Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Serkan yeni lensin hayırlı olsun gercekten oldukca keskinmiş. Super makrolar bekliyoruz artık.
Erhan üstad, kelebek fotosu ve ters lale nefis olmuş. Eleştiri gibi almayın ama ters lale fotografında arka plandaki beyaz çizgi olmasaymış keşke gözü çekiyor biraz o tarafa doğru.
Pazarbey, güzel kareler. Orumcek üstümüze atlayacakmış gibi duruyor.
Kadir, ilk fermuar ve son çiçek
Ahmed karelerin hepsi cok güzeller ama ben ozellikle VL ile cekilmiş olan makrolara bittim.
Realfriend, senin cekirge de harika onde kalan bacaklar net olsaymıs daha iyi olurmus gibi geldi bana
Melrock, güzel makrolar
Selahattin ağbi vesikalık çekirge
Komutan nefis kareler
Ellerinize saglık
Kaptanım teşekkürler, senin Edirne gezisinden kareleri ilgi ile bekliyoruz...
Komutan vakit buldugum bir ara yukleyecegim henuz bakamadım bile hepsine. Cok da fazla bir sey cekmedim. Hava kapalı idi bayagı. Daha cok makro havası vardı.
difuz etkisi buluttan dolayı güzeldi fakat, ışık çok yetersizdi... ama bu zor koşullarda VL+Makina farkını ortaya koydu...
pazarbey, kad-ir, ironsailor, komutan beğenileriniz için çok teşekkürler. ama bunlar pek bir şey sayılmaz. asıl daha güzelleri Selehattin abide ve Recep'de var. herhalde onlar da yavaş yavaş çıkarırlar çıkınlarını
Sedatcım sesini duymak ne güzel. keyfinin yerinde olduğu anlaşılıyor. Türkiye'ye ne zaman döneceksin söyle de görüşelim. özlettin kendini.
Pazarbey sinekler epey korkutucu ya. şöyle daha sevimli gözüken, renkli birşeyler yok mu sizin oralarda. mesela Selehattin abi örümceğin bile sapsarı olanını bulup çekti. insanın baktıkça bakası geliyor.
Kad-ir artık senin fotoğrafların da çok güzel gelmeye başladı. tebrik ederim.
Ahmetcim macroların yine her zamanki gibi çok güzeller. çekerken seninkileri örnek alıyoruz. ama bir itirafta bulunalım, senin o çekirgelere nasıl öyle poz verdirdiğinin sırrını çözdük artık yutturamazsın bize
kamutanım özellikle 2. ve 3. fotoğrafları çok beğendim. hatta 3. pozunun çok benzerini biz de haftasonu görüp çekmeye çalışmıştık. ama seninki kadar başarılı olamadı sanırım. tebrikler.
Bu arada biz de yeni gördük ki meğer Selehattin abide ne numaralar varmış bu hayvanlar alemi için. sonunda arabasının bagajında taşıdığı bir kasa gazozun da sırrını çözmüş olduk bu vesile ile maşallah Nuri Alço'ya taş çıkartır. çekirgelere ilaçlı gazoz içirip durdu sürekli. bir de spreyle birşey sıkıp duruyordu ara ara ama onun ne olduğunu tam çözemedik. tabi bir takım tahminlerimiz de yok değil hani
sanırım Selehattin abinin çekirge fotoğraflarının çoğu gözlerine siyah şerit çekilmiş olarak gelecek
hayırdır yahu herkes bir makro kaptırmış gidiyor
kesin bizim pazarbey zamzonuyla 2-3 böcük fotosu cekip yüklemiştir ondan olmustur
serkan bile makro çalışmış valla yeni lens alıp
şaka bir yana süper kareler var
Arkadaşlar elleriniz dert görmesin.
Sizlerin eserlerini izlemekten, bu tatlı muhabbetlerinizi okumaktan büyük keyif alıyorum.
Sarı gelin.
puspus pentax 200mm macro gerçekten çok iyi bir macro lens ama uzun araştırmalarım sonucu ben VL ondan biraz daha iyi diye VL yi almıştım.VL efsane Leica Elmarit den bile iyi ama korkarım Zeiss 100mm f2 biraz daha iyi ondan.Ancak sadece 1:2 büyütme yakalayabiliyor.Ötesine geçmek için 50mm extension tube lazım.Ancak eğer Nikon kullanıyor olsaydık ve bütçe problemimiz olmasa idi dünyanın en iyi macro lensi olan Coastal Optics 60/4 UV-VIS-IR APO macro dan alabilirdik birer tane.4500 usd lik amerika fiyatı ise küçük bir teferruat
Erhan abicim çok teşekkürler beğeniniz için.35mm zeiss bana da lenslerimi çöpe attıracak Ama çok büyük ön element den midir bilinmez 85mm 1.4 ün kontrastı çok daha büyüleyici.Ama bunun dışında 35mm ye her alanda yenik düşüyor Işık sizin de söylediğiniz gibi çok zayıftı ama bulutlar sebebi ile diffiuse ışık vardı ve macroya çok uygundu.K20d nin iso performansı ve 3 stop a kadar SR si çok yardımcı oldu.Bu arada mavi kelebek beni büyüledi
Recep hocam bu gidişle Enis ile bir olup benim tüm hileleri çözeceksiniz.Bari acıklmayın abi Ellerine sağlık çekirge oyuncak gibi çıkmış.Çok iyi alan derinliği kullanımı
Kadir teşekür ederim.Bu ürün fotoğrafçılığı işlerini kışa bırak da baharın tadını çıkarmak iin kendini doğaya at abi
Enis son dönemde senden gelen en iyi fotolar ile karşı karşıyayız bence.Konuya paralel duruşun,diyafram seçimin hepsi çok tadında olmuş.Ellerine sağlık kardeşim Açık etmeyin sırlarımı
Selahattin abi orada olmayarak sadece böcek ve çekirge kaçırdınız bu sebeple o yolları gitmediğinize üzülmeyin.Bence acil olarak tekrar kelebekler vadisi yapmalıyız Bu arada o sarı örümcek zehirli olmasın abi.Aman dikkat Abi sulama nedir bu arada? Hayvanlara su mu tutuyorsun abi
Kaptan çok teşekkürler beğenilerin için.
Sinan
Bu saatten sonra macro yüklemeye korkar oldu ama en azından k20d iso 400 testi olarak kabul edin
Erhan abi, Ironsailor, Ahmed hocam teşekkürler.
Erhan abi, Selahattin abinin de bahsettiği gibi herkes birbirinin ekipmanlarını kullandı, herkes birbirine yardımcı oldu, o çektiğim fotoğrafı 70-300+raynox ile 540 eşliğinde çektim. Tabii değerli arkadaşlarım ve Selahattin abimin yardımıyla.
Başta Selahattin abi olmak üzere Enis ve Serkan'a çok teşekkür ediyorum. Tatlı sohbetleri ve yardımlaşma için. Tadı damağımda kaldı valla...
Ahmed hocam senin makrolarının yanında ben çırak kalırım senden öğreneceğimiz çok şey var.
Sinan makrolar nefis olmuş biraderim.
Ahmed hocam, Selahattin abi çantasından sırrını açıklamadığı bir sürü şey çıkardı, pek anlamadık. Çekirgelere büyü mü yaptı? Yoksa uyuşturdu mu? Bilemiyorum. Çekirgeye cast parası ödeyecektik neredeyse.
Çelik makro zehrini Ahmed hocam verdi bize
Selahattin abimin uyuşturduğu sarı örümcek
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
05130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
019724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -