pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
ogunata
ogunata (üye)
İstanbul / Amatör

Steves-digicams.com sitesi fuji forumunu incelerken forumdan birisinin S9500 ile çekmiş olduğu resimleri inceleme fırsatı buldum. Kendi adıma s9500 resimlerini pek canlı bulmuyordum ve beni en çok rahatsız eden yönü buydu. Ancak bu resimler epey hoşuma gitti. Buyrun bir de siz bakın. İlk 4 resim başka fuji makineleriyle çekilmiş.

http://homepages.ihug.co.nz/%7Eselorme/photos.html

Tarih: 10 Aralık 2005, 00:35 - İp: 85.***.**4.193
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

geçen gün tekno, 350D mi yoksa D50 mi derken, dada Konica Minolta Dynax 5D" fikrini ortaya attı ve tekno'da km5d aldı.. görünüşe bakılırsa sıkı bi makina ve DSLR olarak fiyatıda çok uygun.. bu arada tekno yeni makinanı güle güle kullan... ışığın bol olsun...

Tarih: 10 Aralık 2005, 06:39 - İp: 81.***.**0.227
turkera
turkera (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın Pazarbey
Yeni bir makina almak için araştırmalarım sırasında forumla karılaştım ve uzun bir süredir izliyorum. İlk ikilemi DSLR ve DSLR-Like arasında yaşadıktan sonra DSLR-Like'te karar kıldım. Sony F-828 ve CP8800 arasında düşünürken sizin incelemelerinizi beklemeye karar verdim. İnceleme sonuçları ve diğer arkadaşların yazdıklarısonucunda hiç aklımda yok iken s9500 ilgi alanıma girdi ve dün Ankara'da Foto ILGAZ'da bir tane aldım. Akşam evde çok fazla olmasada bazı çekimler yaptım.

Amatör gözü ile genel yapı ile ilgili olmak üzere ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim.

İlk önce makina elime çok oturdu. LCD ekran kullanışlı. Görüntü kalitesi ise oldukça iyi. Menteşe yayı konusunda bir sıkıntı, rahatsızlık hissetmedim. Objektifin elle kumandası istediğim bir özellikti. Düğmelerle zoom yapmak SLR makina sahibi olarak hiç hoşuma gitmiyordu.

Dün ilk olumsuz düşüncem çektiğim fotoğrafları izlemek istediğimde LCD'ye geliş hızında oldu. Daha önce bir HP makinadaki hızı görmüştüm, çok iyiydi. s9500 bu konuda çok yavaş kaldı.

Makina almamdaki kararımda tüm arkadaşların fikirleri çok yardımcı oldu. Herkese teşekkürler

Tarih: 10 Aralık 2005, 09:05 - İp: 81.***.**1.240
eerdogan
eerdogan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar ve kolay gelsin arkadaşlar,
yaklaşık 3 aylık bir inceleme sonucunda sony h1,canon s2'den birini almaya karar vermişken hatta her ikisiylede iki kez kasaya kadar ödeme yapmaya gitmişken dün bir tane s9500 sahibi oldum.İyiki olmuşum.Yaklaşık 10 saatimi makinayla geçirdim,keyifle kullanabileceğimi hissediyorum.Bu kısa süreli birlikteliğimizde sadece çektigim fotoğraflara daha kolay ulaşabilirmiydim sorusu aklımın bir kenarında duruyor.S9500 almamda etkisi olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim...
dr.ertuğrul erdoğan

Tarih: 10 Aralık 2005, 10:18 - İp: 81.***.**8.66
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar makinalarınız hayırlı olsun. Bu gece gece çekimlerine başlayorum.Bende merakla bekliyorum sonuçları.

Tarih: 10 Aralık 2005, 11:01 - İp: 85.***.**0.103
koringo
koringo (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Turkera ne kadara aldın makineyi ankarada ?

Tarih: 10 Aralık 2005, 14:20 - İp: 85.***.**2.52
turkera
turkera (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın koringo,
Makinayı 12 ay vadeli 1.250,00'ye aldım. Bu fiyata 512 MB Kingston Compact Flash kart ve bir adet çanta da dahil. Çanta idare eder cinsten.

Tarih: 10 Aralık 2005, 17:11 - İp: 81.***.**1.240
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Kingston kart yerine xd veya 80x hızında bir compact flash card daha doğru olurdu. kingston cf kart "yavaş" bir kart. Bilginize...

Tarih: 10 Aralık 2005, 19:27 - İp: 81.***.**9.93
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar biraz sonra en düşük ısoda gece fotoğraflarını karşılıştırmalı olarak gönderiyorum.

Tarih: 11 Aralık 2005, 00:58 - İp: 85.***.**0.151
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8148

evet ilk gece fotoğrafları.en düşük ısoda s2, 9500, 5600, e900 ün karşılaştırmaları. şehit sancaktar.
Sır kapısı gibi bir gece oldu.Biz gidince sis bastırdı.Sisler aynı filmlerdeki fibi arkadan geçmeye başladı.Bayağı kortku.Ayrıca ellerim hala tutmuyor soğuktan. Çok üşüdük.Kütahyanın soğuğu.

Tarih: 11 Aralık 2005, 01:25 - İp: 85.***.**0.151