netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

lense bak :D birde parasoley tak,sonuçlar daha iyi olacaktır

Tarih: 6 Ekim 2007, 13:09 - İp: 88.***.**2.193
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kad-ir filtre yok. Fotoğrafı Lighroom'da açıp deneme yanılma yöntemleri ile bazı uygulamalar yamıştım.Programı çok da iyi bilmiyorum ama bu fotoğrafta sonuç fena olmadı. Bu konuda en iyi program Photoshop CS3 şimdi onu öğrenmeye çalışıyorum.Esasen CS3 derya deniz ama bana fotoğrafta sunumu kuvvetlendirecek bir miktar bilgi yeterli olur.Sağolsun Recep,Amati,Onix,Erex tüm arkadaşlar bana çok yardımcı oluyor.As ve diğer arkadaşların forumda yazdıklarının ne anlama geldiğini anlamaya ve uygulamaya çalışıyorum.Yani anlayacağın bu konuda emekliyorum. Bayramdan sonra da bir haftasonu bir atölye çalışması ile bilgi paylaşımı sağlıyacağız.Benim açımda bilgi paylaşmak değil de (bu konuda paylaşacak fazla bir bilgim olmadığından) bilgilenmek anlamı taşıyor.

İyi fotoğraf çekmek istiyorsan mutlaka iyi bir tripod'un ve iyi bir başlığın olmalı.Çok pahalı olması gerekmez. İkinci elden de alabilirsin.Hele ağır ve tele lenslerde çalıştığında bu mutlaka gerekli.Güzel fotoğrafların çekildiği saatlarda ne yazık ki ışık yetersiz oluyor.Bu durumda kurtarıcın tripod'dur.Sakın basit şeylere para verme oraya vereceğin paranın üstüne koy ve iyi bir tripod al.Kullanınca ne anlama geldiğini görecek ve bir daha da yanından ayırmayacaksın.Selamlar

#camoka' tarafından 06.10.2007 14:44:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ekim 2007, 14:37 - İp: 85.***.**3.62
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kad-ir sana benim bu konuda çok yararlandığım Scott Kelby'nin Dijital Fotoğrafçonın el Kitabı'nı tavsiye ederim.Ben kitabı 1 gecede okuyup bitirdim.Sonra 2-3 kere daha okudum.Her zaman da elimin altında tutuyorum.Çok esprili bir anlatımla temel ve en doğru bilgiyi oradan alabilirsim. Kitap ekipman seçiminde de çok faydalı.

Tarih: 6 Ekim 2007, 14:55 - İp: 85.***.**3.62
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

drk_m yeni lensin hayırlı olsun, neticeleri en kısa zamanda merakla bekliyoruz...

Tarih: 6 Ekim 2007, 15:40 - İp: 85.***.**5.89
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Gölyazıda her dakika ayrı bir renk...

Tarih: 6 Ekim 2007, 16:59 - İp: 88.***.**3.217
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

camoka üstadım fotoğraf çok harika! tebrik ediyorum..

sinan abi, senin fotoğrafın da kontrastı ve renkleri harika. yanı başımızda bi cennet var ama her zaman gidilmiyor işte.. siz istanbul'dan geliyorsunuz :D biz 15km gidemiyoruz

bir kare de benden, istanbul life

18 55, f27 1/6 iso100

Tarih: 6 Ekim 2007, 17:07 - İp: 88.***.**3.210
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Mehmet shn58 in dediği gibi sana birde ruhsat lazım.

Komutan,Camoka,Sedat fotoğraflar çok güzeller tebrikler.

Tarih: 6 Ekim 2007, 17:09 - İp: 88.***.**8.66
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

beğeninize çok teşekkür ederim, (Sedat ve Adnan Abi)
Genelde insanlar ellerinin altındaki güzellikleri değilde uzaktakinin peşinde koşuyorlar, baksana sende gelmiş İstanbul'da neler yakalıyorsun, senin çektğin karelerde bize 15 dk. aslında...

Sedat tonlar renkler nostanji estantane çok hoş fakat, gözü rahatsız eden yada daha güzel olmasını sağlayabilecek bir detay var bence bu karade...

Kadrajı başka bir açıdan yapıp, caminin çatı kısmını resmin ortasına yakın bir yerde değilde, sol üst köşede bitmesi çok daha iyi olurmuş, derinlik ve kadraj çok daha iyi olurmuş diye düşünüyorum, Üstadlardan almak lazım birde fikri...

Tarih: 6 Ekim 2007, 17:19 - İp: 88.***.**3.217
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

sinan abi kesinlikle haklısın, eminim çok daha güzel görünürdü.. ben orada müzisyeni rahatsız etmemek ve kalabalığı yakalamak adına uğraşırken geri kalan detaylara yeteri kadar yoğunlaşamamışım.. işte her şeyi ayarlamak görmek ne kadar zor, tekrar anladım sen söyleyene kadar farketmemiştim bile.. daha fazla dikkat edeceğim.

adnan abi, tşkler sana da.

Tarih: 6 Ekim 2007, 17:30 - İp: 88.***.**3.210
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat hareketliliği güzel vurgulamışsın.Güzel bir şehir fotosu.
Komutan sana Gölyazı'da bir yazlık alalım.Gölyazılılar seni fahri hemşehri ilan etsinler.
As teşekkürler.

Tarih: 6 Ekim 2007, 19:17 - İp: 85.***.**3.62