netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

barış seni gibi ceviz kırann :D

erex abi çerçeve ve karedeki uyum %100 çok güzel bir çervece örneğide olmuş
tatlıda şahane geniş açı macro lensler bu işler için ideal ,o yüzden rabet görüyor,her ne kadar 10-20 macro olmasada.

Kadir vizörde eğer alt alandaki yeşil çubuğu diyorsan Pozometre o,vizörn dışındaki ayar çubuğu ise diyoptri (diyopri ayarını en iyi vizördeki yeşil yazıları en net gördüğün zaman tam yapmış olursun.)
Kullanma kılavuzunu hatim et bir sürede devamlı başvur tavsiyem.

wolwarine yat şahane arka plan feci bu yatı gün batımında çekmek lazım .Eğer bir italyanla anlaşırsam 650-1300mm f8-f16 telefoto lens isteyecem.2x convertorde yanında gelecek :D.Bulunsun lazım olur :D

Tarih: 10 Ekim 2007, 09:53 - İp: 88.***.**2.193
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

teşekkürler Erex ve Onixon,(kullanma klavuzu okumama tembelliğinin sonu bu işte )
Diyoptri ilgili alıntı

Diyoptri Ayarı
Eyepiece, Diopter

Refleks vizörler üzerinde göz bozukluklarına uyum sağlayabilen ayarlanabilir bir bölüm bulunur. Ayarlanarak her türlü göze göre net olur ve kameramana büyük bir kolaylık sağlarlar. Bu ayara diyoptri ayarı diyoruz. Kamera vizörünün çekim sırasında tam olarak kapanması gerektiğinden gözlük ile vizörden bakmanın imkanı yoktur. Diyoptri sayesinde gözlük kullanan kameramanlar veya gözü bozulan kameramanlar mesleklerini sürdürebilmektedirler. Her insan gözünün hata oranı farklıdır ve kameraman kamerasında, kendi gözüne göre diyoptri ayarı yapmak zorundadır. Fakat kameramanın gözü bozuk olsa da olmasa da diyoptri ayarının yapılması gereklidir. Aksi takdirde çekilen görüntünün net olması tesadüf olacaktır.

Tarih: 10 Ekim 2007, 10:02 - İp: 85.***.**9.67
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

erhan üstadım, yorum ve beğenilerin için teşekkür ederim. Kanyon fotoğrafların bana bir uzay gemisinin içindeymişim hissi veriyor.

Tarih: 10 Ekim 2007, 10:09 - İp: 85.***.**6.212
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

ukalalık ettmse kusuruma bakma, amacım zamanında yaşadıklarımı paylaşmaktır sadece.

Erex lütfen kesinlikle böyle düşünmeyin,benim için sizlerin yorumları ve önerileri çok çok önemli.Böyle eleştrilerin amacı bizleri geliştirmek,burada fotograf paylaşmamızın amacı budur.Kesinlikle pohpohlanmak v.b. gibi amacım yok.En mükemmel fotomuda eklesem kesinlikle eleştirilmek istiyorum.Kalite seviyemizi başka türlü arttıramayız.Sonuç olarak hayatımda dslr yi ilk defa elime alalı tam 40 gün oldu.Daha kendimi acemi bile saymıyorum.

Bu exif bilgilerine tekrar baktım,hepsinde diyafram değeri normal değerinde gözüküyor.Hatta forumdan tekrar yükleyip baktım,yine aynı duruyor.Sadece bir fotoda aperture value :f/1 diye değer var.siz hangi programda exif bilgilerine bakıyorsunuz.

Tarih: 10 Ekim 2007, 10:17 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Arkadaşlar çok soru soruyorum belki ama,bu sürekli şikeyet ettiğim nemli havalarda gökyüzü ve ufuk çizgileri çok kötü görünüyor.Erex inde söylediği gibi aydınlık alanlarda patlamalar oluyor.Ben bilgisayarda exp. kontrolü yaptığımda çok net patlayan bölgeler görülüyor.
Bu tip havalar için ayar öneriniz var mıdır?yoksa hava cam gibi olmadan çekmemek mi lazım.çünkü Nisandan beri cam gibi hava görmedim İzmir de.(yağmur yağarsa kurtulacağız İnşallah)

Tarih: 10 Ekim 2007, 10:31 - İp: 85.***.**9.67
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

AS, şelale, gökkuşagı

Barıss, cevizler cok güzel kadraj, derinlik vs.

Erhan ağbi, yine cok güzel bir kanyon karesi ellerinize sağlık. Bu arada yorumlarınız için teşekkürler. Siluet fotografına müdahale etmedim maikanadan nasıl cıktı ise jpge oyle çevirdim. Fotograflara gelince kim olsa bu kadarını çekerdi diye düşünüyorum. Malzeme bol ortam müsaitti. Belki siz üstadlardan biri olsa farklı bakış açıları ile çok çok daha iyi kareler çıkarırdı diye düşünüyorum.

Foxfo, yorgun heykeller çok güzel olmuş. Gözüm çok bozuk olmasada VL yi kullanırken bende netlik sorunu yaşıyorum. Bu yüzden AF lens kullanırken kesinlikle makineye bırakıyorum. MF lens için AS ın tavsiyesini uygulamak bir çözüm olabilir diye düşünüyorum.

Wolwarine tekne muthiş. Aklıma "Ah o gemide bende olsaydım" sarkısını getirdi.

Kad-ir midyeci güzel olmuş.

Tarih: 10 Ekim 2007, 10:56 - İp: 85.***.**8.175
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Erhan Abi;
VL hakkını vermek için biraz daha km. yapmam gerekiyor, bir römorkun üzerindeydi o kozalak, ışık bile neredeyse hiç kalmamıştı, tahminimden çok iyi çıktı, bende paylaşmak istedim...
Zaman zaman dostlarımız kulaklarımızı çınlatmıyor değiller hani... heleki siteye yemek fotoğrafı attığımz da
10*20 benim tarz olarak pek sevmediğim bir lens ama senin elinde çoşmuş, 10*20 yatırımını belki önümüzdeki sene içinde düşünebilirim, 18*55 yerine kaliteli bir optik almam gerek öncelikle, VL gibi bir lens kullanınca insan OPTİK Anlayışı ve beklentileri tamamen değişiyor...
Müsade ne demek Erhan abi, senin her karenden çokşey öğreniyoruz,

Kanyonu konuşturmuşsun...

Tarih: 10 Ekim 2007, 12:30 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Wolwarin bu da senin Galata Port'ta çektiğin yelkenli'nin seyir hali.Oğlum Topkapı Sarayı'nın bahçesinden çekmiş.

Tarih: 10 Ekim 2007, 13:27 - İp: 85.***.**9.3
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

1300mm olacaktı :d yat üstündeki :D insanlarda hani çok güzel.

#onixon' tarafından 10.10.2007 13:37:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ekim 2007, 13:36 - İp: 88.***.**2.193
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir patlamaların nedeni ışık ölçüm modunun yanlış tercihi de olabilir.Ayrıca merkez ağırlıklı ölçme ve nokta ölçme mod'larında ışığı aldığın nokta da çok önemli.Kullanım kılavuzunda sh.142 deki bilgileri deneyerek kendini bu konuda geliştirebilirsin. Ayrıca AEL (ışık ölçümünü kilitleme) fonksiyonu bu tür hatalardan kaçınmak için çok yardımcı oluyor.Işığı ölçmen gereken yerden ölçüp bilgileri kilitleyip sonra kadrajını tekrar yapabiliyorsun.
Ben manzara çekimlerinde çoklu sement'i,Portre çekimlerinde merkez ağırlıklıyı, yakın çekimlerde de nokta ölçmeyi kullanıyorum.

#camoka' tarafından 10.10.2007 13:44:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ekim 2007, 13:41 - İp: 85.***.**9.3