netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

tşk.ler weary,güzel anlatmışsın olayı.
bu konuda tecrüben var sanırım..
aslında firmanın tarzıyla direk ilgili değil ama üretim ile ilgili görüntüler olsun istemiyoruz,bu tip değişik objeler olsun istiyoruz.
yani tanıtım hikayelerinin yanında görsel bir kaç şey olsun diye..

bigwolfied,bu lensi ben eski bir fotograf makinesi satıcından aldım.kullanılmamışdı,yaklaşık 20 yıl önce üretilmiş sanırım..
pentax ın en büyük artılarından biri bu herhalde,eski yeni lens farketmiyor,hepsi % 100 uyumlu..
canon da durum çok karışık.

Tarih: 9 Nisan 2008, 22:26 - İp: 85.***.**5.239
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

ironsailor, estağfurullah abi sizin fotoğraf konusunda ne kadar usta olduğunuzu burada herkes görüyor. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Hakan teşekkür ederim, Allah analı babalı büyütsün kardeşim.
Çektiğin ürünler için kişisel fikrim ışığı biraz daha yumuşatman.
Ürünün diğer kısımlarının da görünmesi için belki biraz çapraz koyup, farklı bir açıdan da çekersen hem üç boyut hissi vermiş olur, hem de ürünün detaylarını göstermiş olursun. Ne dersin?

Kadir Selahattin abiye gönderdiklerini hatırlayarak bence çekimlerin amacına ulaşmış...

Bayağı sağlam fotoğraflar gelmiş, tebrik ederim.

Sizlerin ki kadar güzel olmasa da bir kaç tane de ben yükleyeyim.

Biraz eğik çekmişim.

Tarih: 9 Nisan 2008, 23:20 - İp: 88.***.**6.230
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

Merhaba,
Aşağıdaki lensi ikinci elden aldım. Anlayamadığım birkaç nokta var:
1- Odak mesafesini makine her açıldığında soruyor. Fakat ben hangi odak mesafesini kullandığımı objekfit üzerinden nasıl anlayabilirim?
2-Diyafram halkasındaki yeşil renkli A harfi ne işe yarar?

Tarih: 10 Nisan 2008, 12:06 - İp: 212.***.**5.86
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili aydemir74; almış olduğun lens manual bir lens, diyafram halkasını A getirirsen diyaframı makinadan ayarlayabilirsin... ilk açılışta sorduğu değerde makinanın OPS (samsung) doğru çalışması için lensin fokal uzunluğunu girmeni istiyor 70 mm lens için açlışışta 70 seçmen gerekecektir...

Tarih: 10 Nisan 2008, 12:43 - İp: 85.***.**5.89
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

Sayın Komutan,

Lensi alırken satıcı odak mesafesinin 35-70 mm olduğunu söylemişti. Eğer lensin odak mesafesi sabit 70mm ise problem değil ama değişken ise bunu nasıl anlayabilirim?

Yanlış anlamadıysam, diyafram halkasını A harfine getirirsem makine üzerinden de diyafram ayarı yapabilecek miyim?

Tarih: 10 Nisan 2008, 12:55 - İp: 88.***.**2.180
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Kad-ir aslında çok tecrübe olmasada bu şekilde birkaç konuda ticari çekimler yaptım ve önümde bekleyen 1-2 konu daha var. Ancak bu tarz çekimlerde müşterilerin neleri ön plana çıkarmak istediği hangi konulara vurgu yapılmasını istediği önem arz ediyor. Talepler ve beğeniler hep bu doğrultuda. Ancak senin yaklaşımında güzel, farklı bakış açılarıyla konuyu genişletmek ve zenginleştirmek etkili olabilir.

Recep abi değerli yorumun ve fikirlerin için teşekkürler. Benim favorim 4 numaralı kare. Gerçekten çok etkileyici olmuş. Işığın kullanımı, netlik ve renklerin canlılığı benim ekranımda diğerlerine göre 4. karede daha öne çıkmış.

Tarih: 10 Nisan 2008, 13:03 - İp: 85.***.**2.215
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

aydemir,exif bilgilerinde görmen için oraya bir değer girmen gerekiyor.zoomlu lenslerde genelde en yüksek değer yazılıyor.

A yazması senin için avantaj,makine üzerinden diyafram ayarı yapacaksın.güzel bir özellik buda..

sana verdiğim linkte bu mm girme olayı yazıyordu zaten.

Tarih: 10 Nisan 2008, 13:04 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

tşk.ler weary,senden güzel bilgiler alacağız anlaşılan.
bu topiğin en güzel tarafı bu,sürekli bir şeyler öğreniyoruz..

realfriend makrolar çok güzel,70-300 ile mi çekildi.eğer öyle ise ben kendi lensimi kafama vuracağım..

Tarih: 10 Nisan 2008, 13:12 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

realfriend makrolar çok güzel,70-300 ile mi çekildi.eğer öyle ise ben kendi lensimi kafama vuracağım..

kadirirkin
kadirirkin (Objektif)