netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Dostlar,
iyi dilekleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. 1 hafta toplantı arkasından Fethiye gezisi ve iş yemekli bir gün derken topiğe ancak bakma fırsatım oldu.
Gezi fotoğrafları ustalar tarafından yüklenmiş bile
Bu gezide sohbet ve dostluktan ağzım açık kalmış olacak ki, pek doğru dürüst fotoğraf çekememişim.
Ağız tadıyla geçmiş sayfalardaki fatoğrafları incelemeye başlamadan önce hepinizin şimdiden ellerinize sağlık diyorum.
Sevgi ve saygılarımla.

Tarih: 1 Nisan 2008, 21:28 - İp: 88.***.**8.95
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi

Kadir çok iyi gidiyorsun Beyaz çiçek büyüleyici.Bravoo

Puspus

Fatih abi sanırım sana bir VL alacağız

Sigma 10-20mm

Zeiss 85mm

Şu yakışıklılara bir bakın hele Zeiss 85mm + 540 flaş

VL 125mm macro

Erhan abicim hoş geldiniz [>:D

Tarih: 1 Nisan 2008, 23:06 - İp: 88.***.**9.241
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Ahmed portakallı evde en güzel kadrajı yakalamışsın. Evin sağ duvarının görünmemesi fotoğrafa farklı bir hava vermiş. Gelincik makrosu da harika.

Erhan usta hoşgeldin.

Selahattin abi VL: nin hakkını vermişsin.

Kadir papatya bahçesinde bir gelincik bravo. Çok hoş.

Sedat'cığım teşekkürler güzel görüşlerin için.

Ustalar iş başında.

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2008-04-01

#foxfo' tarafından 01.04.2008 23:44:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Nisan 2008, 23:43 - İp: 88.***.**6.110
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

tşk.ler beğeninize,sizin fotoların arasında hangi cesaretle foto yüklüyorsam..

ben de gelincik ve portakallı ev fotolarını ayrı sevdim.
fatih abi,güzel yakalamışsın makrocuları.
ahmetin ifade süper

biraz sanatsal çalışalım

Tarih: 1 Nisan 2008, 23:48 - İp: 81.***.**7.204
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Tarih: 1 Nisan 2008, 23:57 - İp: 81.***.**7.204
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hhaahhahahhah :d çiçeğe büyümü yapıyon usta

valla :D kilometreler değmiş ,ışık kullanımını beğendim,540'a hakim oldun abi sonunda.Uzatma kablosu seni dahada ileriye taşıyacaktır usta.

Tarih: 2 Nisan 2008, 00:08 - İp: 88.***.**0.155
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Valla gezinin hakkını vermişsiniz, tebrik ederim. Bütün kareler birbirinden güzel. Kadir senin makrolar da sürekli gelişiyor valla.

hhaahhahahhah :d çiçeğe büyümü yapıyon usta

Serkan kopardın beni.

Tarih: 2 Nisan 2008, 01:03 - İp: 85.***.**7.197
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Smlzl, teşekkür ederim, evet Tamron 90mm ile çekildiler.
Ancak bundan sonra yükleyeceğim makroların bazıları 90mm+1,7x TC (yani exiflerinde 150mm veya 0mm göreceğiniz) ile çekildi.
Kızıl yansımalar müthiş olmuş. Şayet ışık kaynağı güneş ise keşke gözükseymiş.

Sevgili Recep, benim de içimden geçen, "bir araya gelip yapalım şu testleri" şeklinde. Tek başına motive olmak zor

Sevgil Kadir, sağolasın, sizlere daha iyileri nasib olsun. Evet Tamron biraz gürültülü fakat AF hızı epey iyi. Birkaç DRO çekip paylaşmaya çalışırım senin için.
Makroların çok güzel, diğerlerindeki kadraj ve kompozisyonlar da öyle
Arka planı boşaltamadığın durumlarda, bokeh oluşturmak için f/2,8 bile yetmiyor 50mm de. Tavsiyem bir uzatma tüpü veya 2x TC kullanman. Sevgiler.

mosquitos, s924 deki kare kompozisyon oarak çok başarılı. Sanırın ACR ayarları ve PS müdahelesi sonucu bulutlar biraz doğallıktan sapmış. Bir de ufuk çizgisini düzeltmekte fayda var. Eline sağlık.

