pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kcbilir karşılaştırma gerçekten çok iyi oluyor.Yoksa artısını eksisini bilmek imkansız.
Mesela benim s2 gerçekten iyi bir fotoğraf kalitesine ve keskinliğine sahip.Ama fuji 5600 çok daha iyi bu konuda. Çok şaşırdım açıkçası.
5600 ve s2 nin lcd vi vizör kalitesi 9500 ün yanında oyuncak gibi kalıyor.Diğer iki makinanınkiler çekerken çok belirgin olmayan ve çamurlu görüntüler verirken 9500 ün ki sanki monitörden bakırmış gibi bir görüntü veriyor.
Bunun yanında s2 pil tüketimi konusunda 5600 ve 9500 ü ikiye katlıyor.
Bunlar ancak karşılaştırma ile anlaşılabiliyor.

Tarih: 4 Aralık 2005, 09:29 - İp: 85.***.**8.163
likarba
likarba (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba;
arkadaşlar aranıza yeni katıldım fakat forumlarını 2 haftadır takip ediyorum gerçekten bu test sonucunu merakla bekliyorum bende bu aralar makinemi sattım kodakDX6490 simdi
s9500 ve fz30 arasında kararsızım bu test sonuçları karar vermemde faydalıolacak herhalde pazarbeye testaşamasında başarılar.

Tarih: 4 Aralık 2005, 11:57 - İp: 81.***.**4.49
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Ozguradam AMAN DİKKAT !!! Ambalajın içinde olan piller sarjlı DEĞİL sarj cihazına normal pil takarsan ya duman çıkar ya da patlayabilir. Pazarbeyin dediği gibi 2500 mAh iki takım şarjlı pil işini görür.

Tarih: 4 Aralık 2005, 13:20 - İp: 85.***.**9.33
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

[email protected] ye adresini atarsan Türkçe kullanma kılavuzunu göndertirim.

Tarih: 4 Aralık 2005, 13:54 - İp: 85.***.**9.33
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

positif valla ben o pilleri 5 saat şarjda tuttum. sonrada makinaya koydum ve çalıştı.şarjlı olmadığı kesin mi?allahtan birşey olmadı.demek şarjlı pil almak lazım.
bu arada ben size dün gece email yollamıştım.gelmedi mi yoksa?

Tarih: 4 Aralık 2005, 15:06 - İp: 194.***.**3.44
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

özgüradam
alkali pillerde birkaç defa tekrar dolabiliyorlarmış.(Bu bizim kayınpederin teorisidir) ancak kesinlikle tavsiye edilmez.Patlama tehlikesi bulunmaktadır. Allah korusun akması halinde yangın bule çikabilir.
SEn paraya kıy 2500 lük nimh pil al.
Likarba teşekkür ederim.İnşallah bu akşamdan itibaren kendi sitemde fotoğraflarıda eklemeye başlıyorum.

Tarih: 4 Aralık 2005, 15:12 - İp: 85.***.**8.163
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

2500 amperlik 4 tane GP şarjlı pilin Sirkeci fiyatı 20 milyon. Yine GP marka iki saatte şarj edebilen şarj aletini de 50 milyona buldum. Belki daha ucuza da bulunabilir.

Tarih: 4 Aralık 2005, 15:19 - İp: 212.***.**0.50
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

pazarbey büyük ihtimal sizin kayınpederin teorosi doğru

xtolga sirkeci fiyatlarını bilmem iyi oldu.demek ordan alıcaz.yalnız bir sorum daha var.evdeki şarj makinesinin üstünde ni-cd pilleri şarj eder yazıyor.şimbi bu alacağım gp pilleri evdeki şarj cihazıyla şarj edebilir miyim?

Tarih: 4 Aralık 2005, 15:46 - İp: 194.***.**3.38
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

ben 4 adet gp 2500 mah ni-mh pil ile yarım saatte şarj eden makineyi 70 milyona aldım.. isteyen olursa aldığım arkadaşa yönlendirebilirim..
özgüradam biliyorsun ki dijital makinelerde nikel methal hydrid piller kullanman gerekiyor. ve bu pilleri kendi orjinal şarj makinesi veya ni-mh pil şarj eden makinelerde yüklemen en doğrusu.. sendeki makine alacağın ni-mh pillerin performansını düşürebilir veya bozabilir. mesela benim aldığım şarj aleti ni-mh dışında hiç bir pili şarj etmiyor. Yani reddediyor. dolayısıyla biraz paraya kıyacaksın ve takım halinde satın alacaksın.. kafan rahat edecek ve patlama filan olmayacak

Tarih: 4 Aralık 2005, 16:09 - İp: 85.***.**0.105
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben gp nin seyahattede kullanılabilen ve 4 saate şarj eden makinasını takım halinde (2100 lük 4 pil) 45 ytlya almıştım.
70 fazla geldi bana.
Aplemac doğru söylüyor.SEn bu pillere uygun şarj eden makina al.

Tarih: 4 Aralık 2005, 18:24 - İp: 85.***.**8.163