pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili designer o halde biraz da ben karıştırayım kafanı... madem üniversite yıllarında minoltan vardı peki şimdi neden "konica minolta dynax 5D" düşünmüyorsun? hem fiyatıyla hem işleviyle gerçekten kafanı karıştıracak bir makina...dilersen incele, bana hak vereceksin... kolay gelsin....

http://www.dynax5d.com/5d_en/guide01.html
http://www.imaging-resource.com/PRODS/KM5D/KM5DA.HTM
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/58/page_1.html

Tarih: 29 Aralık 2005, 20:40 - İp: 81.***.**0.227
csurgeon
csurgeon (üye)
Gaziantep / Amatör

selam arkadaşlar
fuji 9500 almaya gittim teknosaya fakat ellerinde yokmuş.getirtmeleri de pek mümkün değil (bulunduğum yerde fujiler sadece burada var) fuji 5600 e baktım fiyat 799 (12 taksit) bu makinada işimi görebilir mi düşünüyorum çünki fuji 1390 ytl. 5600 ün makrosu 10 cm. bu makine ile hasta resmi çekemez miyim. bununla çekilmiş bir arı resmi gördüm. arı öyle görünüyorsa hastanın kolu- bacağındaki bir damar da görülür değil mi? ayrıca 10 cm makro ne demek onu da anlamış değilim
yoksa yanılıyor muyum? eğer bununla zor olur derseniz canon S2 de var ellerinde

internetten alışverişe pek güvenemiyorum. distribütör garanti kapsamında fujileri güvenle nereden alabilirim.

cahilliğim için kusura bakmayın
hepinize saygılar vereceğiniz bilgiler için tesekkürler

Tarih: 30 Aralık 2005, 14:02 - İp: 85.***.**9.134
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili Csurgeon,
aslında www.ideefixe.com dan güvenli bir şekilde Fuji Türkiye garantisiyle alışveriş yapabilirsiniz. Teknosa konusunda bence merkezi İstanbul da arayarak onlara Gaziantep şubenizde S-9500 modelini alamıyorum diye şikayet edin. Orada o stok bulundurulmak zorundadır. Oradaki şube sizi biraz başından savmış görünüyor. Bir sorun olursa bana da mail atabilirsiniz. [email protected]
İYİ SENELER...

Tarih: 30 Aralık 2005, 15:59 - İp: 81.***.**2.84
csurgeon
csurgeon (üye)
Gaziantep / Amatör

positif arkadaşım tesekkürler
idefixe baktım 1 gb xd kart hediyeli fiyatı da iyi fujifilm türkiye garantili demişsin bu da güzel

herhalde buradan alırım
size ve diğer arkadaşlara da iyi seneler

Tarih: 30 Aralık 2005, 16:07 - İp: 85.***.**9.134
csurgeon
csurgeon (üye)
Gaziantep / Amatör

selam arkadaşlar

geçen gün gidip fuji 9500 aldım ,256 lık xd kart verdiler ama yetmeyecek galiba.bu makina ile insanın az resim çekmesi imkansız.

anlamayan biri olarak ilk izlenimlerim:

-tam bir makine gibi duruyor, ele oturuşu çok iyi
-tuşların yeri uygun
-LCD biraz küçük ama net. zaten EVF çok güzel
-manuel olarak zoom farklı
-flaşsız oto modda çektim gayet güzel resimler
-kullanım klavuzunu anlamak zor oldu ama CD yi bilgisayara yükleyip ilk resimlerimi aktardım bile.ilk başlayan için fena sayılmam değil mi?(bu olat resimlerden belli olur tabi)
-canon S2 yi de inceledim o da çok güzel özellikleri olan bir makina ama bunu inceleyince çok hoşuma gitti.
-menüsü de hiç bilmeyen biri için zor değil
-iyice bir cihazı öğrenip siz ustalarıma güzel resimler göndermek isterim

saygılar
YENİ YILDA YENİ VE GÜZEL FOTOĞRAFLAR

Tarih: 2 Ocak 2006, 09:41 - İp: 85.***.**9.134
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

makinen hayırlı olsun csurgeon. Artık güzel fotoğraflar bekliyoruz galeride. Sevgiler

Tarih: 3 Ocak 2006, 18:29 - İp: 81.***.**2.84
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Fuji s9500 testi bitmiş gözüküyor. Bizlere böyle bir imkan sunduğu için sayın Positif e çok teşekür ediyorum. Sayenizde s9500 hakkında hiçbir yerde edinemiyeceğimiz kadar bilgi sahibi olduk. Tabiki Pazarbey e de ayrıca teşekür etmek gerekir, bizler için yağmur çamur demeden gece gündüz yaptığı testlerle bizleri bilgilendirdi.
Böyle incelemelerin herkes için faydalı olduğunu düşünerek devamını bekliyorum.

Tarih: 4 Ocak 2006, 10:13 - İp: 212.***.**0.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sağolasın tolga.Başka forumlardada sayende tanınan birisi oldum.5600 forumuna haber verde 5600 testinin başladığını iletiver.Sormak istedikleriniz varsa sorun bak. Sonra makinalar gidince karşımam bak.
Ayrıca sayın positifede teşekkür ederim. Zira yaklaşık 3.000 ytl lik malzemeyi güvenip göndermesi bile benim için büyük bir onurdur.Teşekkür ederim kendisine.

Tarih: 4 Ocak 2006, 18:14 - İp: 85.***.**1.242
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

aaa, rica ederim pazarbey. Sizinle hiç karşılaşmasam bile güven veren birisi olduğunuz her halinizden belli. Arkadaşlar şaşıracak belki ama biz pazarbeyle daha telefonla dahi görüşmedik. Ben sadece kendisine makineleri gönderdim ve irtibatımız tüm üyeler gibi forum aracılığı ile oldu. Bunu özellikle belirtmek istedim - bazı arkadaşlar pazarbeyin "etki altında" kaldığını düşünmesinler diye.

Tarih: 4 Ocak 2006, 19:58 - İp: 81.***.**2.84
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Umarım bir gün görüşürüz positif.Kütahya ya beklerim.Yada sizin yanınıza gelirsem görüşürüz.
Sitenin en çok bu yönünü seviyorum zaten. Yüzünü sesini bilmediğim pekçok samimi arkadaşım oldu.
Şimdiye kadar sadece serdar z3 ile karşılaştık.
Umarım hepinizle karşılaşırız. [>:D

Tarih: 4 Ocak 2006, 21:43 - İp: 85.***.**1.242