Serkan' cım, yine müthiş fotoğraflar.
Seninle bir "geniş açı" gezisi düzenleyecektik. Ne oldu?

Sedat' cım, sağolasın. Oralardan bizimle beraber olmaya çalışmandan dolayı teşekkür ediyorum. Fotoğrafların gerçekten ders niteliğinde olmuş. ellerine sağlık.

Kobak1, teşekkürler. Ne olduğunu bilmediğim şu gökyüzü aletinin fotoğrafı güzel olmuş Bir de arka planda yüksekliği ifade eden bir konu olsaymış keşke.

Sevgili Ironsailor, VL iyi bir lens , lakin uzmanlığını usta ellerde gösteriyor. eline sağlık. Su damlası süper olmuş.

epey geç oldu. Geriye kalan fotoğraflara daha sonra devam edebileceğim.

ISO:2500 test. Gece su fıskiye gösteridinden. NR: off, sadece resize edildi.

Birde gezi fotoğrafı: Usta iş başında.
Kısmi burn ve dodge uygulandı.

#erex' tarafından 02.04.2008 03:01:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Nisan 2008, 02:48 - İp: 88.***.**8.95
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Fatih bey karelerinizin hepsi birbirinden güzel ama en çok hoşuma giden kaya mezarlarının hemen altındaki makro, elinize sağlık. Üstadları çok güzel bir anda yakalamışınız.

Selahattin abi yabani orkiden ekrandan çıkacakmış gibi, bu fotoda 3 boyut etkisi çok çok iyi bokeh, netlik noktası vs. eline sağlık.

kad-ir makroların coşmaya başladı eline sağlık

Ahmed abi mükemmel kareler gelmeye devam ediyor, hepsi birbirinden güzel son yüklediğin kırmızı çiçrk maskrosu ayrı bi güzel

Erhan abi yolunu gözler olduk, arayı çok fazla açma be abi.
bu kareler çok daha güzel karelerin geleceğinin habercisi gibi.

Bu güzellikleri bizimle paylaştıkları için yukarda fotodaki 3 yakışıklıyı ve fotografı çeken yakışıklıyı tekrar tekrar tebrik etmek istiyorum, Sağolun Varolun.

Tarih: 2 Nisan 2008, 08:13 - İp: 81.***.**2.175
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

işte ustalar işte gezi footoları, tam ders niteliğinde. abiler gerçekten elinize yüreğinize sağlık, çok güzel çok net çok iyi ...... aklınıza ne geliyorsa hepsi var bu fotolarda. teşeükkrler bizlere bu seyir zevkini yaşattığınız için.

müsadeniz olursa bi kaç sorum olucaktı;

herhangi bi lens alırken garantilimi yoksa spot mu almak daha mantıklı, örnek 70-300 apo macro garantili 450, spot 300 ytl civarında. ve herne kadar neden almam gerektiğinide bilmesemde içimden bu lens geçiyor, biraz tele biraz macro belki kurtarır diye düşünüyorum, Siz Nedersiniz?

hazır bütçemizi aşmışken bir de tripod almayı düşünüyorum, ama 100 ytl üzerinde olamayacak maalesef, marka model belirtebilirmisiniz?

kusura bakmayın acemiliğime verin ama sürekli VL ismini duyuyorum ve tam anlamını ya da hangi özellikte lens olduğunu bilmiyorum, öğrenebilirmiiyim?

Teşekkürler

Tarih: 2 Nisan 2008, 08:32 - İp: 212.***.**1.130