netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Selahattin abi, Emirgan korusu bir kaç hafta önce çok vasattı, umarım yeni çiçekler ekmişlerdir...

Ali abi özelden mesaj attım...

Tarih: 3 Nisan 2008, 17:19 - İp: 212.***.**7.114
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

shalamar, tamamını 17-70mm Sigma ile çektim. Fotoların Exiflerini silmedim üzerinde. " PANDA IEXIF 2 " gibi yardımcı program ile fotoğrafların exif bilgilerini kolayca okuyabilirsin. Bu programı internetten arattırırsan bulabilirsin .

Tarih: 3 Nisan 2008, 17:27 - İp: 85.***.**2.23
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili Recep,
mesaj gönderdim.

Tarih: 3 Nisan 2008, 17:30 - İp: 66.***.**5.35
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Recep laleler zaten çok kısa ömürlü oluyorlar. Çabuk açıp çabuk soluyorlar.Özellikle ters lale diğerlerinden çabuk soluyor. Olmazsa ben yarın bir kontrol ziyareti yaparım.

Tarih: 3 Nisan 2008, 20:47 - İp: 88.***.**8.148
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

avs guzel kareler ozellikle kapali lake ve kirmizi laleler.kirmizi lalelerin arasindaki sari laleyi biraz daha ortaya cikarsaymissin guzel bir kontrast olacakmis.

Tarih: 3 Nisan 2008, 22:20 - İp: 85.***.**7.193
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

Herkese Merhaba,
Sizlere sormak istediğim iki sualim var.

"Pentax A SMC 35-70 F3.5 Manuel" ikinci el bir lens ve "uzatma tüpü" aldım.

-Bu lensi kullanabilmem için menüden herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu? Doğrudan makineye bağlayıp kullanabilir miyim?

-Uzatma tüpleri ile kullanıldığında lense etkileri nasıl olacaktır?

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Tarih: 3 Nisan 2008, 22:31 - İp: 88.***.**7.64
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

aydemir74 hayırlı olsun.
şu linkden ,benim hazırladığım konudan manuel ayarkarını yapabilirsin..

link:fotono1

Tarih: 3 Nisan 2008, 22:50 - İp: 85.***.**2.209
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Fatih abi 70-300 apo ile kıyaslarsak keskinlik, çözünürlük, kontrast vb. Daha iyimidir 135-400 ? Eğer yakın değerlerde iseler 100mm için o kadar para vermektense direkt 50-500 almak daha mantıklı olur gibime geliyor.

Kadir bayaa bi içerlemişsin bu tele işine baksana 3er 3er yazıyorsun

Tarih: 3 Nisan 2008, 23:43 - İp: 85.***.**2.103
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

kad-ir teşekkür ederim. Bir asilik olmazsa yarın elime ulaşırlar. Hafta sonu da hava güzel olduğu taktirde deneme fırsatım olur.

Tarih: 3 Nisan 2008, 23:47 - İp: 88.***.**1.74
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

hocam,güzel kuş fotolarını görüp sonra lenslerine bakınca gerçekten zoruma gidiyor.
aslında alacak durumum yok şu anda ama,seçenek azlığıda üzüyor.
135-400 de az pahalı değilmiş hani..
hocam en güzeli herhalde 50-500 ,kuş çekimine gittiğin zaman her işini görür gibi geliyor..

Tarih: 4 Nisan 2008, 00:08 - İp: 85.***.**2.209