Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
karasinek hayırlı olsun makinen.ben de alalı bir ay olmadı baya iyi alet.pişman olmayacaksın emin ol.görüşmek üzere.
emrahçınar, Kingston kart = Fuji xd kart değişimi OK. 1-2 gün içinde sana gönderilecek. Sevgilerle...
Koringo karasinek güle güle kullanın makinalarınızı.
Emrah çınar sırtını sağyam yere dayadın valla. Positifi müşteri memnuniyeti politikasından dolayı kutlarım.
selam,vallahi pazarbey doğru söylüyorsun.sağolsun Mustafa Bey çok yardımcı oldu xd kartımı dün aldım.daha ne olsun!!!sevgiler
Emrahçınar,
Makineni güle güle kullan
Yardımcı olabildiğime sevindim
merhaba
bu testi tzkip edip bir kaç defa okuduğum,S9500'ün kataloğunu ve netteki bir çok incelemesini,kullanıcı izlenimlerini incelediğim halde cevap bulamadığım bazı sorular var..bunları belirtip öncelikle Beytullah Bey(pazarbey) ve Mustafa Bey'den (positif) sonra bilgi verebilecek tüm arkadaşlardan açık ve anlaşılır cevaplar isteyeceğim..öncelikle bu kadar zahmete katlanıp bu karşılaştırmalı testi yaptığı için Beytullah Bey' teşekkür ediyorum..:
1-makine üzerinde,mod tekerleğinin hemen sağında bulunan ve broşürde "yönetim tekerleği" olarak geçen parça ne için ve nasıl kullanılır,ne işe yarar,neyi yönetmeye yardım eder..
2-yine elektronik vizörün hemen solundaki tekerlek nedir,ne işe yarar?(broşürde "dioptri (göz) ayarı" deniliyor)
3-okuduğum incelemerde makinen manuel beyaz ayarının çok kullanışlı ve basit olduğu söyleniyr..farklı bir mantıkla mı çalışıyor,nasıl işliyor?
4-ben şu anda canon A520 kullanıyorum.makro çekimlerde (bir ek aperatınız yoksa) zum kullanmadan,geniş açı ile, doğrudan cisme yaklaşmak gerekiyor..yoksa makine netleme yapılamıyor.bu birçok makinede de böyle bildiğim kadarıyla.ama bir sitede (galiba letsgodigital'deydi) kullanıcılardan biri makro da zum yapılablidiğini,hatta dijital zumun bile kullanılabildiğini ve bunun harika bir özellik olduğunu yazmıştı..bu doğru mu?makro modunda zum yapılabiliyor mu?
5-makineyle ilgili en çok ele alınan konulardan biri de "manuel netleme".bu halkanın kullanımı nasıl oluyor.netleme halkasıyla kadraj üzerinde netleme yapılacak nokta mı,yoksa netleme mesafesi mi ayarlanıyor?sistem nasıl çalışıyor,nasıl kullanıyoruz?(önceki hafta ank.da fuji yetkili satıcılarından birine uğrayıp makineyi elime alıp baktım ve önce bu özelliğe baktım..görevliye manuel netlemenin bu halkayla nasıl yapıldığını sorduğumda "abi makine zaten otomatik netleme yapar" oldu.."yapma ya" diyecektim.. sonra bi etknosa şubesine uğradım ama oradakiler de bilmiyordu nasıl çalıştığını)
6-canonlarda çok kullanışlı bir panoramik çekim yardımcısı mod var.muhtemelen S2 de de vardır ve Beytullah Bey bilir..fujilerde panoramik çekim için benzer bir mod göremedim..galiba yok makine üzerinde..peki her hangi bi şekilde panoramik çekime yardım edebilecek bir özellik (makine üzerinde yahut pc de kullanacağımız yazılım üzerinde) var mı?
7-karşılaştırmalarda Beytullah Bey "S5600 ün fotoğraflarının daha kaliteli olduğu" sonucuna varmıştı hatırladığım kadarıyla..durum gerçekten böyle mi?böyleyse,sensör boyutlarını ve 9mp avantajını gözönüne aldığımızda S9500'ün daha kaliteli fotoğraf vemesi gerekmez miydi?neden böyle?
8-broşürde kartlara göre çekim sayılarının verildiği panoda,yalnız 9mp için fine - normal kalite seçimi verilmiş..diğer boyutlarda böyle bir seçim yapılamıyor mu?
