netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Kadir teşekkürler.
Aslında 18-250'nin makro modu yok. Ben her nedense Tamron'a ısınamadığım için 18-250'yi 250'ye dayayıp yaklaşabildiğim kadar yaklaşıp çektim. Tamron'la çektiğim çekirge makrosunu özellikle ekledim. Lens farkı anlaşılsın diye. Tamron'la çok fazla yaklaşamıyorsun ister istemez bir converter'e ihtiyaç dtuyuluyor. Tabi bendeki 3x converter de kaliteli bir şey değil. Makro için VL. çıtayı yükseklere çıkardı. VL gibi bir lens kesin şart gibi.Üstadlık konusunda gerçekten bir şey bildiğim yok. Ben de senin gibi burada bir şeyler öğreniyorum işte.

Tarih: 1 Nisan 2008, 01:09 - İp: 88.***.**6.190
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat harika kareler. Demek yağmur nedeniyle dış mekan çekemeyince sen de içerilere daldın.

Naci bir dahaki sefere çıkartmayı daha kalabalık yapacağız. Bu zaten ön keşif kolunun taarruz edilecek yerleri belirleme çıkartmasıydı. Orada sen de olacaksın. İşler güçler dinlemem. Dünya malı dünyada kalıyor. İnsanın kendisine de mutlaka zaman ayırması gerekir.

Kaptan teşekkürler. Senin su damlası gerçekten müthiş. Damlanın kendi üzerine düşen gölgesini ilk defa görüyorum.

Arkadaşlar eşlerimiz bizim can yoldaşımız hayat arkadaşımız. Tabii ki onları da yanımıza alıp gezilere gideceğiz. Bu gezi sadece mesafe ve süre itibariyle böyle bir organizasyona pek uygun değildi o kadar.

Uğruna Km.ler gittiğimiz yabani orkide.

VL 125+TC 1.7 (212,5mm) f/11,iso 100,1/180 sn. Flaş + Tripodla

#camoka' tarafından 01.04.2008 10:26:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Nisan 2008, 10:21 - İp: 78.***.**1.82
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

selahattin abi orkideler çok güzel..
uzun mm li makro objektiflerin makro çekimlerinin tadı çok başka oluyor.
herhalde en kötü 100 mm den başlamalı diye düşünüyorum.
125-150 veya 180 mm en ideal makro boyları sanırım..

Tarih: 1 Nisan 2008, 11:03 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Üstadların bu harika fotolarını görünce,lens ihtiyacım tavan yaptı.
elimizdeki teçhizat ile ne güzel mutlu mesut yaşıyorduk.

Tarih: 1 Nisan 2008, 11:10 - İp: 85.***.**9.67
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir çok teşekkür ederim. Makroda uzun mm.nin önemini son çekimlerde daha iyi anladım. Özellikle arı kelebek gibi canlıları ürkütmeden fotoğraflamak için de çok gerekli.

Hafta sonu sen de hiç boş durmamışsın anlaşılan. Papatya gelincik fotoğrafın çok güzel ayrıca kontrast başlığı için de çok uygun bence oraya da koy. Selsmlar.

Tarih: 1 Nisan 2008, 11:40 - İp: 78.***.**1.82
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

elime geçen bu görüntü çok konuşulacak sanırım.

üstadların zirve öncesi hazırlık fotogarafını buldum.

Tarih: 1 Nisan 2008, 13:28 - İp: 88.***.**1.155
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili ironsailor fotoğrafların aceleyle gözden kaçırmışım. Özellikle su damlası müthiş eline sağlık.

Wedath tonlama güzel.

Kadir, fonu SB yaptığın çiçek

Tarih: 1 Nisan 2008, 14:20 - İp: 81.***.**8.3
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

nedir bu fotograflaaarrr!!!!

harikalar.. ahmed abimin fatih abimin selahattin abimin.. ustadlar toplantisi diye bosuna demiyoruz.. mukemmeller!!

fatih abi ozellikle kaya mezarlar miydi.. o fotograflari cok begendimm!!

kadir abi, papatyalar arasinda gelincik harika..
ama gelincigin ortada olmasi kotu olmus biraz.
diger fotograflarin da cok guzel.. 50mm ile daha iyi isler cikartmaya basladin..

macro lens konusunda sana katiliyorum, 150mm sigma keske bizim icin de olsaydi.. alanderinligine hukmetmek cok kolay oluyor bu lenslerle..

kaptan, gordugum en farkli damla fotograflarindan.. eline saglik..

hepinizin eline saglik..
fotograflara soylenecek bir sey yok..

bu arada iltifatlariniz ve destekleriniz icin cok tesekkurler

Tarih: 1 Nisan 2008, 18:06 - İp: 193.***.**3.146
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

tşk.ler selahattin abi,fatih abi,sedat ,puspus..

umarım 150 veya 180 mm lens seçeneğimiz olur.
50 mm makroda biraz zorluyor açıkcası.

Tarih: 1 Nisan 2008, 18:18 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

selahattin abi,proje konusuna bu fotoyu koydum,umarım uygundur..

Tarih: 1 Nisan 2008, 18:20 - İp: 85.***.**9.67