Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Merhaba son iki sayfanın fotoğrafları gerçekten güzel.
Temel fotoğrafçılık terimlerini okudum hiç bir şey anlamadım,
daha doğrusu okuduğumu pratiğe dökemedim.
K10d de yapılması gereken ayarlar olduğundan bahsedilmişti bir süre önce. Benim makina cırt herşey fabrika çıkışı. Üzerinde ne gibi fonksiyon veya ayar yapmam gerekiyor.
Birde sizlerin en çok kullandığı pozlama modu hangisidir,
hani ben hangisinden başlamalığım.
Green modu kullanmak istemiyorum hazıra alışmamak içinde
o yüzden sordum.
k10d ayarları dsl-r like teknik bölümünde olcaktı ,bayabir tozlanmıştır,
kad-ir bayabir pratik yapmışın,çiçek vb o lensle güzel çekilir.
#onixon' tarafından 08.10.2007 00:20:59 tarihinde düzenlendi.
eveet.. artık bursadayım
erex, abi süper fotoğraflar.. özellikle dik kadraj mavi ışıklı olan harika bir bakış açısı!içerde çektiklerinden çok daha güzel bence.. ama içerde çektiklerindeki kıvrımlar çok vurgulu çok güzel..
bu arada fotoğraflarıma yaptığınız yorumlara çok teşekkürler. foxfo, erex, ironsailor..
kad-ir alan derinliğini iyi kullanıyorsun daha da iyi olacak. fotoğrafın en önemli özelliklerinden biri alan derinliği.. benim için bir diğeri de hareketin vurgulanması. bu aralar buna takmış durumdayım
kuş fotoğraflarınız da gayet güzel arkadaşlar.. özellikle MF 100-500 ile bu netlik bence azımsanmayacak kadar iyi hem de ilk gün için !!
bir fotoğraf daha yükleyeyim.. bugün çektim ist kadıköy'de..
aslında bu fotoğrafı pek beğenmedim..
eğildim ve motoru çekmek istedim.. bir kaç kare sonra bu arabalı bebek geldi, hareketini yakaladım ve çok ilginç şekilde yüzü görece net çıktı.. ilginç bir enstantane oldu bana göre.. ama keşke motor o kadar vurgulu olmasaydı kime niyet kime kısmet
Sedat hoşgeldin
İstanbuldan ilk SB fotografın çok güzel tam istediğim gibi.
Arkadaşlar çok güzel fotograflar ekliyorsunuz her geçen gün.
Kadir çok isteklisin eminim zamanla çok iyi işler çıkartıcaksın tebrikler..
kobak1 makinan hayırlı olsun.Uçsuz bucaksız SLR dünyasına hoşgeldin
drk_m, bazukan hayırlı olsun.İzlemedeyiz
erex, son fotografın çok güzel
Serkan ödülün hayırlı ugurlu olsun tebrikler
Bir fotoda ben koyayım.Canım sıkılmıştı eskileri kurcalarken aklıma bu geldi.İçerik olarak pek bir şey yok ama düzenlerken epey ugraştım paylaşmak istedim.Umarım begenirsiniz.
Adamla azcık muhabbet etmiştik sonra bana poz vermişti.Sonrada bişeyler söylenerek elindeki bıçakla üstüme yürüdüydü.İki tarafı derin hendeklerle çevrili bir demir yolunun üstündeydim.Baya heyecanlanmıştım nabıyo bu diye.Meğersem fotografa bakayım diyormuş
bariss harika sunum bayıldım valla
sedat fotoğraf çok ilginç,çocuğun kafasının etrafında bi daire var sanki.dairenin dışında hareket var,içinde yok
Drk-m Bazuka iş görmeye başlamış.Kuş fotoğrafları çok güzel.Kızkulesi fotoğrafı beğenilerin için teşekkürler.Benim fotoğrafımın bir fotoğraf dostunun masa üstünde yer alması bana sadece mutluluk verir.Her ikisini de göndermeye çalışacağım (becerebilirsem,bu konularda biraz zorlanıyorum da) Ayrıca İstanbul'a geldiğinde haber verirsen gider kız kulesini birlikte de çekeriz.
Kad-ir değişik denemelerin bu işe ne kadar meraklı olduğunu gösteriyor.İstek olduktan sonra her şeyin çözüleceğine inananlardanım.Makrolar,alan derinlikli fotolar,S/B denemelri deneyip yanılarak ilerlemek fotğrafçılıkta en geçerli yol bence.
Kaptan (ironsailor) beğenilerine teşekkürler.Bayramdan sonra buluşup gidelim şu kız kulesini çekelim.Mevsim itibariyle daha iyi kadraj yakalamamız mümkün.Hem ekipmanımız gelişti ve daha da bilinçlendik (kendi adıma)
Kobak1, Başlangıçta her şey çok karışıkmış gibi geliyor insana. Fotoğraf çekip sonuçlarını gördükçe nerede hata yaptığını bir sonraki çekimde neler yapman ve neleri yapmaman gerektiğini anlıyorsun. Bu öğrenme süreci hep böyle devam edip gidiyor.Telaşlanmadan sebep ve sonuçlarını irdeleyerek okumaya ve çekmeye devam. Kural esasen çok basit insan gözü'nün yetenek ve sınırları burada da aynen geçerli.
Sinan bu aşkla sen de yazarsın kitabını. Baksana 1 ayda 3 kere gittin.
Erex, As mimari çekimleriniz harika. Ah şu 11 Eylül belası, bütün Dünya'yı terör korkusu sardığından bu işler oldukça zorlaştı.Hani adamlara da hakvermemek elde değil.
Sedat hareket vurgusu bu fotoğrafta da hoş.Fotoğrafın anlatım dili bu işte.
Sinan abi kozalak güzel olmuş gözüne sağlık
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
037730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
034124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03