pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bilal 500. cevabı yazmış bulunuyorsun. TEbrik ederim. NEt fotoğraf tarihinin gelmiş geçmiş en uzun süren ve en çok okunan konusunun 500. cevabını yaşmış olmak hoş bir duygu olsa gerek. TAbi bunlar kendime methiye olmuş oldu.
Linkini verdiğim videodada görüldüğü gibi kayda değer ve rahatsız edici bir ses yok.
>Arkadaşlar birde yakında posotif eğer bir aksilik olmazsa close up lens ve tele objektifi test için gönderecek gibi. Şu an işler çok yoğunmuş. Eğer fırsat bulursa gönderecek.
Arkadaşların en çok merak ettiği konulardan biriside bunlardı.PEk çok kişi bu konuda özel mesaj gönderdi.SAnırım yakın zamanda hepimiz meraktan kurtulacağız.
Merak ettiğiniz sorular varsa şimdedin yazmaya başlayın.

Tarih: 12 Mart 2006, 08:47 - İp: 81.***.**9.115
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey testini okumaya başladım,artık nezaman biter bilemem.Pasitif isimli arkadaşımız acaba fuji satıcısımı?
Bana fiyat konusunda yardım gerekli!İzmirde S9500 için 1000ytl ye 4-6 taksit satış yapan bir tanıdık varsa iyi olur.

Tarih: 12 Mart 2006, 11:37 - İp: 85.***.**9.90
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili osmanlı,

positif nickli üye sevgili Mustafa Hoşbakan abimiz..FUJIFILM TÜRKİYE / Sinfo A.Ş. Foto-Optik-Dijital dpt. Ürün Müdürü..

son zamanlarda rastladığım en yardımsever insanlardan birisi kendisi.. eminim size de izmirde bir yer söyleyecektir..

sağlıcakla..

Tarih: 12 Mart 2006, 11:48 - İp: 88.***.**5.82
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkürler applemac.Biliyorum 10 kere karar değiştirdim alacağım modeller için ancak olmuşken iyisi olsun istiyorum.
Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara minnettarım.Sayın FUJIFILM TÜRKİYE SİNFO A.Ş ÜRÜN MÜDÜRÜ Mustafa bey(bu da çok resmi oldu),yani Sayın Positif arkadaşım(umarım ukalalık olarak anlaşılmaz-samimiyetten yazıyorum) fotoğraf makineleri ile ilgili çok fikir değişikliğine gittim şimdiye kadar.En son Fuji S 5600 ve Sony H1 almak isterken, Kodak P 880 modelini almaya karar verdim.Kodak P 880 modelini önceden de almak istiyordum ancak gerek bütçemi gerekse Kodak satış sonrası ile ilgili etraftan duyduğum söylemler yüzünden tereddütte kalmıştım.Ben İzmir Bornovada oturuyorum ve Burada hem fujiyi hem de kodak ürünlerini satan yıllardır bilindik bir mağaza olan Foto Remzi var.Sağolsun onlar da genelde ellerinden geleni fiyat konusunda yapıyorlar.

Annemi ikna ettim ve bana 1000 ytl ye kadar,4-6 taksit tutarında istediğim makineyi alacağına dair söz verdi.Bunu bir kuruş dahi aşamam ne yazık ki.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Yani Fuji S 9500 olursa iyi olur.Yoksa o fiyata alabileceğim en iyi makina P 880 kalıyor.Yardımlarınızı bekliyorum,ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 12 Mart 2006, 12:27 - İp: 85.***.**9.90
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sanırım en düşük fiyatı 1150 ytl. daha düşük bulman zor.ama positife bir sor bakalım.çünkü dediğin fiyat nerde ise yurt dışı fiyatı.

Tarih: 12 Mart 2006, 12:32 - İp: 81.***.**9.115
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

Sayın Pazarbey abicim ve arkadaşlar.O videodaki sesten ben bahsetmiştim ama yanlış anlaşılmış sanırım ya da ben yanlış anlatmışım(hep insanları suçlarız yanlış anlıyorsun diye,bazen de kendimiz yanlış anlatıyor olabiliriz )Şimdi arkadaşlar şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum:Ben o sesten bahsederken çekim sırasında çıktığını söylemiştim ya da öyle demek istemiştim,yanlış bilgi vermek istemem,video modunda ki o ses sadece çekimde geliyor,streamingde ya da yürütürken(bilgisayarda ya da lcd de)herhangi bir ses gelmiyor.Yanlış bilgilendirdiysem özür dilerim.Ben makineden memnunum baya,video çekimi biraz daha uzun olsaydı keşke ama pazarbey kardeşimin dediği gibi uzun metrajlı filmler çekeceksek bir camcorder almamız lazım

Pazarbey kardeşim o testleri ne zaman yapabileceksin bilmiyorum ama sanırım orijinal lensler gönderecek sana positif amca.sabırsızlıkla bekliyorum ,özellikle telekonvertörü...(zoom manyağı bir adamım biraz) Bir de şunu rica edicem,eğer Mustafa Abiyle malzemeleri göndermeden önce görüşürseniz 9500 için en uygun olan her türlü filtreyi de size gönderse...biz de görsek sizin elinizden farkları.benim merak ettiklerim bunlar.Herkese selamlar,hoşçakalın... [>:D

Tarih: 12 Mart 2006, 13:25 - İp: 85.***.**4.147
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEVGİLİ EHRAHÇINAR ABİCİĞİM;

Madem yanlış anlatacaksın o kadar videoyu yükletmeden önce söyleseydinde bizde uğraşmasa idik ya.
9500 ün video kaydı 640x480 30 fsb de yaklaşık 15 dk.bu s2 nin nerede ise 2 katı h1 dende 3 dk fazla. ama kodak z740 dan 40 dk az ama z740 10 fsb kaydediyormuş.
neyse positif abimize karşı lobi faaliyetinde bulunalımda dediklerinizden göndersin. 2.2x tele, süper makro, wide iyi olurdu.Olmuşken 2.2 x olsun. dün kuş çekecektim 300 mm yeterli gelmedi.S2 ide almamış bulundum. Onun telesi ile 650 mm ye çıkılıyor.keşke yanımda olsaydı.Genede işe yarayacak kuşlar çektim. eğer 2.2 gönderilirse aynı s2 gibi 650 mm olur.9 mp aantajı ile s2 de 800 mm ile çekilmiş gibi fotolar alabilirim.tabi titretmemek şartı ile.
bak sen birde filtrelerden bahsediyorsun.Allah positife kolaylık versin.

Tarih: 12 Mart 2006, 14:09 - İp: 81.***.**9.115
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

Beytullah Abi,dün gece 01.30da uyuyordum,az önce gördüm yeni yazılanları.kusura bakmayın...

Tarih: 12 Mart 2006, 14:28 - İp: 85.***.**4.147
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hadi bakmadık bakalım.

Tarih: 12 Mart 2006, 14:52 - İp: 81.***.**9.115
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Kodak Z740 13fsb kardeşim ya alla alla

Tarih: 12 Mart 2006, 16:28 - İp: 195.***.**5.17