Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ironsailor,amati harika makrolar ellerinize sağlık..
kaptan özellikle üstten çekilmiş,kırmızı-pembe lale nefis..
bu Vl nerede satılır,var mı linkeleri?
amati k20 nin lens özelliği kaydetme (ince ayar)ayarları var diyorlardı..nasıl bir şey bu,inceleyebildin mi?
Ahmed, sagol.
Arkadaşlar bende bu haftasonu Edirne ye gidiyorum. Ctesi sabah gidip, Pazar ögleden sonra döneceğim eşim ve kızımla. Benim gibi eşi olmadan bir yere gidemeyenlere duyurulur. Sayet gelmek isteyen olursa beraber gidebiliriz yada orada buluşabiliriz.
Edirne de kalacak olanlara uyarı hafta sonu bir toplantı varmıs ve otellerin cogu dolu. Bos yer olan otellerin ismileride ilginç, Balta Otel, Açıkgöz otel. Bulacağız artık bir yer.
tebrikler gercekten cok guzel fotograflar gordum
kıskandırıyorsunuz insanı
makro dediğiniz böcek olur. BEnim mütavazi zamzon gx10 ve 105 mm ile. örümcek ve zehir dişi.
Safranbolu'da Havuzlu Asmazlar Konağı'nın havuzunun kurnası.
VL 125mm, F/16, 8sn. iso 100, Av , Tripodla
Safranbolu'da konak.
Sevgili arkadaslar,
K10D satsam da forumu hala ayni zevkle takip ediyorum. Uzun suredir fotograf cekemedigim icin paylasamadim. Fotograflarin hepsi cok guzel.
Fotokritikten ve buradan arkadaslar, K10D ile 40D arasinda bir karsilastirma yapmami istediler. 40D alali 1 hafta olmadi ama simdilik edindigim izlenimleri yazayim:
40Dyi Canon 50mm f/1.8 ve sigma 150mm macro ile aldim. yorumlarim sigma 150mm ile kullanim icin
Canon +, Pentax -
1:
Netleme hizi ve FPS. (Asagida yazacaklarim sigma 150mm macro icin gecerli. Hizli netleyen bir lens oldugu soyleniyor ama sonucta macro bir lens. Normal bir lens cok daha hizli olur saniyorum. )
AFS: Dusuk isik altinda cok bariz fark var. 20m2 bir odada gece lambasi altinda bile AF rahat. Normal isik altinda da lens HSM oldugu icin daha hizli netliyormus gibi hissediyor insan ama K10D normal isik altinda standart kullanimlar icin cok kotu degildi bence.
AFC: Asil fark burda hissediliyor. K10D ile 3FPS ile ortalama hizdaki bir nesneyi AFCde takip etmek neredeyse mumkun degil. 40D, 6FPSde takip edemese de 3FPSde objeyi kaybetmiyor. Sanirim macro olmayan bir lens ile denersem AFC daha iyi olur.
2:
DOF dugmesine basiliyken diyaframi degistirince, lens diyaframini ayarliyor. K10Dde her diyafram degistikten sonra DOF dugmesine tekrar basmak gerekiyor.
3:
Liveview. Macro cekimlerinde baya kullanacagimi dusunuyorum. Exposure simulation ve live histogram var. (Bu ozelligi K20D ile karsilastirmak gerekebilir. Sanirim onun liveviewi de kullanislidir ama bildigim kadariyla exposure simulation ve live histogram yok K20Dde)
4: Canon tele lens secenekleri. Her butce icin her markada istemediginiz kadar 400mm+ lens var. K10Dde alacak tele lens bulamadigim icin alamiyordum. Simdi de karar vermekte zorlandigim icin alamiyorum 400mm f/5.6L gibi bir lens hic bir markada yok. Yaza kadar bekleyip bu lensin ISli versiyonu cikmazsa sanirim bunu alacagim.
Canon -, Pentax +
1:
Cekilen fotograflar K10Dde daha gercekci gorunuyor. 40Dde henuz RAW cekmedim. Belki bu durum RAW islenirse degisebilir.
2:
Auto ISO maksat speclere yazmak olsun diye koymuslar. Auto ISO secildiginde ISO sadece 400-1600 arasi kullaniliyor. K10Ddeki gibi ISO alt ve ust limitlerini kendimiz belileyemiyoruz. ISOyu degistirme K10Dde diyafram degistirmek kadar kolay. 40Dde ara basamaklar var. K10Dde TAv modunu, 40D kullananlar sadece hayal edebilir.
3:
LCD ekrani K10Dye gore cok cok kotu. Cekilen fotografin net olup olmadigi bilgisayara atmadan anlasilmiyor. K10Dnin LCD ekraninda izledigim fotograflar, laptopumun ekranindan daha iyi gorunuyordu neredeyse. Sorun 40Dnin LCD ekranda degil aslinda. Sorun makinanin yaziliminda. Makina LCDekrada tam boy JPG yerine kucultulmus JPEG gosteriyor. 3X-4X zoomdan sonra JPEG cozunurluk limitlerine ulasiliyor. Liveview modunda gercek goruntu gosterildigi icin 10X zoomda bile kritik netlemede herhangi bir sorun yok.
4:
Kullanim kolayligi. K10Dde kullanmadigim hic bir dugme yoktu diyebilirim. Hersey gerektigi kadar ve gerektigi yerde. 40Dde gereksiz cok dugme var. Mesela printere baglayip direk yazdirmak icin bir dugme var. Bu dugmeye baska bir fonksiyon da atanamiyor. Fotograf ayarlarini degistirmek icin bir de bir dugme var (picture style) (K10D menusundeki bright/natural mode secenegi gibi birsey. )Bunu da bir kere degistirip biraktim.
5:
Boyutlar. K10D icin kullandigim cantayi 40D icin kullanamiyorum.
6:
Makina uzerinde SR/IS olmamasi. Bunu herkes biliyor zaten
7:
Prime lens secenekleri. Ozellikle limited ve pancake lensler. Pentax makinam varken surekli lens almak istiyordum. Bir lens aldiktan sonra ertesi gun hangi lensi alsam diye dusunmeye basliyordum. Bu sekilde elimden 50den fazla K mount lens gecti. Ozellikle limited lenslerin teknik ozelliklerinin yaninda, vitrine koyulabilecek bir sanat eseri oldugunu dusunuyorum Simdi cok ilginc olarak LBA diye birsey kalmadi.
8:
Sealed body. Benim icin cok kritik degil ama 1 kere
Pazarbeyim macrolar korkutucu flashı manual modda kullansan bu parlamaların önüne geçebilirsin sanırım...
Selahattin abi kurna nefis olmuş, birde kurnanın arkasından havuzuda alacak şekilde ön cama doğru bir kare de çok etkileyii olurdu... belki stokta vardır geziden karelerin devamını bekliyoruz.. bahar bereketi ile foruma geldi...
#Komutan' tarafından 11.04.2008 11:28:08 tarihinde düzenlendi.
Komutanım o kareyi çekmek için havuzun içine girmem gerekirdi. Mamafih epey karemiz var. Baba -oğul Safranbolu ve Amasra'da 12 GB lık tüm kapasitemizi kullandık . Arkadaşların K20D alması bize yaradı bu geziye çift gövdeyle gittik. Biraz lens kıskançlığı olsa da büyük bir sorun çıkmadı. İnşallah ilk fırsatta eş ve çocuklarla beraber tekrar gideriz. Günübirlik veye bir gece konaklamalı olarak gidilebilecek bir yer. Fiyatlar da çok makul. Selamlar
Arkadaşlar, selamlar hepinize. Makro objektif almayı düşünüyorum, iki ürün arasında kaldım. Sigma 70mm ve Tamron 90mm. Sizce hangisi? Yanıt veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
05130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
019924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk