Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Sevgili hazanfer inan bana vaktim olmuyor.Sabahtan beri arabamla dağ bayır geziyorum.Dünya kadar fotoğraf çektim. İnanmayacaksınız belki ama yarın 200 tane arsanın keşfine gideceğim. Ne zaman gleceğim belli değil. Bu gece yüklemeye çalışacağım.En azından birazını.
Özellikle 80-1600 arası ıso değerinde fotoğrafların nasıl göründüğünü göstereceğim size.
Birde telede netlik yok muhabbetinin ne kadar yanlış olduğunu.
Positif zaten dediğin gibi olduğunu biliyorum. Ama genede bunu belirtmek istedim.Bakalım ileride nasıl bir değişiklik olacak.Aslında sadece bunu niçinde test yapmayı düşünüyorum.Bunu gelen mesajlardada istiyorlar benden. Bu konuda pekçok talep var.
Şu anda oğlum kendisi ile birlikte film bakmam için baskı yapıyor.
Durun ben bir filmi test edip geleyim.Objektif olacağımdan emin olabilirsiniz.
bu ara zoom sesi çıkmıyo demişsinde s2dede çıkmıyo demiştim ama bende çıkıyo ne iş anlamadım
positife bir sorum olacaktı.bu makinenin kutusundan türkçe kullanım klavuzu çıkmadı.normalde garantili malların türkçe kullanma klavuzu olması gerekmiyor mu?
Ozguradam, makineni nerden aldın ve ambalajın üstünde Fujifilm Türkiye hologramı varmıydı ? bunları söylersen sana bilgi vermem daha sağlıklı olur. Türkçe kullanım kılavuzunu gerekirse gönderebilirimde. [email protected] ye isim ve adresini atarsan kargo ile bedelsiz gönderirim.
portigo sen ona ses diyorsan ne diyeyim sana.Ancak başka ses yoksa varla yok arası bir ses geliyor.Öpte başına koy. sen z2 deki sesi duysan demekki makinayı tutup atacakmışsın.
O ehemniyet verilmeyecek bir ses. Onun için dert etme. Ama tamamen sessiz olmasını istiyorsan bir tane 9500 alman gerekecek.
positif,makinayı sirkeci aydınlar fotodan aldım.evet makinanın bulunduğu ambalajın üstünde hologram vardı.ama içinden türkçe kullanma klavuzu çıkmadı.gönderirsen çok iyi olur.istersen kutunun üzerindeki seri numarasını yazayım.ikinci sorum bu kutudan çıkan samsung marka alkalin piller şarjlı mı?hemen bitti bende şarj makinesine koydumda sakata gelmeyelim
özgür adam iyi bir şarj makinan varsa zaten kabul etmez. Benim gp bu bakımdan korumalı.Fakat eski ve kötü olanlarda yok.Dikkatli ol.
Sana tavsiyem 2500 ma 2 takım pil alman.Düşük alma sakın. paraya kıy hatta varsa 3000 ma amper al.yok ama ara genede.
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim pazarbey .gerçi bütün parayı makineye yatırdık ama ne yapalım inşallah fazla pahalı değildir şu piller
ucuz ucuz merak etme.
Pazarbey P880'i sana ancak Ocak ayında gönderebileceğim çünkü ancak o zaman alabiliyorum, makinem Mersin Kodak bölge dağıtıcısında beni bekliyor, biliyorsun ben evinden uzakta bir adamım (şimdilik), hem senin için de daha iyi olur, sıkışıksın bu aralar...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
09626 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02126 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
121525 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08219 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258310 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -