Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Sevgili @pazarbey;
Sendeki makinada arkada "T" ve "W" tuşları yoksa sanırım senin elindeki s9000 veya s9500 değil Olmadığına eminmisin?
@tulgen; arkadaşımız cevap vermiş aslında digital zoom'muş. Benim digital zoom ile aram olmadığı için onu düşünememiştim. Şimdi olay anlaşıldı.
valla ben çok beğendim bu bakımdan s2 ile aynı hızda.Gerçi z3 gibi hızlı değil.Z3 basar basmaz anında focus yapıyordu. 5600 ile aralarında fark göremedim ben.5000 modelini denemedim.
focus hiç kaçırmıyor.5600 ve s2 kaçırıyordu.z2 ve z3 te öyle.ama 9500 çok iyi bu bakımdan.
sanırım makinaya alışman gerekiyor.Bende s2 ye uzunca zaman alışamamıştım.
PİL TÜKETİMİ:
Makina biraz fazla pil tüketiyor gibi.Bilmiyorum yeni nimh pil kullandığımdan mı hakikaten çok harcadığındanmı canon s2 nin üzerine 2 kere pil değiştirdim.Pilin kullanım klavuzunda tam randımanlı kullanım için 3-4 defa boşalıp dolması gerekttiği belirtiliyordu.Fakat cipa standatları ile uyuşan bir tüketim var. Fuji 9500 340 civarında fotoğraf çekiyormuş.Canon s2 ise 550 fotoğraf.Aslında s2 bundan çok daha fazlasını çekiyor.9500 ü şu anda tam rakam olarak ölçmedim.Fakat s2 hala ilk pillerini kullanmasına rağmen 9500 ve 5600 2 pillerini bitirdi.e900 ise hala pillerini bitirmedi. e900 2 adet 2500 lük pille beraber geliyor. Test şu anda 9500 ile ilgili olduğu için 9500 ü çok kullandığımda ortada.Ancak ben genede pil tüketiminin fazla olduğunu düşünüyorum.Zİra focusta elle yapılıyor.Bu nedenle daha az harcamalı idi.
Daha önce kullanrdığım makanilardan z2 yaklaşık 400 civarında fotoğraf çekiyordu.z3 ise 300 civarında. z2 ile z3 arasındaki farkın sebebi z3 te ıs olması.Gerçi canon s2 dede ıs var ama genede pil kullanımında sınıfının birincisi.
şunu sormak istiyorum fz 30 u deneyenler yada incelemelerde test çekimleri yapanlar yüksek iso oranında gece çekimi yaptıklarında makinede bulunan (fz 20 de var muhtemelen fz 30 dada vardır)noise reductıon özelliğini kullanmışlarmı?çünki makinenin tek sorunu noise gibi görülüyor fakat fz 20 de noise reductıon u hıgh kullandığımda noıse probleminin kısmen çözüldüğünü gördüm.deneyenlere soruyorum yada bilgisi olanlara.
Noise redikşin aslında elektronik bir çözüm.Bu nedenle kesin olarak noiseyi engellediğini söylemek zor.Bunu ps ilede yapmak mümkün ama bir yere kadoar düzelltiğini biliyorum.
pazarbey,aslında senin incelemeni bekleyip çıkacak sonuca göre bu makineyi alacaktım ama dayanamadım bu gün aldım.inşallah senin incelemende beni pişman etmez aldığıma
@serdarz3 arkadaşım, bende merak ediyorum Panasonic FZ30 ile FujiFilm s9500z arasındaki artı ve eksi yönleri. İnternet üzerinde bu konuda çok karşılaştırma ve yazı var aslında. Benim dikkatimi çeken ilk önemli şey; FZ30'da yüksek ISO'larda "noise", s9500z'de çok keskin fotolar olmaması idi.
Dediğin gibi teste bu şekilde karşılaştırmalar ilave edilebilir ise süper olur.
özgur foto hayırlı olsun makinan.eminim memnun olacaksın.
tekno fz 30 ile karşılaştırmak bende istedim.
Ancak şu ana kadar kullandığım Konica minolta z2, z3 ve şu anda kullandığım s2 ile karşılaştırma imkanım var.Ayrıca fuji 5600 ile karşılaştırabiliyorum.Ancak bunlar farklı sınıflardalar. BU nedenle 9500 bazı özellikleri bakımından ezici bir üstünlük sağlıyor.
Fotoğraf değerlendirmesini en sona saklıyorum.Şimdeden binlerce fotoğraf çektim.Özellikle full zoomda titreme konusuna baktım.S2 ıs sistemli olduğu için 300 mm de çektiğim fotoğraflarını mukayeseli olarak ortaya koyacağım.Bunun yanında 80-1600 arası noise örneği fotoğrafları gene mukayeseli olarak kendi seteme koyacağım.
Sizlerde bana istedikleriniz konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Var gücümle çabalıyorum. Bugün dediğim gibi binlerce (Belki bini biraz geçen) fotoğraf çektim. Kilometrelerce yol katettim.
Pazarbey,
makinelerle gelen piller gerçektende tam randıman verebilmeleri için 4-5 kez dolup boşalması gerekiyor. Bu dolup boşalmalarda hızlı değilde şarj cihazlarında normal süreçte doldurulursa daha sağlıklı olur. Sevgilerle...
pazarbey sitenede baktım ama hala çektiğin yeni fotoları bulamadım bin fotodan ikisinimi bizimle baylaşıcan... herkes gibi bende ikide bi siteye girip senin test sonuçlarını bekliyoz meraktan çıldırma insanı nolur hadi ama...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
09626 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02126 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
121525 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08219 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258310 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -