netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
wolwarine
wolwarine (üye)
Çanakkale / Amatör

fotograflar çok güzel bende nacizane bir kare ekleyeyim

Sirkeci üst geçidinden GALATAPORT

elde çekim 50-200

Tarih: 10 Ekim 2007, 00:52 - İp: 78.***.**4.30
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Naci abi hayvan fotografların şahane.Hele aslandan önce koyduğun kuş enfes

Kadir sizin o dolmayı çok merak ediyorum.Son geçtiğimiz günlerde çok duydum adını

Yazmışken iki fotografta ben koyayım

Buda öylesine bir makro.Yolda yürürken önüme çıktı.Arkaplanla çok karışıyor ama sadece 1 poz çektikten sonra kaçtı

Tarih: 10 Ekim 2007, 01:04 - İp: 88.***.**2.212
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

Merhaba,
Sizlere sormak istediğim bir sorum var arkadaşlar. İlk önce bütün arkadaşları çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Genel bir soru olacak ama arkadaşlar kusurumuza bakmasınlar:

-Makinede AF kullandığımız lensleri MF kullanma imkanımız var mı? Var ise bu imkan makinenin genel bir özelliğinden mi kaynaklanıyor? Ya da kullanılan lensin özelliğinden mi?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...

Tarih: 10 Ekim 2007, 01:07 - İp: 88.***.**2.54
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Evet Kadir tam dediğin gibi.

Adnan abi çok enterasan bir şelale bulmuşsun
Ama suyu biraz az gibi.Bu sene bir çok dere şelale akarsu kurudu.Göller bile çekiliyor buralarda
Bu tip mekanları kışın gezmek lazım aslında

Tarih: 10 Ekim 2007, 01:09 - İp: 88.***.**2.212
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Aydemir makinayı kavradığında sol elin ile tuttugun yerde af-mf şeklinde bir anahtar göreceksin.Onu mf ye getirdiğin zaman otomatik çalışan lenslerinde manuel e döner ve netlemeyi kendi istedigi gibi yapabilirsin.
Bu dijital makinaların büyük bir çoğunluğunda olan özellik

Tarih: 10 Ekim 2007, 01:15 - İp: 88.***.**2.212
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Adnan hatırlatma için teşekkürler.
Sorun şu ki makinenin netlediği anda gözümün net görmemesi sebebiyle tereddüt yaşamam ve gözüme göre düzeltme yapmam. Her seferinde içimden ya senin gözün bozuk makineye güven desem de

wolwarine, çok hoş bir fotoğraf olmuş. Arka çok kalabalık olmasına rağmen gözü yormayan ferah bir fotoğraf. eline sağlık.

Tarih: 10 Ekim 2007, 01:44 - İp: 85.***.**6.212
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, harikasınız. Paylaşımlar, dostluk ve iletişim mükemmel.Hızınıza yetişemiyorum.
Değerli yorum ve beğenileriniz için (isimlerininizi tek tek yazamadığım için kusura bakmayın) hepinize teşekkür ediyorum. Mekan uygun, makina iyi, bana deklanşöre basmak kaldı sadece.

Yorumlardan önce sevgili Acemi38, Naci Bey' in aramıza tekrar katılnasından duyduğum mutluluğu paylaşmak isterim. Ayrıca hatırımızı kırmadığı ve bu güzel fotoğraflarla bakış açısını bizlerle paylaştığı için kendisine teşekkür ederim. Fotoğraflara ise hayran kaldığımı belirtmekten öte yorum yapamyorum.

Sedat, yine nefis bir SB kare.. Bana eski SB film zamanlarında banyo ve argandisman sırasında dramatik efekt vermeye çalıştığımız zamanları hatırlattı.

Bariss, fotoğrafı eskitmek için epey uğraşmışsın ama değmiş, eline sağlık.

Sevgili Komutan' ım, Ahmed' in dediği gibi VL nin hakkını vermeye başladın. Ben de çam fıstığı kozalagını beğendim, bide bu karayi siyah zemin üzerinde hayal ettim. Geçenlerde eşimle kulaklarını çınlattık. Eşimin yemekte ısmarladığı tatlıyı görünce aklıma senin çekimlerin geldi, dayanamayıp bir kare aldım, 10-20mm ile deneme yapmanı teşvik için yayılıyorum müsadenle. Işık uygun olmadığı için PS müdahelesiyle ancak bukadar oldu.

Sevgili Ironsailor, yine nefis kareler.. Çanların Silüeti, (gamma veya curve ile mi verdin yoksa orjinal mi bilmem ama) bulutların detayı ve özellikle dual color karene hayran kaldım. Eline sağlık.

Sevgili AS, memleketim Eskişehir' in bukadar güzel olduğunu senin karelerinden görüyorum. Eline sağlık. Ayrıca yeni lensin çok başarılı, hayırlı olsun. Aynından varsa ben de talibim. Ağlayan kaya fotoğrafı (exif i olunmuyor) gök kuşağı ile çok nefis olmuş.

Sevgili Foxfo, yorgun heykeller ve özellikle pipo karen nefis olmuş. Pazar piposonun temizlenmiş yerini almasını beklerken Pazartesi piposundan (muhtemelen sert + aromalı harmanı) tüten nefis bir duman.. Kokusu ekranımdan içeri girdi adeta. Çok beğendim, eline sağlık. Ben vizörün diyoptri ayarını gözlüksüz kullanım için ayarladım, gözlük varken vizöre gözlüğün üzerinden bakıyorum iş bitiyor.

kobak1, bende de aynı lensin M olanı var. Benim görüşüm: keskinlik orta, kontrast orta, CA yüksek bir lens. Tripodun olmadığı az ışıklı ortamlar için uygun. Lens konusu asıl Onixon' un alanına girer.

Ahmed' cim, bu güzel bakış açılarından bizi mahrum etme. Bu çalışmanı SB olarak da hayal ettim. Gerçekten senin geriye kalan 10.000 kareni çok merak ediyorum, kimbilir ne enteresan güzellikler var.

Wolwarine, çok temiz ve net bir çalışma olmuş, eline sağlık.

Barış, ceviz karesi çok hoş olmuş, arka plan ışığı sayesinde ceviz kasesinin de belirgin olması yarı makro tadında güzel bir fotoğraf oluşturmuş, eline sağlık.

Kadir, ilerlemen güzel, yavaş yavaş yerine oturuyor herşey. Fotoların maşallah yağmur gibi geldiğinden ayrı ayrı yorum yapmak mümkün değil. Genel ve acizane yorumlarım ve tavsiyelerim:
. soru ve yazdıklarından makinanın kılavuzunu okumadığını anlıyorum. Tavsiyem önce makinayı yani donanımı iyi tanımakta fayda var. Yazılım konusunda acele etme.
. monitor ayarlarını kontrol etmende fayda var, çünki hemen her fotoğrafında aydınlık alanlarda patlama var. Bu manual exposure modu kullanıyor olmandan da kaynaklanabilir, öyleyse P, A veya S modounu kullanmanı tavsiye ederim. Çünki manual mod makina ve lensi çok iyi tanıma durumunda kullanılmalı, aksi halde hata yapmak çok mümkün.
. bir çok fotoğrafında exif bilgileri garip. örn: f/1.00 gibi. exif leri elle değiştirmiyorsan, muhtemelen kullandığın "Photo Pos Pro Photo Editor" den kaynaklanyor olabilir. Burada yine tavsiyem önce makina ile neler yapabileceğini öğrenmen ve daha sonra bunları yazılımla nasıl geliştirebileceğini öğrenmen yönündedir.
. yine daha önce yaptığım yorumumu yapacağım: diğer fotoğrafları exif bilgileriyle incelemen ve kendi fotoğraflarınla kıyasklaman gelişimine katkıda bulunacakır.
. ukalalık

Tarih: 10 Ekim 2007, 04:31 - İp: 88.***.**7.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Evet arkadaşlar, madem beğendiniz, Kanyon karelerinden devam..
Sigma 10-20mm @14mm

Tarih: 10 Ekim 2007, 04:38 - İp: 88.***.**7.85
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

Bariss teşekkürler, şu an sizleri sadece uzaktan izliyorum. İnşaallah ileride K10D aldığımda aranıza katılacağım...
Herkese iyi çalışmalar.

Tarih: 10 Ekim 2007, 09:29 - İp: 88.***.**3.118
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo hoşbulduk, hepimiz birbirimizden bişeyler öğreniyoruz, belki acemiliği üstümüzden attık ama hala bir çırağım bunun farkındayım.

barıss sağol teşekkür ederim.

Erhan bey beğeniniz için teşekkür ederim, sizin gibi değerli üstadlardan böyle övgü dolu sözler duymak çok ama çok güzel, eğer ortaya birşeyler çıkıyorsa bu siz ve sizin gibi üstadların sayesindedir, Ahmed abinin üzerimde çok hakkı var.

Tarih: 10 Ekim 2007, 09:38 - İp: 85.***.**0.142