netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

#kad-ir' tarafından 15.04.2008 09:57:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Nisan 2008, 09:56 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

#kad-ir' tarafından 15.04.2008 09:57:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Nisan 2008, 09:56 - İp: 85.***.**9.67
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Enis'cim uzun zaman sonra seni aramızda güzel karelerin ile görmek çok keyif verici. Arayı açma... Çekirgelere hokus-pokus yapmşsınız... Kamera arkası nefis olmuş...

... Sarı gelin aman! .....

Ahmed bize masraf çıkartacağa benziyor Fotoğraflarına yorum bizi aşıyor artık

Recep'cim bu raynox u kullanmak her babayiğidin harcı değil... Üstadlığını belli etmişsin

Kaptan eline sağlık Edirne'den tarih resitali sundun bize

Fatih Abi (foxfo) geçmiş olsun, biran önca sağlığına kavuşman dileğiyle. yakında 2. kelebekler vadisi çıkartması olabilir...

Tarih: 15 Nisan 2008, 10:17 - İp: 85.***.**5.89
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=5499&category_id=501001&brand_id=190

Arkadaşlar bu objektif hakkında bilgisi olan var mı? nasıl bir lenstir alınabilir mi.
İkinci el bir tane buldum da bunun için sordum...

Tarih: 15 Nisan 2008, 11:18 - İp: 85.***.**7.201
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sinan, Melrock, Kadir teşekkür ederim.

Kadir ÖM den adresini verirsen göndereyim uzutma tüpünü. TC konusunda benim arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre 1. 7 Pentax'tan başkasını alma. Aksesusarlar konusunda haklısın. Bak şimdi yanda reklamını izliyorum bükülebilir lensler çıktı bir de başımıza

Melrock kafa kağıdı eskiyor artık aman gençliğinizin kıymetini bilin. Şaka bir yana her şeye allerjisi olan bir bünyem var. Ne geliyorsa ondan geliyor başıma savunma mekanizmam zayıf bende bazı şeyleri umursamıyorum açıkçası.

Tarih: 15 Nisan 2008, 11:42 - İp: 88.***.**1.77
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Mevsimde uygun olunca formda makrolar havada uçuşuyor herkesi tebrik ederim Tabi başta bu işin inceliklerinide bizlere öğreten üstadlara teşekkür ederiz...

İşten ve yoğunluktan artık bunaldığım şu sıralar bu hafta sonu ailemle birlikte bir kaçamak yaptım, tabi K10D iş başındaydı. Muhtemelen fotolardan sonra burayı tanıyacaksınız

Bu mor salkımın altında , güzel kokular arasında fotoğraf çekmek ve kahve yudumlamak tüm negatif enerjimi aldı götürdü....

Tarih: 15 Nisan 2008, 11:46 - İp: 85.***.**2.23
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

yaşasın böcek fotoğrafçılığı. ben ilk başladığımda herkes ıykk mıyyk diyodu böceklere. ama şimdi herkes severek çekip bakıyor. afferin bana.

Tarih: 15 Nisan 2008, 15:39 - İp: 88.***.**2.162
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraflarımla olmasa da yorumlarımla aranızda olmak bana mutluluk veriyor harika kareler ve öğretici bilgiler herşey nefis.

Herkeste, böcek-örümcek makroculuğu almış başını gidiyor. Sevgili Pazarbey' in dediği gibi açılışı bir yaptı devamı müthiş şekilde geliyor. Hepsi birbirinden güzel değişik kareler. Recep Abi, Sevgili enis, Selahattin Abi, Ahmet Abi çekirge ve böcek makrolarınızın hepsi birbirinden öğretici ve güzel.

Kad-ir senin şu bahçenin ismini macro-bahçe koyalım. Yakında bahçene dalarsam şaşırma Bu arada güzel kareler için tebrikler.

Sinan abi son karelerde çiçek macroculuğu azalmış gibi olsada senin fotoğrafların güzelliği gözlerden kaçmıyor. Ellerine sağlık abi.

Serkan yeni lensin hayırlı olsun kardeşim.

Erol abi Edirne gezisi meyvelerini göstermeye başlamış yavaş yavaş. İlk kare güzel bir fotoğraf ancak benim gözüme sanki çok karmaşık, fazla abartılı gibi geldi. Yani sanki 2 resim birleşmiş. Sadece cami, köşe fonlar çiçekli veya sadece fiskiye, köşe fonlar çiçekli şekliyle daha güzel bir duruş olurmuydu acaba. Hangi objenin odak noktasında olduğu ve hangi konunun ön plana çıkması gerektiği sanki belirsiz. Sakın yanlış anlama erol abi belkide yanlış yorumluyorum, sizin profesyonelliğinize yetişmek için 40 fırın ekmek yemem lazım. İlk bakışta bende bunları çağırdığı için paylaşmak istedim. Devamını bekliyoruz Edirne karelerinin....

Fatih abi çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce formuna kavuşursun.

Avşar benim memleketime gitmişsin Yalı hanı gitmeyi çok istediğim ama bir türlü gidemediğim bir yerdi bunu hatırlatman güzel olmuş. Anlaşılan güzel bir gezi olmuş kareler nefis, bakalım daha neler gelecek.

Tarih: 15 Nisan 2008, 16:18 - İp: 85.***.**3.189
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Tarih: 15 Nisan 2008, 16:44 - İp: 81.***.**2.241
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed, Foxfo, Melrock, Komutan, Weary teşekkürler.

Weary, nedemek, eleştirilerinizin hepsi benim için çok değerli. Başka nasıl kendimizi geliştirebilirizki! Bu arada "sizin profesyonelliğiniz" gibi bir deyim kullanmışsın ben kendime hiç yakıştıramadım kusura bakma. Sadece amatör sayılırım (belki o da sayılmam ya). Asıl benim 40 fırın ekmek yemek gerekiyor sizin gibi arkadaşlara yetişmek için.

AVS, ben özellikle ilk kareyi çok beğendim. Tebrikler.

Tarih: 15 Nisan 2008, 17:56 - İp: 193.***.**5.60