Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
komutanım cehennem kıyısı gibi
sedat kalsik kadrjlardan nesne ve habersiz hareket birleşimi.Güzel örneklerden biri olmuş.
#onixon' tarafından 06.10.2007 19:52:16 tarihinde düzenlendi.
camoka hocam,güzel tavsiyenize uyarak ,(siz marka belirtmediniz ama kötüsünden almamamı tavsiye ettiniz.tşk.)bugün gittim manfrotto marka tripod aldım.iyi bir marka diyorlar ama.bana yeter herhalde.
Bu masrafların sonu gelmeyecek herhalde
eşime her seferinde bir bahane uyduruyorum,bakalım sonum ne olacak
Şimdilik bir hacımurat parası harcadım dslr aşkı için.
#kad-ir' tarafından 06.10.2007 20:01:06 tarihinde düzenlendi.
Bugün pentax ile çekilmiş fotoları ilk defa tab ettirdim.
Fotografçı fotoların kalitesini öve öve bitiremedi.Pentax ın bir inceleme ayağına da başarılı ile atlattım.teşekkürler pentax k10d.
kad-ir tebrikler, çok sevindim.. camoka abicim ve onixon, teşekkürler
kad-ir bu arada aldığın tripot gayet iyi, camoka da aynı markayı kullanıyor yanılmıyorsam.. emin ol seni çok uzun seneler idare edecektiri sen ondan bıkana kadar mesela
Kad-ir iyi etmişsin.Benim tripod da Manfrotto.Yatırımda acele etme.Az ama kaliteli şeyler al.Hem kullanırken çok rahat eder güzel fotograflar çekersin hem de sattığında para eder.Kitabı da ihmal etme bulamssan ben sana İstanbul'dan temin ederim.
Teşekkürler arkadaşalar. Bugün saat 10 dan akşam üstü 5 e kadar vizörden bakmaktan kör oldum Toplam 4gb foto çektim. Tabiki hepsi benim ruhsatsız roketatar ile
İlk 2 gb komple kapalı havada çektim sonraki 2gb güneşli havada şunu söyleyeyim lens güneşli havada coşuyor. Birde 400mm ye kadar oldukça iyi sonuçlar veriyor fakat 500mm de keskinlik düşüyor. Şu anda monitörü bili bir tuhaf gördüğümden ancak yarına yüklerim herhalde örnek fotoları. Ama bellide olmaz hani.
Bu arada şu gölyazının bir yanmadığı kalmıştı Güzel olmuş.
Adnan hocam bizim buralarda ruhsatsız silah bol birde roketatar olsun renk katar
En kısa sürede örnek fotoları yükleyeceğim.
Sevgi ve saygıyla...
teşekkürler camoka ve sdtyrdkn.
Bir şey satın alırken en az 10 yere uğrardım.Netfoto dostları sayesinde güvenerek,gözü kapalı satın alabiliyorum.
teşekkürler hepinize.
f3,5 1/125 iso 100
da 18-55 f3,5*f5,6
fotoğraftaki müdehalelerim camera raw üzerindekinden başka şeyler değil. camera raw da açıp düzenledim, photoshop'a geçince çerçeve eklemekten başka bir şey yapmadım..
Drk-m fotoğraflarını bekliyoruz.Yalnız bir şeye dikkat etmen lazım.Onix bir arkadaşımızı uyarıyordu.Her ne kadar objektif üzerindeki halkadan yararlanarak tripod'a bağlıyorsan da dikkat et bayonet üzerinde ağırlık nedeniyle kalibrasyon bozukluğu olmasın sonra ciddi netlik sorunları yaşarsın.Taşırken de çekerken de çok dikkatli olmalısın. Makine çok daha kıymetli.
Sedat çok yaratıcı bir kare olmuş. Dur tahmin edeyim.Haydarpaşa gar girişindeki cami değil mi?
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
034830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
033124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk