Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Komutan flaş'ı konuşturuyorsun bakıyorum.İnceliklerini bir ara bana da anlatırsın.
Evet onixon IŞIK olayı bitiriyormuş demekki... Boşuna bir çoğumuz "ışığın bol olsun" demiyor... Işığın miktarı, yönü, açısı, konumu vs... Alışacağız inşallah zamanla.
PhotoShop zaten bir alem, o alemde bir yerimiz var sanıyorum, tabii mükemmellik için kimse ben oldum demez. Dahası ve öğrenilecekler mutlaka oluyor.
Yogunluktan birkacgun siteye girecek fırsat bulamadım. Almıs başını gitmiş yine. Cok güzel fotograflar yuklenmiş ve degerli bilgiler paylaşılmış.
Foxfo, helicopter fotografları çok güzel olmuş, aksiyon var.
Ahmed fotografalar yine harika, komutanın dolmalar ye beni diye bagırıyor senin ustalıgın ile. Kurbaganın bir tek tacı eksik kalmıs, yakında onuda takarsan hiç sasırmayacagım. Harika olmus. Makrolara yoruma gerek yok yine.
Erex, hem yapıcı eleştirileriniz hem de ders niteliğinde faydalı bilgilerinizle cok sey katıyorsunuz. Bu konuda As, Ahmed ve Onixon nunda hakkını yemiyeyim. Fotograflarınız gerçekten cok güzel. Ozellikle ışık oyunlu gül, köprü ve günbatımındaki ısıkların karşı kıyıdaki yansımaları. Son gökyüzü fotoğrafıda muhteşem olmuş.
Ulyses, yol fotosu cok güzel.
Nicolayy, sephia sema gösterisi
Kad-ir 70-300 hayırlı olsun ilk fotografın güzel olmus.
Wolwarine, , Realfriend, , Foxfo, Maggma, gerçekten güzel kareler.
Onixon, pan fotoların çok güzel, birincilik için tebrikler. Surf fotografı gerçekten çok güzel.
Endorf, çiçek teki sinek(böcek??? ) makrosu çok güzel olmuş. Bayağı küçük bu çiçekler biliyorum çekmek zor olmuş olmalı.
Komutan, flash denemelerinden ben 1.ciyi begendim. Isık daha dogru gibi duruyor onda. Çiçekli flash fotolarından ilki güzel olmuş. Flash FGZ 540 mı yoksa onun Samsung muadilimi?
Ime, güzel kertenkele VL ilemi çekildi?
Dark-m, kuş fotografı güzel olmuş.
Ahmed, yer ve zaman uygun olursa şu makro çekim ile ilgili olarak bayramdan sonraya düşündüğünüz toplantıya katılmayı bende isterim.
Herkesin ellerine/gözlerine sağlık.Kolay gelsin.
Konu madem ışık oyunlarından açılmış bende gün ışığında P/L filtre ve spot ölçüm modunun yardımı ile aynı karede gece ve gündüzü birleştirmeye çalıştığım bir fotoğrafımı yüklüyeyim.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Hoya P/L.Filtre
İstanbul parlement mavi
Sigma 17-70,37mm,f/8,5sn,iso 100 değerleriyle çekildi.
camoka son günlerde gördüğüm en güzel fotograf.muhteşem
Bu fotografı kültürel mirasımız kategorisine de ekleyin bence,Güzel anlatımınızla da hikayesini yazarsanız.çok süper olur.
Sevgili erex benim 100-500 cosina. İnşallah yarın elime geçecek. Eğer erken vakitte gelirse öğleden sonra ilk deneme atışlarımı yapıp buradan sizlerle paylaşabilirim.
AS, fotograf gerçekten güzel ve ilginç olmuş.
Sayın Camoka, harika bir kare ışıklar, manzara nefis.
Kad-ir ve kaptan teşekkür ederim.Bu fotoğraf güneşin oldukça kuzeyden battığı günlerde çekildi.Bayram sonrası kamera elde yatacağım salacak sahiline.İnşallah daha güzellerini çekeceğim.Onları koyarız.Ah bir de şu Marmaray inşaatının kötü sülietleri olmasa.Bu fotoğrafın iyi tarafı çok net çıkmış.Sultanahmet camiindeki mahya'yı rahatlıkla okuyabiliyorum.Tabii orjinalinde.
#camoka' tarafından 04.10.2007 16:37:58 tarihinde düzenlendi.
Mehmet inşallah yakında güzel kuş fotoğraflarını göreceğiz.
Bu arada ben ilk defa 500mm. lik bir optik kullandım.
Bu uzunluğa sahip bir objektifin tripodsuz kullanılamıyacağınıda bu vesile ile öğrenmiş olduk.
Tabii benim eller acayip titremiyorsa.
Camoka hocam kız kulesi fotoğrafın gerçekten çok güzel olmuş tebrikler.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
032630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
032324 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
040106 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
023301 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
034026 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
024608 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
037102 Eki. 2024, 18:47
prodersler -