Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Yaw arkadaşlar, elbette Pazarbeyin S-3pro yorumları da ilginç olurdu ama çekiniyorum. birden yüklenmeyelim adamcağıza diye bence elindeki makinelerin testlerini bitirsin sonra biraz soluklansın ondan sonra dimi ama ??!! (Benim için sakıncası yok) Ozguradam makinenin içinde normalinde alkalin piller geliyor. Alkalin pilleri tekrar bitmek üzereyken bende eskiden biraz çakmakla ısıtarak biraz daha çalıştırabiliyordum ( tavsiye etmem tehlikeli bir şey) Gerçektende alkalin pilleri saatlerce şarj cihazında bıraktıysan ısınmadan dolayı benim bazen başvurduğum "çakmak" etkisini yaratmışsın. ama şarj cihazı içinde kontrolsüz pilleri bırakman yangına bile sebep olabilir. AMAN DİKKAT !!! Günümüzde her şeyde pil veya şarjlı pil kullanılıyor. Lütfen bu konuda tüm çevrenizi uyarın - bu çok dikkate alınacak bir konu. alkalin pillerin üzerinde her zaman DOLDURULMAZ diye ingilizce uyarı vardır.(ama kimse okumaz) LÜTFEN ÇOK DİKKATLİ OLUN BU KONUDA. Şarj cihazları genelde geceleri piller dolmak üzere ceryana takılır ve YANGIN TEHLİKESİ ÇOK YÜKSEK!!!! Bu konuda mutlaka tüm arkadaşları uyarmak istiyorum - üç beş lira fazla vererek güvenilir markalardan şarj pillerini alın. (VARTA, GB, DURACELL, DAIMON, PANASONİC) Son zamanda piyasalarda görünen no name markaları üç - beş lira ucuzdur diye TERCİH ETMEYİN. yangın vakalarını dikkatsizlik yüzünden sürekli duyuyorum.
dediginiz gibi olsun pozitif.. o halde bu testleri bitirdikten sonra bir de s3 pro testi yapmasi icin pazarbeye yardimci olursunuz..
....
bu arada, sarj etme konusunda soylediklerinize katiliyorum.. cok dikkatli olunmasi gerekiyor..
bende de unicross marka sarjli piller var, 2500 mAh'lik..
eger turkiyede bulunuyorsa, bir dergideki degerlendirmede en iyi sarjli piller secildigini de soylemek isterim arkadaslar.. (unicross sprint diye geciyor..)
bir de ansmann diye bir marka var, iyi oldugunu bildigim..
...ama gordugum kadariyla, turkiyedeki markalar burdakilerle ayni degil..
ben gp kullanıyorum.500-600 sefer dolup boşaldılar hiçbir problem yaşamadım.
ohhhoooo oda birsey mi?.. ben yuzbinlerce sarj ettim, hala daha canavar gibi calisiyorlar..
...neyse.. ben sulandirmayayim konuyu, sonra sd 10 hikayesine doner..
...
pazarbey, neler diyorsun su ana kadarki izlenimlerinden, testlerinden sonra? sence s9500 mi canon s2 mi?
veya soyle sorayim; s2'ini satip s9500 alir misin?
Dadanagast ikisi farklı dünyaların makinaları.9500 ilk bakışta kendisine hayran bırakıyor. S2 ise ilk bakışta bir hayal kırıklığı idi. Bunu benim s2 ile ilgili değerlendirmemi takip edenler bilir.Ancak şu an itibarıyla s2 ile ilgili birkaç kötü yön dışında eleştirilecek şey bulamadığımıda söylemek isterim.
Objektif kapağı, kötü ıso değerleri ve 9500 ü gördükten sonra kötü lcd ve vizör kalitesi..Bunlar dışında makina özellikle hız konusunda dslr ler ile yarışacak kabiliyette. Makrosu çok iyi.Video su emsalsiz.Fotoğraflar tatminkar. Pil konusunda dizel motor kadar cimri.
Fakat 9500 çok daha farklı.Üst sınıf.Aslına bakarsan s2 yi ve 9500 ü beraber kullanmak isterim.Ayrıca toplum içinde fotoğraf çekerken 9500 kullanmaya yeğlerim.Çünkü sınıfından beklenmeyecek kadar profesyonul bir görüntüsü var. Ayrıca geniş açı. Mükemmel bir lcd ve vizör görüntüsü var. Focus ve zoom elle kontrol edilebiliyor ve diğerleri gibi süs olsun diye konmamış gerçekten kullanılabiliyor. Ele mükemmel oturuyor.İnsana fotoğraf makinası kullandırdığını hissettiriyor.
o halde sana bir s9500 bir de s2 lazim pazarbey..
.......
valla benim de aklima soktun s9500'i simdi; ben de gidip tekrardan inceleyecegim dukkanda.. (alacagimdan degil de meraktan..)
Bence ikisi süper olur.Birisi ferrari ise biriside lüks bir mercedes.Evet, bu tarif tam olarak uydu.İkiside vazgeçilecek gibi değil.
evet her ikisi de olmali..
..
pazarbey, fotograflardan yollayacak misin? ben aslinda fotograflari gormek icin bayagi sabirsizlanmaya basladim..
Elimde epej jpeg oldu.Fakat raw daha yok.Jpeg gönderiyim mi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
09626 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02126 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
121525 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08219 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258310 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -