pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Forumdaki mesajlardan birinde bir arkadaş,S9500'e takılması için tele veya close-up lens olarak fujinin orijinal bir ürünü olmadığını belirtmiş. bu doğru mu? gerçi positif bu konuda bize bilgi verecekti galiba ama henüz bir şey belirtmedi sanırım.

Tarih: 23 Şubat 2006, 11:05 - İp: 85.***.**0.110
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

karasinekin örnekli fotoğrafları herşeyi güzelce açıklamış.TEşekkür ediyorum kendisine.Ne demek istediğini anladım.
murgur bir arkadaş 9500 için makro ve tele markaları vermişti. Ama ismini unuttum şimdi
Aslında positif bunları temin etse ve satsalar çok alıcı çıkar.Hatta bana göndersin bir takım test edeyim.
Bayar geçennlerde 9500 1150 ytl idi ne olmuş fiyatımı artmış acaba.

Tarih: 23 Şubat 2006, 12:37 - İp: 85.***.**7.242
bilaldeg
bilaldeg (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

S9500 ün fiyatı artmadı..o tavsiye edilen satış fiyatı galiba..iyi bir pazarlıkla 1150 liradan da aşağıya alınabilir bence..

Tarih: 23 Şubat 2006, 14:14 - İp: 85.***.**3.212
zegan
zegan (üye)
İstanbul / Amatör

S9500 ün fiyatı artmadı..o tavsiye edilen satış fiyatı galiba..iyi bir pazarlıkla 1150 liradan da aşağıya alınabilir bence..
--------------

Bu fiyata nerden bulabilirim ?? Ben 1gb sd kartla birlikte 1300 ytl ye alıcam ama 12 ay taksitle iyimidir bu fiyat.

Tarih: 23 Şubat 2006, 17:23 - İp: 81.***.**5.35
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

ben 18 ocakta 1300ytlye aldımn yanında sadece 256 mblık xd kart hediye verdiler teknosadan biraz kazık yemiş oldum . daha ucuza sonradan gördüm internette.www.aydinlarfoto.com www.aydinlarfoto.com adresinde
http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=5279&category_id=003001002&brand_id=110
1194 ytl 12 taksit,çanta tripod hediyeli bence fiyat iyi sayılabilir.görüşmek üzere.

Tarih: 23 Şubat 2006, 17:59 - İp: 85.***.**4.198
zegan
zegan (üye)
İstanbul / Amatör

ideefixe de 1260 ytl, 1gb kart ile birlikte.
ideefixe.com 65 ytl gibi bir fark var, aydinlar çanta ve tripod veriyor, kyaslayinca ikiside ayni fiyata geliyor aşağı yukarı..

Tarih: 23 Şubat 2006, 18:09 - İp: 81.***.**5.35
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www11.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=12068
magnatın yaptığı gibi bende a200 ile 9500 ün fotoğraflarından croplama yaptım.Bire bir.Bİrde bunları karşılaştırın bakalım.
Akşama fırsatım olursada bu sınıftaki tüm makinaların fotoğraflarından crop yapacağım.
Laf aramızda nerede ise tüm makinalırın fotoğraflarının olduğu bir arşivim var. Binlerce hemde.

Tarih: 26 Şubat 2006, 12:54 - İp: 85.***.**8.146
bilaldeg
bilaldeg (üye)

hadi bakalım..bekliyoruz Beytullah Bey..Ben aslında A200 kadar samsung pro 815 ile aralarındaki resim kalitesi farkını da merak ediyorum..mümkünse öyle bir karşılaştırma da iyi olur..selamlar..

Tarih: 26 Şubat 2006, 17:20 - İp: 88.***.**9.142
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www11.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=12608

Bunlarda karşılaştırma için.
Bİlal aslında samsung o makinayı bana gönderecekmiş ama yok ortada. Gelirse en kısa zamanda izlenimlerimi paylaşırım sizinle.

Tarih: 26 Şubat 2006, 22:42 - İp: 85.***.**8.146
bilaldeg
bilaldeg (üye)

Samsung makieneyi gönderse ve bir karşılaştırma dah yapsanız çok güzel olur aslında Beytullah Bey..hayırlısı bakalım..ben fotoğraflarda,A200 ile S9500 arasında, sevgili magnat'ın örneklerindeki gibi bir fark göremedim..

s9500 ile ilgili merak ettiğim bir nokta da şu: bildiğiniz gibi makinede bir "saydam tarzı" özelliği var..gökyüzü,çiçekler filan konu olunca daha canlı sonuçlar verdiği yazıyor..hatta forumdan bir arkadaş "neredeyse polarize filtre etkisi yaptığını" söylemişti..sonuçlar gerçekten bu kadar iyi mi..

S9500 kullanan arkadaşlar,bu modda çekilmiş gökyüzü ve çiçekli fotoğraflar ekleyebilir misiniz..aslında aynı kareleri bir normal bir de saydam tarzda çekerseniz,daha sağlıklı mukayese imkanımız olabilir..
selamlar..

Tarih: 1 Mart 2006, 19:09 - İp: 85.***.**4.28