netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Selehattin abi, sarı gelin çok güzel çıkmış tam gelin gibi pazarbey bunu görmesin hemen kendi örümceklerine istemeye kalkar

Ahmetcim teşekkür ederim. ben sizin yanınızda çırak bile sayılmam. sendeki detay ve keskinliği yakalayabilmem mümkün değil. tebrikler

bu arada Erhan abi. Bendeki 50mm'nin sırrı şöyle oluyor.
Pentax 50mm f/1.4 + 2x tc + raynox 2.5x
koyduğum fotoğrafların hepsi bu kombinasyonun sonucu

Ayrıca Selehattin abinin bahsettiği, ekip olarak çektiğimiz fotoğrafları çekebilmek için kullandığımız malzemeleri sayarsak:
K10D
VL 125mm
1.7x tc
raynox 2.5x
2 adet 540fz (birinde softbox vardı)
sağlam bir tripod
reflektör
yer minderi
en az 3, ideali 4 kişilik bir çekim ekibi
sprey
gazoz
bol bol sabır
sağlam diz ve dirsek
....

Bu ada bir kamera arkası görüntüsü
konu mankenimiz minyon tipli olduğu için fotoğrafta çıkmamış

#melrock' tarafından 14.04.2008 23:27:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:21 - İp: 85.***.**2.208
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Recep hocam raynox a sardı isen yandıkkkkk Daha macro yükleyemeyeceğiz vallahi.Hele 70-300mm ile harikalar yapıyor o alet Naci abinin gizli silahı o ondan biliyorum Ellerine sağlık örümcek harika olmuş

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:22 - İp: 88.***.**2.170
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

makro calısmalarınz büyülüyor.Bu hafta sonu VL i makineye takmadım bile hep 18-55 i kullandım.
hava kapalı oldugu için elim varmadı mimar sinanın güzel eserlerini cekmeye gece ozel olarak cıktım dısarı.Ne de olsa gece bütün çirkinlikleri örtüyor.

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:25 - İp: 85.***.**3.59
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

topik böcekler ile doldu bir anda..
son günlerde eklene onca güzel çiçeğin üstüne şimdi böcek fotoları..
hepsine toptan alkış,
herkesin ellerine sağlık..

sizce öncelikle uzatma tüpü mü almalı,yoksa tele konvertör mü?
yani örneğin 50 mm ye,50 mm lik uzatma mı alınmalı,yoksa 2X tc mi?
normal lensler uzatma tüpü ile makro özelliği kazanıyor mu?
yani eski manuel lensimi değerlendirmek istiyorum,böyle olursa uzatma tüpü daha iyi olur gibi geliyor?

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:32 - İp: 85.***.**2.219
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Eski cami Edirne

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:38 - İp: 85.***.**3.59
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmed hocam valla doğrusunu istersen, ilk önce bu zehri sen verdin bize, Naci abimin raynox konusundaki verdiği değerli bilgiler eşliğinde ben de bir tane edindim, kendisine buradan teşekkür ediyorum. Ama Özellikle bu gezide Selahattin abinin Vl'sini fazlaca kullanma fırsatım oldu ve gerçekten hayran oldum. İnsan almak istiyor ama nafile
Beğenin için teşekkür ederim.

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:42 - İp: 85.***.**6.77
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Kaptan,Recep,Enis tebrikler

iso 400

Tarih: 15 Nisan 2008, 00:01 - İp: 88.***.**9.35
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Tüm dostlara selam,
Nerden başlasam nasıl anlatsam,
ağzım açık hayranlıkla izliyorum fotoğraflarınızı.

Selahattin abimle pazartesi buluşmasından sonra beni maalesef İstanbul havası mı desem Aya Yorgi mi desem bir çarpmış ki sormayın gitsin iğneler dolusu antibiyotikle bu gün zor ayağa kalktım.

Selahattin abi seni fotoğrafta yorgun gördüm aman dikkat abi. Safronbolu kareleri çok güzel. Kurna belgesellik olmuş.

Recep bahsettiğin raynox buysa hakikaten dehşet bir şey. Senin ustalığınla da birleşince müthiş işler yapmışsın. Tebrikler.

Erol kaptan, Kadir, Ahmed üstadım, Selahattin abim, Melrock, Sinan, wedath fotoğraflarınız gerçekten şaheser.

Serkan kardeşim yeni rus'u güle güle kullan. Meleklerden sonra harika rus'lar göreceğiz anlaşılan.

Erhan üstad Fethiye gezisinden sonra doğru dürüst teşekkür bile edemedim Leyleği öyle bir havada gördüm ki dolaşmaktan. Kelebek ve lale fotoğrafların her zamanki gibi büyüledi beni. Yorumların için ise ayrıca teşekkürü borç bilirim. Konak fotoğrafındaki 1600 iso ayarı gözlüğü takmadan makineye ayar yapmanın azizliği. Aynı hatayı Fethiyede de yaptım. Karar verdim yakın körlüğü için lens takmaya.

Ali bey simit fotoğrafınız harika.

Asinan 180 mm bildiğim kadarıyla Türkiye'de yok. sipariş veriyorsun 2 ay sonra geliyormuş. Fiyat da dediğin gibi çok yüksek.

Sevgili Bozbey karşılaştırma bilgileri için teşekkürler.

Pazarbey, üstadım örümceklerin harika.

Ahmed bu k20D noise konusunda vestelin "Pixellence" TV reklamındaki gibi ekranın tozunu alıyor galiba. Tekrar güle güle kullan. Kelebekler vadisinde bir gece yatmak zamanı geldi galiba

Kadir, kullanmadığım kademeli bir uzatma tüpüm var galiba bir yerlere atmadıysam sana göndereyim.

Adını anmayı unuttuğum arkadaşım varsa kusuruma bakmasın.

Herkese yürekten teşekkürler.

#foxfo' tarafından 15.04.2008 04:33:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Nisan 2008, 04:30 - İp: 88.***.**1.77
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

@ironsailor,
Edirne fotoğrafları çok güzel olmuş. özellikle ilk karedeki ışıklar ve 2. karedeki su fıskiyeleri çok çok güzel. tebrikler

Fatih abi çok geçmiş olsun. umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun. abi bu hastalıklar da bir türlü bırakmadı senin peşini

Ahmedcim çekirge çok güzel çıkmış. renkler harika

Selehattin abi dün pm attım.

Kad-ir, senin soruna cevap verilmemiş sanırım. macro konusunda pek birşey diyemiyeceğim. o konunun üstadı Ahmed hocamızdır. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. extension tube her ne kadar objektife macro özelliği sağlasa da 50mm objektifler bnu konuda odak uzaklığı açısından yetersiz kalıyor kanımca. Ben şahsen böyle bir denemeden memnun kalmamıştım. o yüzden bana göre macro bir objektif en az 100mm'den başlamalı. eğer böyle bir manuelin varsa o zaman extension ile kullanabilirsin. yok eğer sadece 50mm var ise ve keskinliği yeterince iyi ise o zaman 2x bir tc ve raynox 2.5x ile beraber de kullanabilirsin. tabi bunlar epey bir yama çözüm oluyor haliyle. satılan bir vl bulamadığımız için...

Tarih: 15 Nisan 2008, 09:31 - İp: 62.***.**8.77
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

kesinlikle odak uzunluğıunun fazla olması konusuna katılıyorum..
en kötü 100 mm olmalı..
60-120 mm manuel objektifim.ext.tüp ile makro olarak kullanılabilinir mi?

fatih abi,geçmiş olsun...
tüpleri kullanmıyorsanız alabilirim.çok tşk.ler.
nasıl sonuçlar çıkacağını çok merak ediyorum.

tc için X1,4 mü iydir X1,7 veya X2 mi
70-300 e takınca AF yapmadığı söyleniyor.
doğrumudur?

normal konuları öğrenirken ,bir de aksesuarlar çıktı başıma
yeni bir şeyler öğrenmek güzel,fotograf olayını bu yüzden çok seviyorum,sürekli bir şeyler öğrenmeye devam ediyor insan.

#kad-ir' tarafından 15.04.2008 11:38:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Nisan 2008, 09:56 - İp: 85.***.**9.67