Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
AS, fotoğraflar konuşuyor , Gar fotoğrafındaki lens düzeltmesi çok iyi olmuş.
Selahattin Bey, Kız Kulesi fotoğrafları gerçekten müthiş. Benim favorim ilki oldu.
Sevgil Drk_m, Cosina fotolarını inceledim. Düşük ışıktaki başarısı iyi görünüyor. Tekrar hayırlı olsun. Bayonet' e zarar gelmeden bir "Tripod Mount" almanı tavsiye ederim
Sevgili Puspus, buradaki dostluklar makina sayesinde oluşmuş olsa da, makina üzerine kurulu değil. Makinan olmasa da sen bu grubun dostusun.
_speed_, bazı lensler parasoleyini ayrı satıyor. Bu standart değil.
Sevgili Foxfo, panorama denemeleri gayet başarılı olmuş. Sanırım şimdi sıra panoya uygun mekan bulmada.Ben ilkini daha çok beğendim. Eline sağlık.
S_mavus, araba camı enteresan bir filtre görevi yapmış, güzel silüet oluşturmuş.
Sevgili Sinan, Gölyazı' da "Göl" ü "Yaz" mışsın adeta. Kayıkların sol alt köşede oluşturduğu silüet, ışığın yumuşaklığı ve sıcaklığı, sazların göldeki yansımalaı ile çok başarılı bir kare olmuş. Eline sağlık.
Sedat, müzisyenin yalnızlığı ve hareketli kalabalığın ilgisizliği, SB karede oldukça dramatik bir etki yaratmış. Ben özellikle ikinci kareni çok beğendim. Eline sağlık.
Serkan, stüdyo ve melekler konusunda senin çekimlerine yorum yapmak haddime değil. ama noise reduction (tüm resme bilerek uygulanmadıysa) saçlarda kımi blur etkisi yaratmış.
kobak1, ekipmanın hayırlı olsun. Hoşgeldin.
Bu sayfanın ilk fotoğrafları da benden olsun. Her ikisi de Sigma 17-70mm @17mm
Gökyüzündeki patlamayı malesef farketmemişim. Kurtaramadım da..
#erex' tarafından 07.10.2007 03:35:03 tarihinde düzenlendi.
Sinan para vermeye ne gerek.Söyle Belediye Başkanına sana bir tane tahsis etsin.Bu kadar tanıtım yapıyorsun değil mi?
Modern yapılar da fotoğrafa çok güzel bir konu oluyor.Erhan kardeşimiz bunun güzel örneklerini bize göstermiş.
Onix senin yeni lensle buralardan fotoğraf bekliyoruz.
erex abi teşekkür,gökyüzü için ypacak birşey yokmış hakkaten,gende güzell kareler,hiç gökyüzü olmadanda birazdaha alt açı nasıl gözükürdü merak ettim.
camoka abi inşallah
erex son fotoğrafları nerede çektin.İstanbul toplantımızda o yapıyıda gezilecek yerler arasına alsakmı acaba.
Bende İzmir Hiltonun hemen önünde Sigma 10-20 ile 10mm. de çektiğim bir fotoğrafı yüklüyeyim.
Lensin distorsiyonunu maksimum derecede kullanmaya çalıştığım için düzeltme işine hiç girişmedim.Balık gözü niyetine.
Pentax K10D
Sigma 10-20mm.
10mm. de çekildi.
derinlik ve açık çok güzel oturmuş =)
Serkan 10-20 nin distorsiyonunu derinlik ve kompozisyon açısından kullanmaya çalıştım.Distorsiyon her zaman kötü değildir değilmi.
Ehan abi öncelikle ağzına sağlık güzel yorumun için...
Fotograflarının güzelliği mimarinin güzelliğinin ötesine geçmiş.
Gölyazının kitabını yazanlar var Selahattin Abi, bizim daha 3-5 kare çekmişliğimiz var... 780 Bin Km. yurdumuzun herköşesi altın değerinde, biz bunları bir nebze de olsa yansıtabiliyorsak ne mutlu bize...
Adnan abi 10mm den bu kadar güzel olur bir kare ancak...
Merhaba arkadaşlar.Erex burası neresi? Güzel yermiş.
Adnan hocam, senin gökdelen de baya güzel poz vermiş
Sırada Cosina 100-500mm ilk fotolar:
Büyük akbalıkçıl yerde
Büyük akbalıkçıl havada
veee yalı çapkını kayada
Balıkçıl ortalama 25m den çekildi croplu.
Yalıçapkını da ortalama 10-12m croplu.
#drk_m' tarafından 07.10.2007 16:53:37 tarihinde düzenlendi.
drk_m işine yaraması güzel kullanımı zor olsada,alışırsın.
gündüz bile :D iso640 civarı dostun olacak .Bayoeye yüklenme o lensle bi likte ağırlık merkezi + hareketinni momenti ile çok yüksek şekilde baskı yapar bayonete.Elde çekerken diğer elle hep destek şart,tripot kullanımındada kesin lensi bayonete yakın yerden tripota sabitle.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
036530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
033624 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk