Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sevgili Aydemir, Recep ve Kadir teşekkür ederim.
Recep, malesef Ahmed' de bu kumaştan yoktu, Selahattin Abi yanında kelebek boyası getirmiş, onunla boyadık.
Makro güzel olmuş, Arkası yarını ben de merak ettim. Vireless flash ta diffuser gibi bir şey varmydı?
Ahmed, anlaşılan çok bereketli bir makro gezisi olmuş. Fotoğrafların hepsine ağzım açık bakakaldım. Hatta buzağıya bile
Exiflerdeki shutter speed lerden anladığım kadarıyla, (en fazla 1/80 olabilmiş) hava epey kapalıymış. Buna rağmen nefis kareler çekmişsin. eline sağlık.
Sevgili Melrock, hoşgeldin, seni özlemiştik.
Makro çok başarılı olmuş, eline sağlık.
Lakin, 50mm ve f/13 te böyle bokeh veren lensi merak ettim.
Kadir, meyvaların hayırlı olsun. Epey malzeme çıkar sanırım. İlk kare daha hoşuma gitti.
#erex' tarafından 14.04.2008 02:43:53 tarihinde düzenlendi.
Erhan abi beğenin için teşekkürler.
50mm'nin ve bu oldukça verimli gezideki diğer ekipmanların hikayesini istersen en sonda açaıklayalım. çünkü onlar da hakikaten ayrı birer hikaye.
Ben bir iki fotoğraf ile daha devam edeyim.
Erhan beğenilerin için teşekkürler. Benim senin fotoğraflarını yorumlamam haddimi aşar. Hayran hayran seyredip kendimce birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Benim de peşinde epey koştuğum kelebeği yakalamak sana kısmet oldu. Benim yakaladığım ise tam bir kamuflaj uzmanıydı . Bir ara yüklerim. Bu arada Marmara bölgesinde de kelebekler faaliyete geçmiş. Saat ilerlemiş olduğundan çok hareketliydiler fotoğraflayamadık. Uçanı kaçanı havada vuran Serkan bile yakalayamadı.
Pazarbey kardeşim esprili yorumlarınla seni forumda daha sık görmektem mutlu oldum. Bu kadar detaylı fotoğrafı bu denli net çekmenin sırlarını bize de verirsen seviniriz. Portrelerin de çok hoş. Sensörün örümcekten kıl kapmış olmasın
Kadir ürün çekimlerini iyi ki kendin yaptın. Yoksa bu fotoğrafları çekenlerin burnundan getirirdin eminim. Hepsi çok güzeller. Ayrıca bu fotoğrafları profosyonellere çektirseydin senden birkaç bin YTL isterlerdi. Bu sayede ekipmanı da amorti etmiş oldun. Makro saksıları da üretime geçmiş. Kurna fotoğrafına beğenilerin için teşekkürler.
Sekan gül fotoğrafları ve detayları çok iyi görünüyor. Çok iyi bir alışveriş yapmışsın tebrikler.
Bigwolfied simit karesi çok hoş olmuş eline sağlık.
Sevgili Recep ,Enis ve Serkan asıl ben size teşekkür ederim. Sayenizde çok güzel ,eğlenceli ve bol fotoğraflı bir pazar geçirdim. Çeşitli ekipmanı tanıdık. Tek başına çekmenin mümkün olamayacağı fotoğrafları yardımlaşarak çektik. İlk kareler gelmeye başlamış bile. Ben biraz yorgunluktan biraz da fenerbahçenin son saniyede yediği golün moral bozukluğu ile elim bilgisayara gitmedi. Bugün yarın ortakyapım projemizden fotoğrafları foruma koyarım. Hepinize selamlar.
Sevgili Ahmed Bafa glünden fotğraflar gelmeye başlamış. Sohbetini daha sonra yaparız. Bafa'ya gidemeyince biz de kendimizi Çatalaca taraflarına attık. Maksat fotoğraf olsun.
#camoka' tarafından 14.04.2008 09:45:13 tarihinde düzenlendi.
camako abi teşekkür ederim. valla çok zor ama zamanla oluyor işte.teşekkür ederim.
Bizde özledik sizi.
melrokk çok güzel bir fotoğra. böceği çok sevdim.
Ortakçekim çekirge (Benim makine ile çekildiğinden ben yükledim)
VL125 + Pentax 1.7 TC + Raynox + 2 kablosu flaş + sulama ++ Gerisini kamera arkasını çeken Enis kardeşimiz tarif etsin
Ellerinize sağlık, nefis kareler ile haftaya mest olarak başladım...
aman yarabbi.. ne kadar guzel fotograflar yuklenmis boyle..
cicekler bocekler manzaralar.. urun cekimleri... hepsi birbirinden guzel!! tebrik ediyorum herkesi, izlemekten buyuk keyif aldim..
pompei fotograflari icin yaptiginiz yorumlara tesekkur ederim. biraz kisir bir yerdi, gezmekten cok keyif almadim ama fotograf cekmek yetti.
simdi sizlerden bu yorumlari duyunca daha bir memnun oldum gittigime
gecen hafta italyanin kuzeyine dogru bir geziye ciktik. pisa (egik kulenin oldugu sehir), floransa ve siena sehirlerini gezdik. sehirlerde dokuyu oldukca iyi korumuslar. binalardan, meydanlardan cok bu emek ve ozen etkiledi beni. zira hic bir kiliseyi begenmedim, karmakarisik gosteris cilgini mimariler. gereksiz, anlasilmaz tekrarlar.. yine de etkileyici yapilar, meydanlar gormek, italyayi gezebilmek guzeldi. malesef toskana bolgesinde hava kapaliydi. 3 gun de yagmur altinda gezdik.. ne mutlu ki K10D sahibiyim ve yagmur altinda kitlensimle bile rahat rahat kullandim. yagmur durdugunda SLR sahibi olan bir suru insan gordum ama yagmur yagarken bir tek ben vardim
sahir merkezlerinden cok yolculuk hosuma gitti cunku inanilmaz bir doganin icinden gecme firsati buldum.. mimarilerinden cok farkli olarak toskana bolgesindeki doku cok sade.. yemyesil kirlar, renkli cicekler.. sizlerle paylasmak icin kartpostallarin fotograflarini cektim
henuz duzenleme firsatim olmadi ama yarin muhtemelen fotograflari paylasabilirim sizlerle..
bu arada ali abime tesekkur ederim 40d k10d karsilastirmasi icin
Tüm fotoğraflar biribirinden güzel...
Çekenlerin ellerine sağlık...
Kadir senin lensi inan çok merak ettim çok başarılı sonuçları var.
Bu lensi nereden nasıl bulabilirim bir de fiyatı hakkında bilgi verirsen sevinirim...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
05130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
019724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk