Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Maksadının aksi ile tokat yemek diye tasavvufi bir tabir vardır.SAnırım konvertor ün başına gelen bu. Artık konu yorum falan almazken şimdilik 4 sayfa daha yorum aldı. Okunma sayısı 15.000 e yaklaştı.
Sanırım konvertor de 9500 ün reklamını yapıyor.Positif konvertore teşekkür etmeli. Bu arada positif gerçekten 500 makina ile yapılamayacak bir reklam mı oldu.
İlinsor söylediklerinde yerden göğe kadar haklı.En azından onun iyi niyetli olduğunu düşün ve meseleyi daha fazla uzatma.Uzatman senin için aleyhe oluyor.Kendine iyi bak konvertor.
Sevgili arkadaşlar, Konverter arkadaşımız anlatmak istediğinin yanlış anlaşıldığını söylüyor. Arkadaşımızı artık hırpalamadan aramıza kazanmakta fayda var diyorum.Şu klavye de bir cümle yanlış anlaşılmaya yetiyor. vücut dili yok ki ekranın. Sn. pazarbey geçmiş olsun. Aft'ın sebebi bağışıklık sisteminin zayıflamasından dolayı sıkıntılı anlarda meydana geliyormuş. Savaşcı hücreler hep o noktaya hücum ettiğinden insanın canı oraya geliyor. Burkay'ın dediği faydalı olur ama burada bir krem (pomat) var bir sürmede yok ediyor. Adresine yollamak isterim. Pazarbey Kütahya desek gelir herhalde. Şaka bi yana gerçekten bir gelen olursa yollayacağım. Bu arada konverter arkadaşımız ismi ile müsemma bir iş yaptı. sayfamızı uzatmadı mı? Bu faydasını da göz ardı etmeyelim. kalın sağlıcakla...
Afrikalı abimizin dediğini yapalım.Kendisi ile fikirlerimizin hep aynı yönde olduğunu gördüm şimdiye kadar. Bundada öyle olsun.klavyenin kemiği yok.
Sayın afrikalı abim.Benim 3 sene bijoloji okumuşluğum var. Üniversite 1. sınıfta tıpçı arkadaşlar çoğu şeyi bana sorarlardı o derece yani.( Eskiden biraz enaniyet(Gurur, büyüklenme) vardı.Şimdi melek gibiyim.)
Daha öncede söylediğim gibi herpes sympleks oralis diye bir virus yapıyor bunu.Normalde vücut güçlü iken zararı olmuyor.Ama benim gibi çocuğu hastalanan birisi bunalınca, sıkıntıya girince hemen devreye giriyor.
birde bunun genitalis çeşidi var allah korusun.volog isimli krem veya iltihaplanma varsa terraymcyn iyi geliyor. ayrıca böğürtlende iy gelir.
pazarbey sorularıma verdiğiniz cevaplar benim için bu konunun son cümleleri oldu.sitenizdeki incelemeinin sonuna bu cümleleri de eklerseniz konuyu tam olarak bağlamış olursunuz..teşekkür ediyorum.şimdi düşünme sırası bende.acaba başka alternatifim ne olabilir...hıı...neyse ben düşünmeye devam edeceğim..
pazarbey, 500 makinelik reklam oldumu bilemiyorum ama gelen maillerime bakılırsa kütahyalı bir avukat çok meşhur oldu - Beni satışlardan ziyade daha çok ilgilendiren - alan insanların tercihlerinden memnun olması. "Keşke" ler olunca uzun vadeli bizim (marka) açımızdan iyi bir şey olmuyor. Uzun vadeli piyasada başarılı olmanın sırrı da bence zaten çok satmaktan ziyade ölçülü satmak AMA kullanıcıyı mutlaka son derece tatmin etmek. kullanıcıların birbirlerine yaptığı tavsiye - en iyi reklam olarak geçer her zaman. Yani: Önemli olan S9500 gibi bir makineyi ben şahsen hakkını verecek bir kullanıcının satın almasını tercih ediyorum. - Bu bakış açısından yaptığınız test S9500 ü kullanacak kişiler açısından son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Almaktan vazgeçenlerde bu test sayesinde üzülmeyecekler, çünkü be test olmasaydı belki alacaklardı ve demin bahsettiğim "keşke" ler olacaktı. Bu fuji ye de ve artık bir "süpertester" olan pazarbeye olumsuz yansayacaktı. - Şu ana kadar satılan makine sayısı 2,5 ay içinde yaklaşık 2.500 adet. Bu satışlara elbette forumun etkisi olmuştur ama geçen yıl aynı dönemde bir benzer model olan S7000 modeli de yaklaşık 3.000 adet satmıştı. Bence yapılan test bu makineyi düşünen insanlara daha fazla güvence verdi - o bakımdan elbette etkili olmuştur.
#positif' tarafyndan 12.01.2006 22:43:31 tarihinde düzenlendi.
Herkese selam ..
Öncelikle Konunun tatlıya bağlandığını görüyorum.... .
Tüm Arkadaşlardan kusura bakmamalarını istiyorum.Daha önceki sayfalarda yaptığım , fevri bir çıkış ekstra 4 sayfa olarak yansımış...
.
Sizleri klavye başında yorduğum için ve söylediklerim için tüm site arkadaşlarımdan ve konvertör arkadaşımdan özür dilerim..bazen hakim olamadığımız duygular , kırıcı oluyor ...üzgünüm.... .
Sırasıyla ;
Pozitif :......
Sonuçlandığını düşündüğüm , S9500 testi için size teşekkür ederim.Gayet aydınlatıcı oldu.
Pazarbey :......
Ağzıma pul biber sürmene izin veriyorum , çünkü acıya ve yöresel yemeklere bayılırım.Bu sözünü unutma ;Yemeğe gelmek benide çok sevindirir ve gurur verir. .Tabii dada'yıda orada görmek şartıyla , çünkü onunda ağzına biber süreceksin yaa , güler eğleniriz... .
Ayrıca geçmiş olsun , Sana ve çocuğuna ..Gerçekten bu yazıları okurken üzüldüm......GEÇMİŞ OLSUN...SAYGILAR...
Dada :....
Kardeş orlarda havalar nasıl...???
.
S9500 incelemesi bitmek üzereyken senin ve benim yaptığımız abes yorumlar yüzünden +4 sayfa daha yazı olduğunu görünce çok şaşırdım.. .Hemen girdim ve baktımki konu almış başını gidiyor...bundan sonra sende,bende önce dilimize
,biber sürelim ondan sonra klavye'nin başına geçelim...en iyisi bu.....görüşmek dileğiyle... .
Burkay : ......
Düşünceleriniz için teşekkür ederim...Benimde dediğim gibi 1 kişinin yapması daha iyi olur...Bunu sizde belirtmişsiniz... .Ama söylediğiniz gibi ikinci bir şans olursa , seve seve , ve gururla bunu kabul ederim... ..
Tabi diğer arkadaşların görüş ve önerilerini almak şartıyla...
Saygılar.İyi çalışmalar...
N.Baba:...
Sizede ayrıca teşekkür ederim...Sağlık konusunda , şu aralar iyi'yim...Bacak ve bel ağrılarım geçti.Bu arada Bayramınız Mübarek olsun..
ADI GEÇEN VE GEÇMEYEN TÜM ARKADAŞLARIN KURBAN BAYRAMLARI MÜBAREK OLSUN...
SAYGILAR.SEVGİLER....
ÇİFT KART YUVASI:
9500 de çift kart yuvası var. Bİrisi xd, diğeri cf. Bunlardan istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bu özellik bazen çok işe yarayabılır.Özellikle görünmeseni sitemediğiniz fotoğrafları birisine çekip, normal kullanımda diğerini kullanabilirsiniz.
Atinin çamur banyosu fotoğraflarını evli bir erkeğin çekmesi imkansız mesela.Ama çift kart yuvası olunca.Ayrı ayrı fotoğraf çekmek mümkün.Menüden seçmek mümkün hangi kartı kullanacağınızı.
Ati ben ağzına pul biber serpmeyeceğim.Dada serpecekmiş.
optimist veya pozitivist üye: (bu tip üyeler ağzına biber sürülünce yazamayacağını düşünürler..)
ağzımıza biber sürelim, ağzına biber süreceğim, ağzına biber sür.....
mazoşist veya sadoşist üye: (bu tip üyeler ise klavyenin direkt parmaklarla ilgisi olduğunu düşünürler.. )
parmaklarımızın ucunu kesip biber sürelim, parmaklarının ucunu kesip biber süreceğim, parmaklarının ucunu kes biber sür......
bunun türevleri ve daha ileri safhaları vardır..
apleemac bu yazdıklarının meali nedir acaba.
İlgili olabilecek konular
-
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
0009 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
01609 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
0609 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
05108 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
012406 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
013704 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme