Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
105 mm
realfriend, teşekkür ederim. Sizler sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.
Selahattin Abi kurna fotoğrafı çok güzel
Kıymetli Pazarbey, tehlikeli böceklerle uğraşıyorsun gibi görünüyor
Uzatma tüpü ile denemelere devam, oda içinde çekildi.
#aydemir74' tarafından 12.04.2008 22:00:40 tarihinde düzenlendi.
#aydemir74' tarafından 12.04.2008 22:03:53 tarihinde düzenlendi.
Herkese güzel akşamlar,
Selehattin abi kurna fotosu ve Safranbolu gezisi harika olmuş.
Pazarbey, sineğin fotosunu çekmeden evvel bir yıkasaydın hayvanı, kirliymiş
Uzun odaklı makro lens olarak Ahmet abi (amati) ilk sıraya VL'nin yanında Pentax 200 mm makroyu koymuştu. E-bay de şu an 3 tane Pentax 200 mm macro var (f4). Fiyatlar da süper
biri 2000 dolar, diğerleri 1500 civarında.
Pentax 200 f4 -1 1500 şu an;
Pentax 200 mm f4 -2 2000 şu an
pentax 200 mm f4- 3 1300 şu an..
Sevgili Arkadaşlar, yine çok güzel karelerle ve sohbetlerle dolu 15 sayfayı geride bırakmışsınız.
Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz. Makinalarnızı güle güle kullanın.
Sevgili Gaijin, Bitpire ve Pazarbey topikte olmasalar da yakınlarda bir yerlerde bizlerle beraber oldukların hissettirmişler. Sağolsunlar. [>:D ]
Drag, ilk fotoğrafındaki lalenin kompozisyonu va açısı güzel olmuş.
Ahmed 85mm ve 35 mm Zeiss ler ile harikalar yaratmışsın. Ellerine sağlık. Hele bu 35mm benim lensleri çöpe atmama sebep olacak. Tüm karelerin ders niteliğinde..
Selahattin Abi, Recep ve Foxfo Büyükada gezinizin keyfini karelerinizden okumak mümkün.
Selahattin abi, yine makro için çok iyi bir çiçek bulmuşsun Detaylarını da çekmişsindir umarım. Biraz kontrasta ihtiyaç varmış gibi geldi bana.
Nöbet değişimi etkisi ilk ve tek kareden anlaşılıyor. Çok hoşuma gitti. Uzun pozlama "kurna" nefis olmuş. 31mm LIM' in de hakkını vermişsin abi
Fatih Abi, gözlüklü kız karesi güzel fakat ben esas cesaretinden dolayı alkışlıyorum seni Geçen faytonun ara boşluğundan Recep' in görüntüsünü aldığın kareye bayıldım. Sanırım Recep de çok beğenmiştir Beyaz konak fotoğrafını 1600 iso ve 1250 estantaneyle çektiğine göre faytondan çektin sanırım. Güzel yakalamışsın
Serkan' cım, "sazın telleri" nde net alanın sağda olması ayrı bir hava katmış. Ben senden izinsiz alıp resmi flip edip baktım, daha normal gözükse de bu etki olmuyor. Eline sağlık.
Sevgili Recep, birisi senin için zamanı mı durdurdu kardeşim, martı fotoğrafların muhteşem Sen bu fotoğrafları beğenmiyorsan, ben hiç uğraşmayayım. Ayrıca s960 daki 17-70mm makroları benim Tamron a taş çıkartıyor, helal olsun..
Bigwolfied, çiçek fotoğrafların çok güzel.
Ben de yakın plan fotoğraflarını makro dan daha çok beğeniyorum. Lakin ilk defa bir makro lens edindiğim için bu aralar makrodan gidiyorum. Son sayfadaki simit ler yoruma gerek bırakmıyacak kadar güzel, eline sağlık.
Sevgili Puspus, lale çekimlerini çok beğendim. eline sağlık. Lale olmayanı ben de ters ışıkta çekmiştim, belki birazdan yüklerim.
Sevgili Komutanım, şahane kareler. Özellikle "ağaçlı yolda yürüyen kişi" ve "ağaç kökleri" ni çok beğendim. eline sağlık.
Sevgili Pesmerge, fotoğraflarını çok beğeniyorum.
Lakin haddim olmayarak tavsiyem, sunum amacını fotoğraf amacının önüne geçirmemen. Örneğin, "the reverse of mind" yazısı o güzelim fotoğrafın çekiciliğini bende azalttı. Fotoğraf olarak çok hoşuma gitmesine rağmen, konu malesef "the reverse of mind" değildi. Kabalık ettimse lütfen kusura bakma, amacım o güzelim fotoğraflarına ve emeklerine katkıda bulunabilmektir sadece. s957 deki lale ve güvercinler harika olmuş.
Sevgili Weary, hayırlısıyla doğar inşallah.
Sevgili Shn58, deklanşörün yerini unutmaman iyi olmuş, güzel bir gün batımı.
Sedat' cım, nefis kareler. 1, 3 ve 6. yı çok beğendim. eline sağlık.
Sevgili Kadir, artık makroları profesyonel amaçla çekmeye başlamışsın, konunun uzmanı değilim lakin ben beğendim. eline sağlık.
Sevgili Bozbey, aramızda olmanız ve paylaşımınız için teşekkür ederim.
Vedath, netlik lalenin sapına değilde kendisine olsaymış daha iyi olurmuş. eline sağlık.
Mosquitos, renklerin suni kaçmasına rağmen kompozisyon iyi olmuş.
Sevgili Pazarbey, crop yapınca makrolar uzatma tüpü veya Raynox ilavesiyle çekilmiş gibi duruyor adeta.
Aydemir, uzatma tüpünde ölçüyü bulmuşsun, sıra konu ve kompozisyonda. Tavsiyem Sedat (sdtyrdkn) ın daha önceki fotoğraflarına göz atman.
bigwolfied , aydemir74 , aydemir74 , mosquitos , wedath , camoka , realfriend
bende eski bir rus macro lens buldum (flash,filmlislr,lens 100ytlye kapattım) CA dışında kesinlik beni büyüledi,m42 8mm nin adaptörünü taktım oturttu,fotolarda manual eski 220v bir flash+soft beyaz çarşaf yardımı ile :D annemin kurabiyeleri ve 3-5 çiçek de denedim,lense alışıyım iyi şeyler çıkartırım.
f16,f8,f22 iso100
crop
crop2
crop
crop2
crop
crop
crop2
#onixon' tarafından 13.04.2008 01:43:04 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar, makro benim alanım değil, yeni yeni öğreniyorum. Hatalarımı veya tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Tamron 90mm + 1.7x TC
Tamron 90mm ters ışık + biraz kontrast
Serkan, bu RUS çok güzele benziyor, kapatma işi tabiki senin uzmanlık alanın, ama bana da bi tane bulsak diyorum.
ilk başta saz için teşekkürler,abi o nasıl kelebek çok güzel olmuş
bu ruslar iyi çalışıyor,belarus çok yaşa
Erhan abi güzel yorumun için teşekkürler, ters ışık çok güzel olmuş. Bu da bir lale cinsi, ters lale (: Arkadaşım ağlayan lale demişti onun için ama adını tam bilmiyorum.
Serkan güzel bir rus bulmuşsun Güzel günlerde kullan.
Bu arada Erhan abi K20D ve tamron hayırlı olsun.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
05130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
019824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk