Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
İki gün önce okul dönüşü ilk defa makinem ile dışarı çıkma şansım oldu. Makinemi çıkarttığım sırada oradan geçmekte olan küçük bir çocuk "Amca sen fotoğrafçı mısın?" diye sordu. Ben de değilim dedim. Bu sefer de "O zaman neden fotoğraf çekiyorsun?" diye sordu. Sevdiğim için dediğimde de "Benim de fotoğrafımı çeker misin?" dedi ve bu kare hatıra kaldı.
Göcek Katrancı Körfezi.
Ufuktaki buharlaşma nedeniyle o bölgeler net çıkmadı.Aslında bütün manzara fotoğraflarımızda hep aynı sorunu yaşadık. Güzel fotoğraf olduğundan değil de buralara giderseniz bu manzarayı ıskalamayın diye yükledim. Göcek çıkışından sonra ana yol kenarında uygun bir cep de yapmışlar. Herkes oturup manzarayı seyredip büyüleniyor. Demekki daha uzun süre kalıp bu olumsuzluğun yok olduğu günleri beklemek lazım. Yakında Fatih Bey (Foxfo) gibi İstanbul'u terkedersem şaşırmayın.
Pentax 31 mm Lim. F/10, 1/60sn,İso 100, Tripodla
#camoka' tarafından 04.04.2008 11:49:03 tarihinde düzenlendi.
Aydemir çocuğun gülümsemesi ve mutluluğunu çok iyi yakalamışsın. Arka plandaki toplar da fotoğrafa zenginlik katmış. Eline sağlık.
Kadir aslında 400mm prime bir objektif çok daha iyi olur kuş fotosu için ama maalesef pentaxın şu anda öyle bir alternatifi yok. 50-500 ise görece çok daha pahallı bir objektif. O yüzden 135-400 güzel bir lens ise (70-300 apo ya kıyasla) daha alınası duruyor.Bakalım hayırlısı yaza girmeden alasım var ama belli de olmaz rotayı 50-500e kaydırırsam anca sonbahara olur.
aydemir çocuğun ifadesi çok güzel.galeride bu ayki konu çocuk olmak oraya ekleyebilirsin..
drk_m ,sanrım bence 2 nci gövde fikri daha iyi.pentaxın keyfini bekleyene kadar.
ucuz bir 2.el set yapılır..
Aydemir mankenin güzel poz vermiş
Selahttin abi fotoğrafına bakmak bile huzur ve mutluluk veriyor, kimbilir birde oralarda yaşasa insan nasıl olur
Bugünde vız vız avında idim ....
Recep Üstad, Raynox DCR250 için bir örnek daha
K20D + Sigma 70mm + 1.7 teleconvertor
50 YTL ön yüz
Ahmed Üstadın nezaretinde
#acemi38' tarafından 04.04.2008 19:10:36 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar,
gördüğünüz üzere K20D testlerini büyük bir memnuniyetle Sevgili Ahmed' e devretmiş bulunmaktayım. Yalnız Ahmed bir test platformu oluşturmak isterse, bir amatör olarak katılmaktan da gurur duyarım.
Yorum ve fotoğraflara kaldığım yerden devam edeceğim. Fotoğraflarına değinmediğim arkadaşlardan gecikme için özür dileyerek..
Sevgilerimle.
Naci abi harika çıkmış, kabartma gibi.
raynoxdan bahsedebilir misin biraz acaba?lens önüne takılan close-up filtre gibi bir şey biliyordum ben. kullanımı, ışık kaybı durumu falan nasıl acab? bir de (varmı bilmiyorum ama) sigma 70 mm makro lens ile mi çkildi bu foto? yoksa 17-70 de 70 mm de mi?
Kadir 2 body 2 ayrı lens grubu daha da zorlar insanı. Bekleyecez mecbur. Bence pentaxın en büyük handikapı 400mm ve üstü alınabilirliği olan bir len üretmemesi ve hala da üretmeyi planlamamasıdır. Gerçi tamron sigma gibi 3. parti üreticilerde fix bir 400mm üretse pentax üretene kadar üsküdarı geçerler ama onlarda da tık yok.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
06230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
020324 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk