Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Şunu sorayım size şu anda 400 veya 500 mm bir lensi olsa şöyle 800-1000 dolar arası canon tele-zoom lensler gibi, biz bu lensi şu anda mevcut makinalarlar K10d-K20d ile hızlı bir şekilde kullanabilecekmiyiz ki? Kuş-doğa fotoğrafçılığı yapabilecekmiyiz.
Uzun odaklı tele makro objektif arayan arkadaşlara bugün için en iyi alternatif:
Sigma,Telefoto,180mm f/3,5 EX DG APO Macro objektif olabilir.
Sigma 1,4X Telekonvertör ile kullanıldığında Odak uzaklığı 252mm'ye çıkmaktadır ancaf bu durumfa f/4,9'a kadar açılmaktadır.
Sigma 2X telekonvertör ile kullanılırsa odak uzaklığı 360mm'ye çıkmaktadır. Ancak bu durumda F/7'ye kadar açılabilmektedir. Yani ancak çok iyi ışık şartlarında kullanılabilir. 2X telekonvertör takıldığında objektif manuel hale gelmektedir. Fiyatı ABD'de 800 Dolar civarındadır.
Kadir teşekkürler.
Selahattin agbi, her iki karede çok güzel olmuş bence devamını bekliyoruz. Analog makinem varken bende gitmiştim oralara yeniden gitme zamanı geldi sanırım.
ironsailor, abi o kare fazlasını bile hak ediyor, laleler nefis olmuş.
Kadir düğme
Ömer oylayacağın kare köpek figürüne benzeyen su damlası...
Selahattin abi kurna harika.
Bozbey değerli ve detaylı bilgileriniz için çok teşekkürler, gerçekten çok aydınlatıcı olmuş.
Pazarbey kesin sen bu böcükleri besliyorsun.
Ahmed hocam tevazu değil, ben gerçekten çektiğim fotoğrafları beğenmiyorum. Fena değil dediğim fotoğraflarım bir elin parmaklarını geçmez, üstadlık ne haddimize...
Aydemir 74 MF lensini kullanırken mod kadranını M kısmına getirdiğinde açma kapatma düğmesinin yanındaki yeşil noktalı düğmeye bastığında perde hızın makine otomatik ayarlar, diyaframı her ayarlayıp bastığında perde hızı farklılaşacaktır.
Bilgin olsun.
Üstad çalışırken, Fatih abi saygılar...
Ahmet abi karton olayının kullanımını tasarlayamadım kafamda. kartonların boyutunu ve nereye yerleştirileceğini çözemedim. Yoksa hazırlanış şekli ve koyuluşu tamamda nereye ve hangi boyutlarda olması gerekir ? Bu arada 3 cm2 ve yaprak üzerindeki su damlacıkları nefis olmuş. Bunlara baktıkça insanın alınacak aksesuar listesinin başına VL yi koyası geliyor
Kad-ir ürün çalışmaları hakikaten güzel, ışık kullanımları, renk tonları ve bokehler bence çok güzel oturuyor.
İronsailor bir VL şovuda senden laleler güzel ben birincisini daha çok beğendim. Bu arada Edirne gezisinden güzel kareler bekliyoruz senden üstat.
Gaijin üstat arasıra fotolarınıda görmek isteriz. Eminim bize katacağı faydalar olacaktır. Bu forum Pentax tanıtımının ötesinde artık. Bilgi paylaşımı, dostluk üst düzeyde.
Pazarbey böceklerin cinsleri nedir. Bu kadar güzel kareleri izlerken genel kültürümüzüde arttıralım bari
Selahattin abi kurna Bu arada eğer safranbolu gezisi planı olursa orada bir pansiyondan sorumlu arkadaşım var. Fiyat konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Bilgim olursa araştırma yaparım. Bende senede 1-2 defa mutlaka gidiyorum oraya. CinciHan otel var eskiden büyük bir Hanmış şimdi otele çevrilmiş. Nefis bir yer görmeyenlerin mutlaka içini gezmesini ve çatısına çıkarak safranboluyu izlemesini öneririm.
Bozbey karşılaştırma hakkında verdiğin detaylı ve değerli bilgiler için teşekkürler.
bitpire üstat özletme kendini arasıra senin fotoğraflarını görmek büyük zevk verir bize.
Recep abi kamera arkaları güzel. Zulada daha neler vardır neler bekliyoruz abi
Bu arada Amerikada bir sitede Pentax K20D body 799 dolara satılıyor. Link aşağıda ben iki makinemide amerikadan getirttim şimdiki de oradan gelecek. Ancak bu K20D sizce nasıldır. Benim okuyamadığım veya anlayamadığım bir durum mu söz konusu acaba. Fiyat çok uygun sanki. Link aşağıda
http://www.bestpricecameras.com/prodetails.asp?prodid=4324321
Kaptan,Kadir,Recep,Hakan Safranbolu fotoğraflarına beğenilerinize teşekkürler. Safranbolu gerçekten bir müzeşehir. İnşallah grup olarak bir gezi yaparız.
Yemenici, mesleğin son temsilcilerinden.
Pentax 31 mm, f/5,6 , 1/50 sn. iso 100
Emirgan korusu,
Pentax 31 mm, f/11, 1/15 sn.,iso 100, tripodla.
Sizinkilerin eline su dökemez ama bir lale fotoğrafı de benden arkadaşlar.
herkese selamlarr ... fotografların hepsii müthiş yine paylaşan herkesi kutluyorumm .. bu sıralar pek çekim yapma sansım olmuyor benımde işler dolayısıyla ama daha önce çektigim bir fotografı paylaşmak istedim ..
bursa da eski bir sokak .. sigma 17-70 ile çekıldı .
#mosquitos' tarafından 12.04.2008 15:26:43 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
05130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
019824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk