Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Uzatma tüplerini ilk defa kullanmak istedim ama bazı şeyleri yalnış yaptığım belli:
Sevgili aydemir74 özelden yanıtladım, foruma da yazarsan arkadaşlar tüm bilgileri ile her konuda ellerinden gelen yardımı fazlası ile yaparlar...
Teşekürler...
Sayın camoka...( aslında isimle hitap etmek isterdim ama bilmediğim için bu seferlik nick ile idare edin. ) Normalde makro çekimler hoşuma gitsede asıl sevdiğim tarz yaşam ve insan bir de grafiksel çalışmalar... İş nedeni ile pek gezme fırsatım olmadığı için yakınlarımda bulunan çiçek fotoğraflarını çekerek bu hobimi tatmin ediyorum. Hoş makro çekimlerden hoşalnasam da ilk makinamın da bu makinanın da lensleri makro konusunda çok kötü kısa bir süre sonra sanırım sigma 17x70 alacağım gibi ya da sigma 105 gibi.
Bunun yanında elbette ki 50 mm bir lens ve bir tele lens...
Ancak bunlar için iyi bir bütçe ve cimri olmayan ev ekonomisinden anlamayan bir hanım olması lazım ne yazık ki ikinci seçenek konusunda çok şanssızım. Zira hanım hem ev ekonomisinden çok iyi anlıyor hem de çok sıkı bir cimri...
Rusyada yaşayan dostlarım ve arkadaşlarım var her gün gidip gelenler var kısacası şimdilik manuel lensleri rusyadan temin etmek istiyorum bir araştırma yapacağım eğer güzel bir kaynak bulursam diğer arkadaşlarada yardımcı olurum...
Şimdilik fotoğrafla kalın...
Ali Bey (Bigwolfied) Benim adım Selahattin. Ben de finans sektöründen emekliyim. Gönül çok kaliteli ekipmana sahip olmak istiyor ama bunu mevcut olanaklar içinde yapma zorunluluğumuz var. Ben bir yıl boyunca yeni ekipman almayı düşünmüyorum. Mevcutlarla idare etmeye çalışacağım. Çekim gezileri bu anlamda çok yararlı oluyor. Lensleri değiştokuş yaparak hem denemiş hem de fotoğraf çekmiş oluyoruz.
Işığı çok iyi kullanıyorsunuz son yüklediğiniz çiçek fotoğrafındaki ışığı çok beğendim. Selamlar.
Teşekür ederim Selahattin bey...
Hem tanıştığımıza hem de fotoğraflarımı beğenmenize sevindim...
Gerçekten emeklilikten sonra böyle bir hobi ile uğraşmak çok güzel, insanın hem sosyal çevresi gelişiyor hem de ruh ve bedeb sağlığı için çok faydalı hele de biz emekliler için.
Umarım bir gün ben de bir fotoğraf turuna katılır hem tanışmış olur hem de bilgilerimizi paylaşmış oluruz...
Sağlıkla kalın...
bigwolfied abi çiçekler güzel,rusya'daki lens tüccarları çok uyanık.Ama yüksek tele 400mm+ lensler daha bulunabilir düzeyde.bende bir bakınıyım 1 tane isteyebilirim,izin verirseniz.
bn gene iş yoğunluğundan topan teşekkür edeceğim ilerde yorumlarımı fotolara yazarım :=)
pesmerge,komutan,puspus
Sevgili onixon...
Rusyada dostlarım var dedim... eeee uzun yıllar sarp sınır kapısının komutanlığını yapınca ister istemez dostlarımız oluyor bunun için rusayada ki tüccarların uyanıklığı beni ilgilendirmiyor...
Fotoğraflarımı beğendiğinize sevindim...
arkadaşlarım,abilerim herkese merhaba
Çok uzun zamandır giremiyodum foruma valla çok özlemişim burayı [>:D
foxfo , ironsailor , Komutan , onixon
beğendiğiniz içinteşekkür ederim..
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
05830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk