Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
sayın csurgeon,
öncelikle foruma hoşgeldiniz..
demişsinizki s2 veya s9500 düşünüyorum.. bir kere bu iki makine aynı kategoride değiller. s9500 hem teknik hem özellik olarak daha üstün bir makine..ama canon s2 de kendi kategorisinde en iyi makinelerden birisi..
siz sanırım daha çok hasta resimleri çekmek için bir makine arayışı içerisindesiz.. makrodan maksat detay çekmek ama sizin çok derin bir detaya ihtiyacınız yok sanırım.
fuji s5600 ü şu an kullanmaktayım ve s2 den aşağı kalır yanı yok. tek eksiği titreşim önleyici sistemin mekanik olarak olmayışı.. yazılımsal olarak anti blur diye bir sistem var ama..onun dışında iso 1600 e varan film hızı ile kesinlikle rakibi yok.. ışığın az olduğu ortamlarda fujinin çektiği resimler gerçekten çok iyi..
sonuç olarak tercih olarak size s2 veya s5600 önerilebilir. bence işin tekniği ile çok ilgilenmiyorsanız s9500 pahalı bir tercih olur.
sağlıcakla..
csurgeon, hasta detay (macro) çekimlerinizi bir tarif edermisiniz. Nasıl detay bunlar ? Cilt renklerinin renk yansıması önemliyse ona göre başka bir makinede alternatif olabilir.
makrodan maksadım şu: diyelim ki hastanın bacağında varis var tedaviden önce ve tedaviden sonra resmini çekeceğim. yani çok fazla bir detaya ihtiyacım yok. ama lezyonun görüntüsü tedavi öncesi ve sonrası net ve anlaşılır olmalı. makro nun 1 cm veya 10 cm olması tam olarak ne demek onu da bilmiyorum.
gereksiz yere para harcamak da istemem ama almışken biraz daha iyisi olursa diye düşünüyorum. bunun sonu yok tabii ki.
Sevgili csurgeon,
öncelikle hoş geldin foruma,yazdıklarını,karasızlığını hemen hepimiz yaşadık bir kaç makina arasında gittik geldik,sonunda da en çok hoşumuza gideni aldık.Ben s9500 kullanmaya başladım ve çok memnunum,hasta fotoğrafları çekeceksen bu makina seni fazlasıyla tatmin edecektir.Düşük ışıklarda iso yu yükseltebilmesi avantaj olarak karşına çıkacak yine 28-300 objektif doğa fotoğrafları çekiminde yeterince tatmin edecek seni...Ne çok yazmışım bu kadar ustanın arasında..selam ve sevgilerimle...
dr.ertuğrul erdoğan
BENİM DE TAVSİYEM S-9500 DOĞRULTUSUNDA OLACAK.
Cesurgeon.Eğer hasta fotoğrafı çekecek isen bana göre muhakkak close up lens ile birlekte almalısın.
süper mokro modunu flaş ile kullanman çok zor. Bu bakımdan her 3 makinada iyidir.Fakat detay diyorsan 9500 derim ben.9 mp bayağı iyi duruyor.
verdiğiniz bilgiler için tesekkürler benim de hoşuma giden makina Fuji 9500. aklım onda. müsadenizle gidip alıp geleyim
Ayrıca close up lens nasıl birşey. nasıl temin edebilirim. bilginize
saygılar
s9500 bencede yanlış bir tercih olmayacaktır. Manuel zoom u sayesinde kadrajı çok hızlı ve tam istediğin bölgeye rahatlıkla yapabiliyorsun. Şimdiden hayırlı olsun
Close up lens denilen şey aslında bir büyütec. Konverteri ile birlikte objektifin önüne takıloyor. S2 için söylüyorum close up lensi takınca o cm yerine 35 cm den tele ile çekiyorsunuz.İşte bu işe yerıyor close up lens.Onun için daha iyi.Hem flaş patlaması falan olmuyor.Ayrıca o cmden daha fazla büyütme veriyor. Gölge gibi dertte kalmıyor.Böcek çekenlerin ise kaçma derdi olmuyor.
arkadaslar dogrusu
ne kadar çok makina tavsiyesi gelirse o kadar çok kafam karışıyor şimdi bi de fuji eklendi...
sagolsun pazarbey
çok zor şu seçim işi
fuji,nikon,canon,sony diyenler de var
bi de dslr ve slr al diye ayrilanlar...
benim universite yıllarımda bir minoltam vardi slr idi.
su an nikon coolpix 5100
5.8-17.4 mm f:2.8-4.9 um var.ancak objektifi değişmediğinden yeni bir makina almak istedim ama bu gidişle seçemeyeceğim...
İlgili olabilecek konular
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
03308 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
010306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
012804 Oca. 2025, 13:30
megavision -
-