9-sürekli çekim modu konusu da tam olarak açıklığa kavuşamadı gibi. ilk veya son 4kare seçiminden dolayı makine eleştirildi ama başka bir arkadaşımız da 1kaç dizi çekim modu olduğunu ve diğer modda 40 kadar fotoğraf çekilebildiğini söyledi.ki broşürde de dizi çekim için 3 seçenek var ve 3.sünde "uzun süreli(azm. 1,1kare/sabiye-40kareye kadar)" açıklamsı var..???
10-Mustafa Bey xd kartları tavsiye ediyor.fujinin XD kartlarının hızı nasıl.ultra II ve Extreme III CF ile karşılaştırabilir misiniz?
11-kendi kendine çekim için sadece "2sn/10sn" denmiş..peki en fala kaç kere için ayarlayabliyoruz makineyi.ve sadece 2ve 10 sn değerleri mi var,yoksa ikisi arasında ayar yapılabiliyor mu?
12-Mustafa Bey, 16 ocaktan sonra makinenin aperatlarıyla ilgili bilgi vereceğini söylemişti ama sonra onu kapandı gibi..filtre ve close-up lensler hakkında bir bilgi verebilir misiniz?kullananlar var mı?sonuçlar nasıl?
soracağım bir-iki soru daha vardı ama hatırlayamadım..şimdilik bu kadar olsun..dediğim gibi daha önce yazılanları bir kaç defa okumuştum ama yine de gözümden kaçan bir şey olduysa,cevapla ilgili linki verebilirsiniz..ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
Bismillah;
bilal bey Allah tan kalan soruları hatırlayamamışsınız.
1-O tekerlek bana çok göre çok çok büyük bir artı getirmiyor.Kullanım yerleri ise fotoğraf izlemede fotoğrafları değiştirme, manuel ayarlarda değerleri değiştirme. Tabi konulmuş olması iyi. En azından kısı yol tuşu olmuş oluyor.
2-O teker ise gözü bozuk olanlar için. Miyop hipermetrop falan.Eğer vizörü net göremiyorsanız onunla ayarlayıp netliyorsunuz.
3-beyaz ayarına hiç bakmadım inannın.Bir fikrim yok. Ama hiç gerek duymadım.
4-)500 1 cm den makro çekebiliyor. Ama tele ilede makro çekebilirsiniz. 9500 ile ben çok fazla makro denemedim.Bu yüzden zoom u da denemedim.Ama s2 ile tele de makro çekilmiş fotoğraflarım var.İsterseniz msn den gönderebilirim. tel ile makro kafanızı karıştırmasın. zaten makro lens ilede tele modunda çekiliyor.
5-Makinanın yan tarafında bir düğme var.Orayı çevirdiğinizde halka ile manuel zoom yapabiliyorsunuz. Aslında diğer digital makinalardakine benziyor.Ancak halka ile yapmanız avantaj.Ayrıca 9500 ün lcd ve vizörü çok net olduğu için netlemeyi farkedebiliyorsunuz.Ben önceki makinalarımda farkedemiyordum.
6-9500 de çekimde 2 mod var.Bunlar den birisi kareyi 9 a bölüyor.Bu çekimde yardımcı oluyor.yrıca 4 e bölüyor.Bundada 3 karede daha önce çektiğinizi yan tarafta görüyorsunuz.Böylece panaromik çekim yapmanız çok kolay oluyor. Bilmem anlatabildimmi.
7-5600 ün fotoğrafları bana daha iyi gibi geldi.Ama başka bir arkadaşada e 900 ünküler güzel görünmüş.BEn bu konuda fazla müdahaleci olmamak için pekçok fotoğraf koydum. bence 5600 daha iyi bu bakımdan. tabi 9 mp avantajı başka.
8-evet hakikaten sadece 9 mp de fine ayarı var.Bu iyi değil. Ayrıca videodada 30 fsb var. 15 yok.Gerçi çok ta önemli değil.zaten böyle bir makina aldıysanız 9 mp finede çekersiniz.
9-makina 4 tane seri çekim yaıyor.ilk veya son dört.Ancak son dörte ise 40 tne çekebiliyor sanırım bu son 4 ün 40 ı.
10-
11-kendi kendine çekim 2- ve 10 sn.Her çekimde tekrar yapıyorsunuz.
12-9500 için 2.2 tele ve makro lensler var.Bir arkadaş adresini vermişti. positife bende sordum ama hala cevap yok bu konuda.
umarım yardımcı olmuştur.
Beytullah Bey,iginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler..sizin denemediğiniz veya cevap veremediğiniz bir kaç noktada da Mustafa Bey ve S9500 kullanan arkadaşlardan cevap bekleyeceğiz artık..selamlar..
