Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Camoka ağabeyin kızkulesi gerçekten hoş bir fotoğraf olmuş, anı iyi yakalamışsınız.
Gece-gündüz çalışmasından da yeni bir şey öğrenmiş oldum As'ın, teşekkürler.
Foxfo çalışmalarından ilki bence açı ve kadraj olarak güzel olmuş diğerlerine göre.
Geçenki İstanbul gezisiden bir fotoğraf da benden, arabadan geçerken martıyı görünce aniden çektim. Gökyüzündeki renk farklılığı araba camından;
foxfo kareler enteresan olmuş, A.G. dijital maniplasyon fotoğraflarına benzemiş aslında daha fazla kaeyi birleştirmeyi denesen farklı açılardan çekilmiş, çok daha güzel olabilir... tabi 2. resimdeki binanın açı bozulmalarının olmaması lazım, belkide binayı cepheden çekmek lazım... İlk denemeler için gayet başarılı
Falsh konusuna gelince şuanda tek çözdüğüm nokta objeye yakın ve gölgesinin ne şekilde oluşmasını istiyorsam ona göre açı vermek, üstten veya çapraz üst yanlardan... Tecrübe edinecek kadar da aslında çok çekim yapmadım... çektiklerimi de buradan paylaşıyorum.
Komutan, ArcSoft Panorama Maker programı 16 kare fotoğrafı birleştiriyor. Panoramik fotoğraflarda tripot kullanmak şart. Ayrıca her bir karede perspektifi, açıyı, fokus, vs. yi hesaba katmak lazım. Program birleştirme yaparken bazı kareleri ister istemez sağa sola yatırıyor, dengelemeye çalışıyor. Bunları çözdük mü tadından yenmez kareler çıkabilir.
s_mavus teşekkürler.
Arkadaşlar Sonunda Adnan hocamın aracılığıyla aldığım 100-500 cosina ma kavuştum.
Hemen deneme çekimleri yatım tabii Ama maalesef hava bulutlu ve kapalı olduğundan ev ortamında tripod la yaptım çekimleri. Çekimler 100mm ve 500mm de yapıldı. Objektif manuel olduğundan netlemede manuel
Beyaz ayarı default tungsten light ve orijinal jpeg (heyecandan raw ile uğraşmak istemedi canım )
Ben sonucu çok beğendim. İnşallah yarın hava güneşli olurda(bulutlar pek öyle göstermiyor gerçi) dışarıda da çekim yapar paylaşırım sizlerle.
Tıklayınız(orijinal boyut)
As hocam sende olmasan İzmir den foto olmayacak .Benden şimdilik bir fayda yok.Ama çabalıyorum.
.İstanbullular şanslı her yer çekim için uygun .
İzmir de fazla bir şeyler yok gibi geliyor ,ama belki gözümüz sürekli aynı şeyleri gördüğü için farketmiyoruz.Özlemek lazım belkide değerini bilmek için..
Kadir benim evim Aydın'da.İzmire gelip gittikçe bir şeyler çekmeye çalışıyorum.
Mehmet tam boy yüklediğin fotoğraflardan 2 ve 3 . ler gayet güzel.1. fotoğrafta netlik olmamış gibi.Işık düşük olunca manuel netliği ayarlamak zor olur.
Normal gün ışığında iyi fotoğraflarını bekliyoruz.
Lensini güle güle kullan.
Camoka hocam teşekkürler.Basmaneden gece , kadifekale den gündüz güzel fotoğraflar çıkar'da oraları pek tekin yerler değil.Kalabalık gitmek lazım.
As ,ben sizi İzmir de yaşıyorsunuz zannediyordum.
Benim çekim içim İzmir de fantezim gece atyarışları.acaba flaş patlamasına izin veriyorlar mı,hiç gitmedim ama.
Siteye ilk üye olduğumda İzmirde oturuyordum,sonra hanımın Aydına tayini çıktı.3 yıldır Aydında oturuyorum.
At yarışlarına gece hiç gitmediğim için bilmiyorum ama pist yeteri kadar aydınlıktır diye düşünüyorum.Belki Flaşsızda çekim yapılabilir.
As,kuş cennetinde çekim yaptınız mı.Ben organize de çalıştığım için her akşam o flamingoları görüyorum içim gidiyor.ama hemen 50 metre ilerisindeki moloz dökme yarışınıda görüyorum kuduruyorum.Bu kadar mı hızlı yokedilmeye çalışılır bu güzellik.
Bir an önce şu foto tekniklerini öğrenirsem ilk işim o moloz yığınlarını ve flamingoları bir arada çekip her yere göndermek.Özellikle Atlas dergisine..
Hayır Kadir yapmadım.Sende tele varmıydı kuş çekimi için.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
032630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
032324 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk