Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Beytullah Abi,özgürs59 beğenirsek biz de alırız demiş ya ben de 'e yani biz de alırız' demek istemiştim bende de 1gb orijinal xd var sadece.2gb ultra 2 almak istiyorum ama çok pahalı yav.biraz düşse de alsak ben de uv,tripod alacağım ama hala kararsızım. görüşmek üzere.özgürs de hepsini cevaplamış canım,bize bişey kaşmamış.
emrh çımar. şu anda almanyada 2 gb cf ultra 2 kart 90 euro ya kadar düşmüş. türkiyede kaça acaba. 2 gb ekstreme kartlar ise 180 euro civarında imiş. bende bir tane cf kart alacağım. bakalım nasıl bir performns sergiliyecek.
sandisk extreme 3, 2 gb cf şu anda bldiğim kadarıyla ideefixede 211ytl,fujifilm Fujifilm 2 GB CF Ultra HS Professional Kart 245ytl.sandisk extreme 3, 2 gb cf hepsiburada.com da 193 ytl,ülkemizde pahalı tabii ki.biraz daha bekleyeceğim sanırım.görüşmek üzere.
fiyatlar yanlış olmasın emrahçınar.Avrupadan bile ucuz verdiğin fiyatlar.Ben hepsi burdayı açamadım. Tekrar bir baksana bunlar 1 gb fiyatı olmasın sakın.
Bende hızlı sistemde ve hepsi burda da bulamadım hafıza kartlarını.
Zaten yazdığın fiyatlar çok düşük geldi banada...
buyrun:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=850&productid=bd700170
bu sandisk 2 gb extreme 3 cf kartın fiyatı.hatta havale ile 188 ytl.
http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=UOM0YEW7A0CXW3DM2QHN
bu da ideefixede sandisk 2 gb extreme 3 cf kartın fiyatı,havale ile 205 ytl. fiyatlara kdv dahil.bilmiyorum bir yanlışlık mı var?
Roğruymuş yav.
ben daha önce de bakmıştım çok pahalıydı,şimdi ucuzlamış biraz.ilk ben de şaşırdım ama normal fiyatların düşmesi hergün yeni birşey çıkıyor bu da bize yarıyor.ben biraz daha düşmesini bekleyeceğim.görüşmek üzere.
merhaba..
Formda 1000. mesajı da yazmak çok da uzak bir ihtimal olmayacak her halde..maşallah hep güncel S9500..
Sandisk'in Tr itihalatçı firmasının sitesi galiba,şuraya bakabilirsiniz Sandisk Kart fiyatları ve özellikleri için
http://www.astech.com.tr/Sitemap/Sandisk.htm
selamlar..
*S9500 alabilirsem,en azından 2Gb lık bir karta ihtiyacım olur herhalde..mümkünse extreme III almak mantıklı bu linkteki fiyatlarla..XD ler biraz daha yaygınlaşıp kapasiteleri artırılsa daha da iyi olacak ama..
selamlar..
Fiyatlar korkunç düşmüş. Verdiğimiz paralara acımaya başladım valla. Nerede ise yarı yarıya düşmüş. Neyse fülü seven dikenine katlanırmış. Katlanacağız mecburen.
İlgili olabilecek konular
-
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
01609 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
0609 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
05008 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
012106 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
013704 Oca. 2025, 13:30
megavision -