netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Recep martıları gözünden vurmuşsun. Bende de 4gb lık makaradan net martı çıkmadı.

Selahattin abi Yunanlı kız son anda Recep'i kadraja aldı o yüzden. 3-5 nöbet değişimi harika.

Ahmed zeiss 35.mm ile yine harikalar yaratmışsın.

Uğur kardeşim özletmeyin kendinizi.

Erhan usta aşk olsun. Senin fotoların yanında bizimkilerin adı okunmaz.

Drag

İnternetim yok çok yazamadım dünkü geziden bir iki foto ekleyeyim.

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2008-04-06

Tarih: 6 Nisan 2008, 22:58 - İp: 78.***.**5.103
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

yine kıskandıracak bir gezi yapmışsınız..
imrendiriyorsunuz valla.

bütün fotolar harika,herkesin ellerine sağlık..
realfriend martılar gayet başarılı
serkan ın sazında kadraj çok hoş..

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:16 - İp: 88.***.**3.95
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Mrb. Arkadaşlar...
Yaklaşık bir yıldır bu topik ve DSLR makinaların incelemesini yapıyorum...
DSLR-like makina sahibiydim ve bu makina artık isteklerimi karşılamadığı için DSLR makinaya geçmek istiyordum gerek bu topic gerekse pentax'ın diğer topicleri ve diğer dslr makinalarla ilgili topicleri okudum inceledim araştırdım ve sonunda pentax k10d almaya karar verip dün yani 05.04.2008 tarihinde bu makina sahiplerinden biri oldum...
İlk incelemem de ele oturuşu, görünümü ve havası ile oldukça güzel bir makina... Ancak kullandığım dslr-like makinadan kalan alışkanlıklar nedeni ile bir süre adaptasyon sorunu yaşadım önceki makinada kullanım alışkanlığından olsa bir çok ayarı çok seri bir şekilde yapıyordum ancak bu makinada bayağı bir zorlandım.
En büyük sorunum beyaz ayarındaydı zira beyaz dengesini beğenmemiştim ancak kurcalamalar ve bu forum sayesinde bu sorunu çzödüm.
Diğer bir sorunumda eski makinamda pozlama telafisi olarak -0,7 değerini kullanırken bu makinada bu değeri ayarlamak oldu ki bunu da kurcalamalar sonucu buldum...
Dünden beri yaklaşık 250 adet fotoğraf çekerek makinayı tanımaya çalıştım çünkü onun beni tanıma şansı ypktu...
Şak bir yana makinaya alışınca ve sonuçlarını görünce doğru bir karar verdiğimi anladım....

Eeeee artık beni de aranıza alırsınız sanırım...

Bu arada tanışalım benim adım Ali emekli jandarma komutanıyım yaklaşık 25 yıl bu hizmeti yaptıktan sonra isteğimle emekli oldum, halen bir özel güvenlik şirketinin ist. anadolu yakası bölge müdürlüğünü yapıyorum...

Güzel fotoğraflarda görüşmek dileği ile...

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:18 - İp: 85.***.**9.5
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir teşekkürler.

Fatih abinin yüklediği 2. fotoğrafın kamera arkası

Ali bey hoşgeldiniz, Makineniz hayırlı olsun.

#realfriend' tarafından 06.04.2008 23:24:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:18 - İp: 85.***.**7.142
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax k10d ile ilk denemelerim...

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:41 - İp: 85.***.**9.5
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

bigwolfied,komutanım hoşgeldiniz.
bu topik artık incelem topiği olmaktan çıktı zaten.
muhabbet,dostluk ve fotograf üzerine bir topik oldu..
fotografları ile,muhabbeti ve dostluğu ile katkıda bulunacak herkese hoşgeldiniz diyoruz..
sizde Hoşgeldiniz...

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:44 - İp: 88.***.**3.95
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili kadir zaten bir yıldır bu topiği hergün okuyorum, pentax k10d almadan yorum yazmama kararı aldım sadece slavezero ya makinayı aldırdığımda yazdım bunun dışında hem misafir olarak durdum etliye sütlüye karışmadım...
Dediğin gibi dostluk ve muhabbet topiği gibi oldu burası, ben de artık bir k10d sahibi olarak kendimi misafirlikten çıkardım benim de tuzum biberim hat da isotum olsun dedim...

Görüşmek dileği ile ....

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:49 - İp: 85.***.**9.5
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

bigwolfied hoşgeldiniz, makineniz hayırlı olsun.Çok güzel giriş yaptınız.
Serkan saz telleri süper.
Ahmed abi, Zeiss hayırlı olsun harika bir foto olmuş.
Selehattin abi, Recep abi, Fatih abi çok güzel bir gün geçirmişiniz gene. keşke aranızda olabilseydim. Fotograflar hairka. Şanslıymışsınız cumartesi için bgn yagmurluydu hava.
Arkadaşımın K10D sini ödünç alıp Zeytinburnunda bulunan soğanlı bitkiler parkına gittim dün ögleden sonra. Lale devrini kaçırmak olmazdı

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:50 - İp: 85.***.**0.4
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

bigwolfied,
makrolar çok hoş..özellikle fon seçimleri ideal..
lens bilgileride eklerseniz seviniriz..

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:52 - İp: 88.***.**3.95
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Hepsi kit lens ile çekildi.

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:53 - İp: 85.***.**0.4