Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
dün bir fotoğrafçı 9500 de titreşim önleme ayarının bulunduğunu ve başarılı olduğunuda söyledi.ayar tekerleğinde titreşim önleme modu mevcut.pazarbey bu modu ve pil ömrünü bir test edebilirmisiniz.
beytullah kardeşim aman n'olur dikkatli ol.. sen bizler için makina test edeceğim derken araban gümbürtüye gidecek... aslında bu arada bi de araba verseler de onların da testini aradan çıkarsan diyorum?.. kolay gelsin.. test fotograflarını bekliyoruz.. malum 9500 satışı ya patlayacak ... ya da... patlamayacak... kolay gelsin...
selamm pazarbey
ben bayramda 9500 aldım. Ama bi türlü vakit ayırıpta çekim yapmak için vaktim olmadı. Ancak, gece çekimleri ve makro çekimler yapabildim. Gördüğüm kadarı ile gece çekimleri ve makro çekimler harika. Makinanın dış görünüşünden söz ederken tuş takımlarının oldukça kullanışlı olduğunu ve iyi yerleştirilmiş olduğundan sözetmemişsin. Is olmayı bence tek dezavantaj gibi geliyor. Makinayı aldım ama deneyemedim senin sonuçları izleyelim bakalım. Ama benim için netice değişmeyecek tabi...
Fuji s9500'de IS (Iöage Stabilization) veya AS (Anti Shaking) yerine ANTI-BLUR gibi bir özellik olduğunu biliyorum. Bunun yüksek zoom'lu çekimlerde ve ışık yetersiz ortamlarda faydasını Anti-blur açık ve kapalı iken test ederseniz çok iyi olur.
He-He Pazarbey zaten testinde S-9500 satışlarını patlatırsa Fuji Japonya da artık Honda vs. bişeyler alır ona herhalde
valla doğru söylemişsiniz... hele bi de 4x4 olursa... tadından geçilmez işte o zaman...
merhaba pazarbey benimde bi iki sorum olucak makinenin kullanım hızı hakkında mesala zoom ve manuel netleme bileziklemi yoksa dügmelimi motorlumu mekanikmi zira dügme ve motorla çalışan sistemler çok yavaş oluyo bide karanlık sayılabilecek loş ortamlarda makine netlemede sorun yoşıyomu çekimler arsı kayıt süresi kısamı ilk açılışta kaç saniyede çekime hazır hale geliyo yani kullanım hızını etkileyen özelliklerini bi ele alırmısın bizim için ben sırf bu yüzden SLR makinelerden vaz geçemedim daha önce kodak 6490nım vardı uyuz oluyodum makinenin hızına ikisaat sürüyodu zomlaması netlemesi ikinci fotoyu çekme süresi falan bide sen hep SLR makine arıyodun nerden çıktı bu 9500 işi...
AÇILIŞ SÜRESİ:
Arkadaşlar makinada açılış süresi yok.Düğmeye basar bazmaz açılmış oluyor.Yani düğmeye bastığınız anda çekime hazır.Bu pekçok kişiyi mest edecek bir özellik sanırım.Hakikaten düğmeye basıldığı anda açılıyor ve kullanıma hazır hale geliyor.Zoomu kapattığınız anda hangi pozisyorda ise o pozisyonda. Yani diğer makinalar gibi zoomu sona getirmek içinde beklemeye gerek kalmıyor.
Bu bakımdan 9500 süper. Canon s2 ise onu hemen arkadan takip ediyor.Zira usm motor sayesinde oda açılışta çok hızlı. Kapanışta öyle.Sonrasında ise z3 geliyor. Z2 ise çok ama çok yavaştı.
Açılış kapanış süreleri ile çekimler arasındaki süreler açısından Nikon Coolpix 8800 nasıldır? Bazı sitelerde yavaş olduğu yönünde yorumlar okudum. Ne dersiniz?
ZOOM:
Zoom halka ile kontrol ediliyor.Çok hızlı bir biçimde zoom yapabiliyorsunuz bu sayede.Hızı ise elinizin maharetine kalmış. Fakat alışık olmayanlar için biraz ters geliyor başta.Ben epey zaman zoom için düğme aradım.Sonra olmadığına kanaat getirdim.Hakikatende yok.Ancak çok seri bir biçimde zoom yapabiliyorsunuz.
Ayrıca bu halka (Ki kimileri tekerlek, yüzük, bilezik diyor) makinanın karizmatik yapısının bel kemiği.Yani profesyonel görünümün en büyük sebebi bu halka.Yumuşak plastik kaplı ve çok kullanışlı.
Hakikaten eski yüksek zoomlu makinalarda zoom yapmak büyük dertti.KM z2 öyleydi mesela.Bir arkadaşın söylediğine göre kodak 6490 da öyleymiş.Bu makinalarda açılış, kapanış, zoom, focus epey bir zaman alıyordu.Hatta sanıyelerle ölçülecek nispette. Ancak KM z3 ile başlayan hızlanma s2 de en üst limitlere çıktı.KM Z3 te zoom hiç problem değil.S2 ise bu konuda benzersiz. 2 kademeli zoom tek hareketle sona dayanıveriyor.Onun için benim için zoom halkası o kadarda etkileyici gelmedi.Ancak başka makina kullanıcıları için etkileyici olacağından eminim.
Ayrıca diğer fujilerde kullanılamayan videoda zoom, bu halka nedeni ile 9500 de mümkün.Ama zoom yaparken ben biraz zorlandım.Makinayı sallamamaya dikkat etmek lazım.
Sonuçta zoom halkası çok iyi.Zire fuji 5600 modelinde de zoom zaman alıyor. 9500 de iyi düşünülmüş bu özellik.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
09626 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02126 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
121525 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08219 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258310 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -