netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Teşekkürler Onixon. Elde çekerken zaten mecburen diğer el lensi kavrıyor zira fokusu ayarlamak başka türlü mümkün değil. Bu arada Lens kendinden tripod mountlu geldi. Ayrıca almaya gerek yok yani direkt olarak lensin üzerinde ki mounttan bağlıyorum.

Fokusu tutturabilirsen çok güzel fotolar veriyor.Ama hareketli nesnelerde fokusu tutturmak da mesele.Zamanla daha hızlı ve isabetli fokuslamaya alışırım herhalde.
Bir güzelliği daha var lensin
2.5m mesafeden 500mm de makro çekebiliyorsun hemde 1:4 büyütme ile.
Ama tripoda bağlamak şart yoksa netlik hayal. Yanlız 500mm de 2.5 de arka planı eritiyor Sabit konularda makroda çalışılabilir yani

Tarih: 7 Ekim 2007, 17:12 - İp: 88.***.**3.254
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hareketli tele çekimlerd 2 stop fazla olmak ve mesafeyi tahmin edip beklemek en iyisi.
Zaten çok sert çekimlerin hep sonsuza yakın olacak.

Bende böyle bir şey beğendim :D 200-500 f2.8 ama 10.000£ :d 6 'lı tutturmak lazım :D

#onixon' tarafından 07.10.2007 17:23:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Ekim 2007, 17:19 - İp: 88.***.**2.154
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin agbi, kız kulelerinin 2side harika ama ilki çok daha güzel.

Sedat 2 s/b çalışmada güzel olmuş. İkincisindeki yaratıcılık harika.

Serkan, studyo fotografların da harika 18/55 kitmi yine?
Bu lensle adamı uzaktan terorist zannederler

Dark-m, oldukça güzel fotograflar buralarda pek göremediğimiz kuşlar artık.

AS

Komutan golyazı fotografı cayır cayır yanıyor harika olmuş.

Tarih: 7 Ekim 2007, 18:24 - İp: 88.***.**4.185
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, teşekkürler.
Drk_m, lens oldukça başarılı, çekimler de çok hoş olmuş, eline sağlık.

Çekim yaptığım yer Kanyon Alışveriş Merkezi. Fotoğraf çekimi için epey güçlük çkardılar. Ayrıca mağazalar vitrinleri, restoranlar da müşterileri açısından müdahelede bulunuyor. Merkezin dış kısmı da çekim için uygun. Bir örnek:

Sigma 10-20mm @10mm

#erex' tarafından 07.10.2007 19:45:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Ekim 2007, 19:41 - İp: 88.***.**7.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Mehmet kuşları hemen bulmuşsun.
Fotoğraflar gayet güzel.Ayrıca lensin altındaki tripod bağlantı yuvasını bende farketmiştim ,işe yarar bir özellik.

Serkan fotoğraftaki objektifi bizim Mehmete vermek lazım.Onun kolları Cosinadan antrenmanlı.

erex mekan çok güzel ama fotoğraf çektirmede zorluk çıkartıyorlarsa rahat çalışma imkanı olmaz.
Son yüklediğinde çok güzel bir fotoğraf.

Tarih: 7 Ekim 2007, 20:03 - İp: 88.***.**3.16
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

erex abi son foto güzel bir açı ayrıca hafadaki hafif sis ışık süzmelerini güzelce ortaya çıkarmış

Tarih: 7 Ekim 2007, 20:15 - İp: 88.***.**2.154
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

AS, teşekkürler. Sanrım Benim SLR makina ve tripod ile dolaşmam bahsettiğim zorluklara neden olmuş olabilir. P&S kameralara kimsenin aldırdığı yok.

Tarih: 7 Ekim 2007, 20:17 - İp: 88.***.**7.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan, teşekkür ederim. Ben de şimdi senin yüklediğin 200-500mm nin fotoğrafına bakıp hayal kuruyordum. 10.000£ bi şey değil de, onu taşımak için tutacağın adama vereceğin para bizi batırır.

#erex' tarafından 07.10.2007 20:25:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Ekim 2007, 20:22 - İp: 88.***.**7.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

drk_m ,kuş fotoları çok güzel,bazuka işe yarıyormuş.
erex, en son fotoda toyota-auris çok parlak olmasaymış tam süper olacakmış.

#kad-ir' tarafından 07.10.2007 20:31:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Ekim 2007, 20:31 - İp: 85.***.**7.215
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

ben de kuş çekmek istedim,bizim objektiflerden ancak bu kadar.

Tarih: 7 Ekim 2007, 20:33 - İp: 85.***.**7.215