Sevigili bilaldeg ve pazarbey öncelikle fotoğrafıma yaptığınız yorum için teşekkür ederim-fotoğraf ne kadar kötü olsa da -Bildiğim özellikler hakkında cevaplarım:
1-Pazarbeyin dediği gibi fotoğraf izlerken bir öncekine ya da bir sonrakine gidiyorsun,bunu navigate tuşuyla da yapabiliyorsun tabii ki.bir de s modunda diyafram değerini a modun da enstantane değerini ayarlıyorsun.seri çekim modlarını tuşa basılı tutup bu tekerle seçebiliyorsun.ayrıca flaş kullanacağın zaman flaş düğmesine basılı tutp flaş ayarını yapabiliyorsun.baya da işe yarıyor aslında.
2-pazarbeyin açıklaması gayet yeterli.
3-p,s,a,m modların da wb yapmak için menü tuşuna bastığında hemen 2. sırada beyaz ayarı var.ulaşımı kolay...
4-Pazarbeyin açıklaması gayet yeterli.
5-Bu özellikleri iyi bilen bir satıcıya henüz rastlamış değilim bilaldeg ben de makinayı almadan önce gidip inceledim ama satıcıların birçoğu daha ne sattığını bile bilmiyor ne yazık ki.o halkayı makinanın sol tarafındaki ortadaki düğmeyi noktasını mf(manuel focus) ye gelecek şekilde çeviriyorsun ve netleme halkasıyla elle netleme yapıyorsun.küçük bir dezavantajı var:halkanın attığı tur biraz fazla...
6-Pazarbeyin yazdığı gayet yeterli.
7-9mp büyük avantaj-tabi benim gibi amatörler için birşey ifade etmiyor - Bana fazla bir fark yok gibi geldi.
8-evet sadece 9 mp de var fine-normal seçimi. nedense???bir de video çekiminde 15 fps özelliği olsa tadından yenmezdi ama...
9-seri çekim düğmesine basılı tutup yönetim tekerleğiyle ilk ayarı(video dışında tüm modlarda kullanılıyor) seçtiğinde 4 kare üstüste çekiyor.ikinci ayarı seçtiğinde(auto modda ve senaryolarda bu ayarı seçemiyorsun,sadece p,s,a,m modlarında kullanılıyor) 3 poz çekiyor;bunalrdan biri düşük pozlanmış,biri normal pozlanmış,diğeri ise fazla pozlanmış.üçüncü ayarda (video hariç tüm modlarla kullanılıyor)deklanşöre basılı tutuyorsun ve makina deklanşörü bıraktığında son dört kareyi kaydediyor.dördüncü ve son ayarda ise(video ve p,s,a,m modlarında kullanılamıyor) deklanşöre basılı tuttuğunuz sürece 40 kareye kadar çekim yapılıyor ve hepsi kaydediliyor,bu özellik kullanım kılavuzunda şöyle açıklanmış:uzun enstantaneli dizi çekimlerde 40 kareye kadar pozlanabilir,genellikle hareket eden konularla çalışırken kullanıldığı için netleme hareket eden konunun uzaklığına göre değişir,netleme kilidini kullanın.
10-xd kartların hızı gayet iyi.kingston 1gb cf type1 kart yüzünden makinem bozuldu,Mustafa bey sağolsun makine değiştirildi.cfII kullanmak gerek en az 80x hızında.ultra2 veya extreme 3 ile deneme fırsatım olmadı,yakında olacak inşallah,maddi durumu düzeltirsem
11-2 veya 10 saniye arasında ayar yok sadece ikisi.
12-Henüz makinama herhangi bir aparat almadım,filtre veya lens. Uv Filtre almayı düşünüyorum ama ne alacağımı henüz ben de bilmiyorum..Mustafa Bey Fuji Avrupa toplantısından dönünce resmi aparatları açıklayacağını duyurmuştu sanırım ama ses çıkmadı henüz.Fırtına öncesi sessizlik mi acaba? Bu 9500 için uv ve polarize filtreler hakkında bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen...
Bilaldeg dostum,bildiğim kadarıyla nacizane bilgiler vermeye çalıştım,hatam varsa ustalarım düzeltsin,ağzıma acı biber sürsün ben de böyle olayım: Kendine iyi bak,sen de kendine iyi bak pazarbey...sağlıcakla kalın... [>:D
Çok iyi oldu tamamlayıcı bilgilerin emrah çınar.Avatarında çok güzel duruyor hani.
İlgili olabilecek konular
-
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
01109 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
02309 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
01109 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
05608 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
013006 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
013904 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme