Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
70-300 Apo aldım ama yeterli mi bilmiyorum.Daha gün ışığı görmedi objektif.
Pazarbeyin 18-200 ile çektiklerini gördükten sonra herhalde yeter.
Sana Mehmetin aldığı Cosina 100-500mm. den lazım.Ama bazuka gibi birşey.
Pazarbey in çektiği kuşlardan şüpheliyim
ya hayvanat bahçesinden çekiyor ya da içi doldurulmuş kuşları çekiyordur.
drk_m 100-500 mm ilk çekimlerini ekleyecek merakla bekliyorum.
Valla Mehmet çekip ekliyecekte nasıl çekecek ,o lensi nasıl taşıyacak merak ediyorum.
Ben test için 500mm. de bir net bir fotoğrafı ancak 4. çekimde elde çekebildim.Fokal çarpandan dolayı 500mm. de lens 750mm. ye geliyor.Zoom u dürbün gibi ve CA sız ,keskin fotoğrafları var ama tripodsuz çekim yapmak bana zor geldi.
Ellerim bayağı titriyormuşta haberimiz yokmuş.
Lensin renkleri çok iyi.O odak uzunluğuna rağmen CA sı yok.Zoom mekanizması çok rahat çalışıyor.Biraz ağır ama özel çekimler (Kuş çekimleri) için iyi bir lens.
Mehmet lense alışınca çok güzel fotoğraflar gönderecektir.
Abicim bu lensi özel olarak Herkül için yapmışlar
İlk başta bişey yok gibi geliyor insana ama 10dk sonra kollar isyan ediyor hele netleme noktasını hedef nokta üzerinde oynatmadan durdurmak
Ölüm walla. Bendeki tripod biraz idare eder ama sağlam bir tripod şart. Çekim yapmayı bende 4gözle bekliyorum ama hava maalesef kapalı şimşek çakıyo arada bir
Geceden yağarda sabaha açarsa hava arkadaşla gideceğiz kuş fotoğraflamaya. Balıkçıllar karabtaklar yalıçapkınları ve bir kaç tanımlayamadığımız türün daha bir arada bulunduğu gizli bir yerimiz var
İnşallah hava açar.
Bu arada rapide attığım fotolarda ps müdehalesi yok az bişi psde dokundum da baya güzel oldular
As,Esisman,S-mavus beğenileriniz için teşekkürler.Yakında daha iyilerini çekip beğeninize sunmaya çalışacağım.
Bazukamı Pardon yeni objektifimi takdim etmekten guru duyarım. Almayı düşünenler nasıl bir şeye sahip olacakları hakkında ön bilgiye sahip olsunlar
100mm
500mm
Genel beğeni nedeniyle aynı gün daha geniş açıdan çekilmiş bir kız kulesi fotoğrafı daha.Marmaray inşaatı nedeniyle ğözlerinize verdiğimiz rahatsızlıktan özür dileriz.
drk_m bunun ruhsatı var mı? hayırlı olsun
camoka bende bikaç kız kulesi fotoğrafı çekmiştim ama bu aynı kule değil heralde
drk_m bazukan hayırlı olsun.manuel bir lens mi?
camoka hocam filtre kullandınız mı.o kızıllıkla mavinin kaynaşması çok güzel.
Bu arada sitede aradım pek bulamadım .Bu Hoya marka tripod nasıl bir şeydir.Bana çok pahalı veya çok kaliteli bir şey gerekli değil.yanımda pek taşımayacağım çünkü.40-50 Ytl lik bir şey işimi görür mü,yoksa "ucuz mal aslında daha pahalıdır " mantığıyla daha fazla araştırmalı mıyım.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
034830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
033124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk