Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Üstadlar size bahsettiğim fotoğraflarımın karanlık çıkması böyle birşey. Pentax k100 kit lensle çekildi. Problemi çözmemde yardımcı olursanız sevinirim.
Tekin fotoğrafın çok küçük yüklenmiş ve üzerinde exif bilgileri yok.
Ama anladığım kadarı ile pozlama miktarı hatalı olmuş.Flaşıda kullanmamışsın değilmi.
Bu fotoğrafın pozlama ölçümünü spot veya merkez ağırlıklı yapman lazımdı.Flaşıda kullansaydın istediğin kalitede fotoğraf alabilirdin.
Adnan abi, ben acemiyim bu konularda. Genel kullanımda hangi modu kullanmam lazım. Pozlamayı bilmiyorum.
Tekin çektiğin fotoğrafta öncelik (sanıyorum senin çocuğun Allah bağışlasın) çocuğun yüzü.Yani arka plan odanın nasıl görüneceği önemli değil.
O yüzden ışık ölçümünü çocuğun yüzünden yapmalısınki makina pozlamayı ona göre hesap etsin yüz doğru pozlansın.
Makinanın menülerinde Centre weighted ,Multi-segment,Spot diye pozlama ölçüm modları vardır.
Çekim öncesinde o modlardan spot olanı seçip ölçümü çocuğun yüzünden yap.Ortamdaki ışık miktarı az ise flaşıda aç.
Ayrıca çekim öncesi makinanı çekim şeklini Naturel mod a almayı unutma.
Bu iki ayarı yaptığında istediğin kaliteye ulaşırsın.
Birde şimdi aklıma geldi senin makinanda hazır çekim modlarındaki portre modunu yine ölçümü spotta yaparak deneyebilirsin.
Cilt rengini doğru alabilmek için yine Naturel modu kullan.
Erex, ustad, kanyon fotografları harika olmus elinize saglık. ben kavisli olanı daha cok begendim ama dısarıda cekilende cok farklı ve guzel olmus.
Kad-ir fotograflar gelisiyor.
Tatil fotograflarına devam. Yine hepsi 18-55 kit lens+PL. iyi günler
bir duo color çalışması
sevgili camoka; Kız Kulesini hiç bu kadar güzel görmemiştim, tebrikler..
sevgili kad-ir; işe bulaştıkça masraflar artıyor değil mi, yeni lensler falan?
sevgili erex; Kanyon fotoğrafları muhteşem olmuş..
sevgili komutan; kozalak süper.. Bir de Gölyazı renkelrini atlamayayım, eline sağlık..
sevgili ironsailor; son fotoğraflar çok ama çok güzeller, bulutları elinde mi yaptın fırçayla?
Kaptan anladım.Çoluk çocuğa hadi sizi gezmeye götüreyim deyip kandırıyorsun asıl amaç fotoğraf çekmekmiş.Kardeşim günün neredeyse her saatinde çok güzel kareler çekmişsin. Hangisinden bahsedelim hepsi çok güzel.En çok beğendiğin diye sorarsan durgun sudaki sandal derim.Eline sağlık.Aynı taktiği ben de bayram tatili için uygulayayım bari.
Endorf teşekkürler.
#camoka' tarafından 08.10.2007 18:42:19 tarihinde düzenlendi.
Kaptan nefis kareler, birde bu kareleri VL ile denesen nasıl olur acaba...
Teşekkürler Endorf
ironsailor güzel kareler,
1 ve 4 favorim
2 ve 3 ün Ps'de biraz daha oturtulması lazım :=)
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
037730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
034124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk