netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili kadir lensler kit lens yani 18x55...

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:54 - İp: 85.***.**9.5
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Puspus özellikle tek sarı lalenin pozlaması ve kadraj düzenini çok beğendim...
Elinize sağlık...

Tarih: 6 Nisan 2008, 23:59 - İp: 85.***.**9.5
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

puspus lalelerin hepsi nefis..
bugün tv de sıksık gösteriyordu.takdir ettim belediyenin lale için çabalarını..

ben bu kit lensi neden böyle kullanamaıyorum anlamıyorum..

Tarih: 7 Nisan 2008, 00:00 - İp: 88.***.**3.95
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Lensler elbetteki makinalrın en önemli parçası, ancak kullandığınız makinanın da teknik özelliklerini iyi bilmek lazım örneğin pozlama süresi diyafram aralığı bunlarda çok önemli...
Ben genelde mecbur kalmadıkça fotoğraflarımı diyafram öncelikli ya da manuel ayarlarda çekiyorum... DSLR-Like makinaların belkide en büyük artısı DSLR makinalara geçmeden bu tür makinaları daha sağlıklı ve verimli kullanmayı öğretmesidir...

Tarih: 7 Nisan 2008, 00:08 - İp: 85.***.**9.5
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu arada drag eklediğin foto nefis,siyah beyaz arka plan ve kırmızı gül harika olmuş..
İronsaiolr ,makrolar nefis..
Bu Vl hasta ediyor beni..
Vl nin nikon ve canon için bayoneti var mı?
yoksa sadece bizim topikteki üstadlar mı kullanıyor..

Tarih: 7 Nisan 2008, 00:19 - İp: 88.***.**3.95
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Recep üstad özellikle martı müthiş olmuş. güzel bir gezi olduğu her halinden belli elinize sağlık.

Fatih abi cesaretine hayranım kızın gözüne girmişin
karelerin hepsi birbirinden güzel özellikle arka profilden martı. eline sağlık.

Selahattin abi sokak lambasının üstünde nöbet değişimi vardı herhalde.

bigwolfied çok güzel işler çıkarmışın tebrikler.

Yücel lalelerin hepsi birbirinden güzel harika kareler. benim favorim ters ışık sarı laleler.

Tarih: 7 Nisan 2008, 08:24 - İp: 81.***.**2.83
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Fatih ata binen genç zamanlama harika olmuş çok dinamik bir kare.

Beni forum aleme rezil ettiniz. Fotoğraf bir yana kamera arkaları bile veriliyor. Özel yaşantı diye bir şey kalmadı

Puspus forumu lale bahçesi yapmışsın. Hepsi çok güzel ben en çok arka planı gökyüzü olan laleleri beğendim.

Bigwolfied (Ali Bey) makinen hayırlı olsun. Aramıza hoş geldin. İlk günlerde hepimiz makinenin acemiliğini yaşadık. Ben bol fotoğraf çekerek ve kullanma kılavuzunu tekrar tekrar okuyup uygulayarak ilerledim. Hala bilmediğim şeyler olduğuna da eminim.

Recep cam gözlü martı süper olmuş. Tekrar tebrik ederim.

Evet fotoğraf gezileri sezonu açılmış bulunuyor. Açık öğretim sınavları da bittiğine göre kim tutar bizi.

Tarih: 7 Nisan 2008, 09:45 - İp: 88.***.**2.36
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir Vl'nin Canon ve Nikon bayonetlileri de var ama bulabilene aşk olsun. Canon bayonetli bir ta neesi ebay'da 1500 Dolara satılmış.

K bayonet VL bulamzsan zeiss'lere bak bence onlar BH foto'nun standart stoklarına girmiş bulunuyor. Sonuçları VL kadar iyi belki de daha üstün. Ahmed kardeşimiz denemelerini bitirince daha iyi fikir edinebiliriz. Aynı makineden çift body harika olur da değişik makinelerle çift body başka bir yanlış olur gibime geliyor. Ayrıca lens üreticileri de harıl harıl çalışıyor. Birçok yeni lens önümüzdeki aylarda piyasaya geliyor.

Tarih: 7 Nisan 2008, 09:54 - İp: 88.***.**2.36
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ali bey, tebrikler

Yücel gerçekten tüm lalelerin hepsi birbirinden güzel kardeşim.

Selahattin abi, Fatih abi, Naci abi teşekkür ederim.

Selahattin abi estağfurullah.

Fatih abi, siz biraz daha geriden gelip, farklı kareler yakalıyordunuz.
Kim bilir daha neler vardır.

Tarih: 7 Nisan 2008, 10:21 - İp: 212.***.**7.114
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekürler...

Valla kitabını açıp bakmadım bile...
uzun süredir bu topiği incelediğim için zaten makina hakkında bilgim vardı sadece ilk acemliği attık...
Tıpkı uzun süre aynı arabayı kullanıp yeni bir araba aldığınızda ki acemilik gibi işte...

Tarih: 7 Nisan 2008, 11:02 - İp: 85.***.**7.201