netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Onix, yatın üzerindeki melekleri çekmek senin uzmanlık alanına giriyor.İlker'e de öğretirsin.Bizden geçti artık.

Tarih: 10 Ekim 2007, 13:47 - İp: 85.***.**9.3
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

kad-ir senin fotoğraflardaki ilerleme çok fazla,azminde beni kıskandırıyo valla

Tarih: 10 Ekim 2007, 14:21 - İp: 62.***.**2.185
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar fotoğraflarınız gerçekten çok iyiler.Ve topiğin trafiği o kadar yüksekki insan yetişemiyor.

Yelkenli fotoğrafları çok güzeller.Gerçi camoka hocamın yüklediğinde beyazlarda biraz detay kaybı olmasaymış dahada güzel olacakmış.

Kadir soruna arkadaşlar gerekli yanıtı vermiş.Kafana takılan bir şey varsa bende ayrıca açıklamaya çalışırım.
Kadir bende epey HDR çalışması var.Raw çektiğin bir fotoğrafı jpeg e çevirirken -1,0,+1 pozlanmış olarak 3 farklı ayarda kaydedip Photomatix adlı yazılımda aç.Yazılım bunları otomatik olarak HDR haline getirir.
Tonemapping seçeneğindende son ince ayarları yapıp güzel HDR ler elde edebilirsin.Daha önce yüklediğim HDR lerden bazılarını tekrar buraya senin için yüklerim.

Serkan dün Sinanla telefonda konuştum.Şu ortak stüdyo çalışma projenizden ve senin manken seçiminden bahsetti ,gülmekten karnıma ağrılar girdi.

Hadi bakalım çalışmalarınızı bekliyoruz.

Erhan hocam bu Kanyon alışveriş merkezinde fotoğraf çekebilmek için idareden izin falan alınıp tam teşkilat çalışmak mümkün olabilirmi acaba.
Bu yapıdan bize çok iş çıkar.
Erhan sana özelden bir mesaj attım bilgi olsun.
Ayrıca senin Eskişehirli olduğunu bilmiyordum.
O halde Eskişehirde çektiğim ama buraya yüklemediğim kareleri yüklüyelimde , memleket özlemini azaltırmısın yoksa gözünde tütmeye başlayıp arttırırmısın bilmiyorum artık.

Bu fotoğraftaki meydanın adını şimdi hatırlayamadım ama sen biliyorsundur sanırım.
Bir ters ışık çalışması ama gönlüm bazı detayları karanlıkta bırakıp kaybetmeye razı olmadığı için dengeli bir pozlama yapmaya çalıştım.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Hoya P/L.
Eskişehir.

#as' tarafından 10.10.2007 14:56:35 tarihinde düzenlendi.

#as' tarafından 10.10.2007 15:00:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ekim 2007, 14:55 - İp: 88.***.**1.193
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

As hocam benim oğlan çekmiş detey kayıplarının farkındayım ona hatasını da gösterdim.Burada amacım fotoğraftan çok bir gemiyi arkadaşın biri Karaköy'de demirli iken, bir başkası boğazda seyir halindeyken çekiyor.Yani ekiptem bir şey kaçmıyor espirisiyle yüklemiştim.Bakarsın İzmir açıklarından geçerken de sen yada Kadir yakalarsınız.Yani bizden bir şey kaçmaz.Aile büyüyor.

Tarih: 10 Ekim 2007, 15:11 - İp: 85.***.**9.3
as
as (Üye)

camoka hocam fotoğrafın yanındaki yazıyı okumuştum.
Ben fotoğrafın kompozisyonunu çok beğendim.Açıkçası beyazın patlamasınada kendim çekmişim gibi üzüldüm.
Sen oğlana bu gibi kareleri yakaladığında en az 3-5 tane arka arkaya çekmesini söyle.Kaçan balık büyük olmasın.
Masmavi deniz,masmavi gökyüzü,ortasında kuğu gibi beyaz bir yelkenli.
Hele Serkanın dediği gibi gün batımında falan denk gelecek.
Tam posterlik olurdu.
Pentax cılardan bir şey kaçmaması normal.Neredeyse yatağa bile makinamızla gireceğiz.

Kadire buradan söyliyelimde olurda bu yelkenli İzmire gelirse haber versin.Onu bi şekilde tekrar kıstıralım.

Tarih: 10 Ekim 2007, 15:26 - İp: 88.***.**1.193
as
as (Üye)

Kadir senin için bir HDR .

Mekan Eskişehir.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

Tarih: 10 Ekim 2007, 15:39 - İp: 88.***.**1.193
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Aynı şekilde detay kaybı olan fotoğrafı ligtroom'da biraz işlemeye çalıştım (PS'yi henüz etkili olarak kullanamıyorum)Ancak fotograf jpeg olarak çekildiğinden müdahale de sınırlı oluyor.Demek ki neymiş. RAW çekmek lazımmış.

#camoka' tarafından 10.10.2007 16:03:01 tarihinde düzenlendi.

#camoka' tarafından 10.10.2007 16:05:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ekim 2007, 15:59 - İp: 85.***.**9.3
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

yahu bu yat fashion tv güzellerini taşıyan tekne değilmi :O kaçırmışım :D

#onixon' tarafından 10.10.2007 16:05:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ekim 2007, 16:03 - İp: 88.***.**2.193
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Helal olsun Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e ve helal olsun AS hocamıza. Birisi güzelleştirmiş. Diğeri de bu güzellikleri ölümsüzleştirmiş.

Tarih: 10 Ekim 2007, 16:07 - İp: 85.***.**9.3
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kılavuz aldığına göre o'dur.Güzeller rotayı şaşırıp da laleli'ye falan çıokmasınlar diye tedbir almışlar.

Tarih: 10 Ekim 2007, 16:11 - İp: 85.***.**9.3