Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Hayattan Kareler:Midye Toplamak Zor İş....
Kadir balık tutmanın keyfi ve midye toplayan fotoğrafların güzel olmuş.Crown plazada renklerde sorun olmuş.Kabak çiçeği fotoğrafın bayağı güzel.Biraz daha az pozlansaymış herhalde daha da iyi olurdu diye düşünüyorum.
Behsettiğim optikler İzmirde eski makinaları tamir eden bir vatandaşta.Adamın dükkanı normalde kapalı duruyor.İş değiştirmiş ama elindeki optikleri satmak için haberleştiğimde dükkana geliyor.İstediğin bir şey varsa İzmire geldiğimde gidip bakarız.
koç2513417 Aydında yerin nerede.Uygun bir vakitte tanışalım.Bende Aydında oturuyorum.
Denizli yakınlarında yolu baya sapa bir şelale keşfettim.
Fotoğrafı orada çektim.Bu şelaleye Ağlayan kaya deniyormuş.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
P/S de Saturatıon arttırıldı
#as' tarafından 10.10.2007 00:22:30 tarihinde düzenlendi.
onixon, camoka,bariss, amati, komutan, As, ironsailor, beğenileriniz için teşekkürler. Adını atladığım arkadaşım varsa özür dilerim.
naci bey hoşgeldiniz, bizleri yalnız bırakmayın sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var. Komutanın dediği gibi nikinizi değiştirmeniz gerek Fotoğraflarınız çok şey anlatıyor bize onlardan mahrum etmeyin.
Adnan'ın dediği gibi ne hikmetse eski lensler arasında çok iyi çıkanlar var. Ben de eski lensleri daha çok seviyorum. Beni yormuyorlar, söz dinliyorlar.
Ahmet,sevgili kardeşim, özlettiriyorsun kendini vallahi. Ayrıca, ışık konusunda da bizlere aktaracağın çok değerli bilgiler varmış hissine kapılıyorum her nedense
Kad-ir, çok hızlı ilerliyorsun gerçekten. fotoğraflarına yorum yapılmaması, izlenmediğin, takip edilmediğin anlamına gelmiyor merak etme. Yalnız üstadlar daha iyi bilir kullandığın yazılım bana fotoğraf kalitesini düşürüyor gibi geliyor.
inş. AS aranızda olmayı o kadar çok istiyorum ki bilemezsin ben sessiz sakin sizleri uzaktan izlemeye devam edeceğim. inş. en yakın zamanda sevindirici haberle aranıza katılırım
teşekkürler As,Crowne Plaza fotografından bende hoşnut olmadım.Gökyüzü mavi,bina mavi,deniz mavi çok garip bir durum oldu.Bende binayı ön plana çıkarma için denizi greyscala ya çevirdim.
As,bu Hdr olayı çok ilgimi çekti ,bu konuda yardım edebilirsen sevinirim.Galeride gördüm eklediğiniz bir fotoyu,başka benzer örnekler olursa eklerseniz sevinirim.Bayram tatilindeyken bir kaç yerde denemek istiyorum.
Başka ilgilenen arkadaşlar için HDR link
Teşekkürler Foxfo,yazılımlar konusunda sürekli arayış içindeyim.CS3 kurdum ama bilgisayarımı bayağı bir zorluyor,o yüzden pek kullanamıyorum.
ACDSee,Helicon Filter,Photo Pos Pro,Photo Filtre Studio gibi yazılımları deniyorum.Kısa zamanda yazılım konusunu çözeceğim.
Yorgun heykeller,
Yine kelepir lens denemeleri,yalnız şunu anladım ki benim göz bozukluğum manuel netleme yaparken bana ciddi sıkıntı yaratıyor.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-10-09
Fatih hocam heykellerde netlik tamam ama çiçeklerde tam tutturamamışsın.Manuel lenslerin zorluğuda burda.Ama makinanı AFS konumunda netliği yaparsan makina netlik gerçekleştiğinde uyarı veriyor.Özellikle yetersiz ışıkta çok işe yarıyor bu özellik.
Hatırlatayım dedim.
Kadir plaza fotoğrafın için bina mavi gökyüzü mavi gibi bir açıklama yapmışsın.
Benim monitörümde renkler mavi görünmüyor.Monitörünün renklerinde bir sorun olmasın.
Kadir çok önceleri çektiğim bir fotoğraf.
Gerçi açı farklı ama.
#as' tarafından 10.10.2007 00:37:41 tarihinde düzenlendi.
Evet As,ustalık hemen farkettiriyor.Sanırım ben çok uzaktan çekmişim,sonra croplayınca renk,kalite nakavt oldu.
Ben en iyisi kaldırayım o fotoyu ,gerçekten garip olmuş.
#kad-ir' tarafından 10.10.2007 00:43:40 tarihinde düzenlendi.
As,bu vizörün üstünde bir çubuk var,sağa-sola oynayan,bu göz bozukluklarında mı kullanılıyor.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
038130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
034124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk