Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Devam..
#acemi38' tarafından 09.10.2007 16:31:37 tarihinde düzenlendi.
Fotoğraftaki bu şey ne olabilir acaba yarasa diyesim geliyor ama zannetmiyorum
#acemi38' tarafından 09.10.2007 16:32:58 tarihinde düzenlendi.
Foxfo 50 mm hakkını fazlası ile vermişsin
Ahmedcim teşekkür ederim,
Naci Abi BELGESEL çekmişsin adeta... derin sessizliğinden ziyade aramızdaki sesin bizi çok daha mutlu etti...
AHMED abi hoşbulduk, eğer ortaya birşeyler çıkıyorsa bu senin yanında ışıkçılığa başladıktan sonra olmuştur.
SİNAN teşekkür ederim. yok be abi ne belgeseli.
''Söz bilirsen söz söyle ibret alsınlar, söz bilmezsen sükut eyle adam sansınlar'' derler ya bizde köşemize çekilip ustaları takip ediyorduk.
değerli forum üyeleri. ben de geç olmasına rağmen hepinizin Kadir gecesini kutluyorum. Mübarek olsun.
Naci abi ellerine sağlık. bir geldin pir geldin valla.
teşekkürler amati,evet biraz hırs yaptım(tek rakibim thy ).Bir de kafamı dağıtmak için fotograf olayına çok saldırdım.son 1 aydır sürekli rüyamda görüyorum.
acemi38 fotolar çok güzel çıtayı yükseltiniz (ben biraz düşürüyorum sanırım ,kimse hiç bir yorum yapmadığı için komplex yaptım)
Begonvil olan fotografta renkler çok hoş. Bu fotografta hangi lensi kullandınız?tşk.
Bir de metal parçacıklarının yanarak sıçradıkları foto,farklı bir çalışma.
Son fotodaki tanımlayanmadığınız cisim uçurtma sanırım.
#kad-ir' tarafından 09.10.2007 14:21:28 tarihinde düzenlendi.
Naci hoş geldin hocam.
Ahmedi çalışması sırasında yakalayıp o güzel makroların nasıl çekildiğini bize göstermişsin.
Fotoğraflarınız gerçekten çok güzeller. Tebrikler.
Serkan zaten bende Porsuğun suyunun rengi yüzünden hep gece fotoğraflarımdan yüklemiştim.Artık birazda gündüz çekimlerimden yükleyeceğim.Suyun rengine maalesef yapacak bir şey yok.
kratos senide en kısa zamanda aramıza bekliyoruz.
Kobak1 elindeki o lensle 50mm. ye uygun çekimlerini yaparsan 17-70 den daha iyi sonuçlar alırsın.
Kadir çabalarına hayranım.Aynen devam.
Fatih hocam kelepir lens iyi iş çıkarmış.Bu eski lensler hakikaten çok iyi sonuçlar veriyor.
Bu arada drk_m nin lensini aldığımız yerde 4-5 tane Pentax manuel 50mm. satılık lensler vardı arayıpta bulmayanlara duyurulur.
Arkadaşlar bende eski flimli Pentax kullanıcılarının stüdyolarında kullandıkları SMC Pentax-FA 28-70mm f/4lens i kelepir fiyatına satın aldım.
Lens bizim makinalarda full auto olarak çalışıyor.
Lens fullframe makinalar için üretilmiş olduğundan dijital makinalarda yaklaşık bizim 18-55 kitlerin bize verdiği odağa karşılık gelen bir odak mesafesi sunuyor.
Lensi öylesine denemek ,olmadı bir köşede dursun diye almıştım.
Ben lensi evde flaşlı ve flaşsız çekimlerde denedim.Lensin keskinliğine ve verdiği renklere inanamadım.Sonra bir K10D ve 16-45 kullanıcısı stüdyocu arkadaşımın yanına gidip birde orada 16-45 ile stüdyo ortamındaki karşılaştırmasını yaptık.
Arkadaşlar 28-70 F/4 belki 20 senelik bu optik belki inanmayacaksınız ama 16-45 i resmen dövdü.Hem keskinlikte hemde verdiği renklerde.
Bu lensten bir yerlerde bulabilenler hemen alsınlar.Sakın kaçırmasınlar,Fiyat olarakta 150ytl. civarına satılıyor.
Size bu lensle evde yaptığım bizim oğlanın flaşlı bir çekimini yüklüyorum.
Fotoğraf makinadan çıktığı halde sadece croplanıp küçültülmüş üzerinde renk,beyaz ayarı vs. hiçbir oynama yapılmamış, ayarlar otomatik moddadır.
#as' tarafından 09.10.2007 14:28:54 tarihinde düzenlendi.
#as' tarafından 09.10.2007 14:31:38 tarihinde düzenlendi.
acemi38 abi hoşgeldin beyaz tüylü kuş şahane , hisarlarda hava şartlarına ragmen cam gibi çıkmış,doğrama ışıltılarıda çok canlı.
acemi38 fotoğraflara bakarsak acemi adını değiştirmen gerekiyo bence.elinize sağlık
Enis, kad-ir, adnan, serkan, shn58 hoşbulduk dostlar sağolun, ben zaten buradaydım hepinizin fotoğraflarını çok yakından hayranlıla takip ediyorumdum. .
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
038130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
034124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk