Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
emrahçınar, kusura bakma çok yoğunum bu sıralar. Kingston kartı benim dikkatime FUJI MERKEZE gönder. Ben değişimini TEKNOSA MERKEZ üzerinden sağlarım. Sevgilerle...
tamam Mustafa Abi teşekkür ederim pazartesi günü göndericem kartı.ama hangi kartla değiştirceksin?onu sen bilirsin.fiyat farkı olursa nasıl halledicez?mümkünse fujifilm 1gb xd picture card istiyorum.kolay gelsin..
Ben hallederim... merek etme
ben "herkes" degilim sevgili positif..kendi gorusumu soyledim...testi sende yaparsin bir ara..
herkese kolay gelsin..
"Herkes" değilsin elbet ama pretec dc3 ve S9500 ün kasasını kıyaslıyor ve pretec daha sağlam diyorsun bu kıyaslamayı ve yorumunu anlamadım ve kesinlikle katılmıyorum. aynı seviyede olmayan makineleri kıyaslıyorsun - onu bırak düşük seviyede olan bir makineye daha sağlam diyorsun, toplayamazsınız vs. ?!??
ben 9500 ün teknik ozellikleri ile kaiyaslamiyorum ki dc3a30 u..teknik olarak tabiki ustun bunda hemfikiriz sanirim..cok uzun sure dc3a30 kullandigim icin bu karari veriyorum..9500 ün kasasina ince diyorum..fazla uzatmaya gerek yok bu benim gorusumdur.
tesekkurler...
Arkadaşlar walla makina canavar gibi
Süper kullanışlı ve gövde sağlamlığı falan yerinde yani. Bir kaç haftadır kullanıyorum - Hızlı açılması ve anında tepki vermesi süper bu cihazda.
koringo, siz makineyi nerede (mekanlarda) kullanıyorsunuz. Stüdyo mu?
valla bu makine çok güzel tadını çıkarmaya başladım.Mustafa Bey bugün gönderdim kingston kartı.aras kargoya verdim yarın(salı) eline ulaşırmış.gerisi sana kalmış.herşeyi içinde faturası garanti belgesi vs.görüşmek dileğiyle,saygılar
selamlar...
internette S9500 hakkında araştırma yaparken bu başlıgı buldum. karar vermemde çok yardımcı oldu.
bugun bende S9500 aldım. ilk izlenimlerim çok iyi.
yaptıgım çekimleri bu başlıkta paylaşacagım.
ki
bundan sonraki S9500 düşenenlere kaynak olabilsin...
göürşmek üzere.
İlgili olabilecek konular
-
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
01109 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
02309 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
01109 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
05608 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
013006 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
013904 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme