinize sağlık.. çok teşekkür ediyorum.
konvertor a gelince fevri bir çıkış...insanları töhmet altında bırakmanız hiç hoş değil..ben bu siteyi iki haftadır takip ediyorum, yeni sayılırım, ama pazarbey dada* ..vb gibi arkadaşların sadece fotograf konuştuklarını müşahade ettim.Ki bu sitede de sadece fotograf konuşulmalı..pazarbey bu testi yaparken bence çok şeffaf davrandı.ve bence mükemmel bi test oldu.inanın salon içinde çekilen flaşlı ve flaşsız çekimlerden sonra -benim kriterlerime göre; mesela manuel focus ayarı zor yapılıyormuş..bu benim için sorun değil- canon s2 nin daha üstün olduğuna karar verdim.s 9500 ile s2 arasında Çözünürlük açısından o kadar fark olduğu halde pazarbeyin yapmış olduğu salon içi çekimlerede s2 nin daha iyi olduğuna karar verdim.
sonuç olarak reklam yapılıyor diye karşı çıkmak yerine s9500 ün kendisine eşdeğer başka bir makineden eksik kalan yönlerini yazın da hangi makinenin daha iyi olduğuna biz kendimiz karar verelim

Tarih: 12 Ocak 2006, 00:44 - İp: 85.***.**7.49
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

lazut61 - "Sessiz çoğunluğun sesi" olarak
Bu arada hoşgeldin [>:D

Tarih: 12 Ocak 2006, 01:03 - İp: 85.***.**5.115