Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
70-300 200mm den sonra makro moduna geçiyor. Bu fokal uzunlukda f4.5 diyaframda oluyor ama 1:2 makroyu 300mm de sağlıyor. 300mm de ise f5.6 yani maalesef 70-300ün ışık ihtiyacı makro çekimde de fazla.
En uygun keskinlik için ise; 70mm de f4-f8 arası ideal.
200mm de f5-f11 arası ama en iyi keskinliği f8 de veriyor bu fokal uzunlukda.
300mm de ise;f5.6-f11 ama merkez ve fotoğrafın kenarlarında da keskinlik fazla olsun dersen f11.
Bunları ben söylemiyorum ama
BURADA YAZIYOR TIKLA
Umarım yardımı olur
Onixon oldum olası doğay karşı hep ilgim olmuştur , K10D bu ilgiyi depreştiriyor sadece
çok teşekkürler drk_m,
Bu tip güzel bilgiler topiğin kalabalık sayfası arasında sıkışıp kalıyor.Bunun için ne yapmalı acaba
arşivden 2
Arkadaşlar, nazik beğenileriniz için teşekkür ederim.
Sevgili Camoka, beğenin ve Ay çekimi bilgileri için teşekkürler. Çerçeve işine gelince: hazır bir prıgram yada action yerine kendim PhotoShop da Layer larla uğraşarak oluşturduğum şeyler. Öyle çok matah şeyler değil. PS da nekadar ileride olduğunuzu bilmediğimden burada anlatmaya çalışmayayım. Ama kısmet olursa bir gün birlikte oluşturur veya sizin için bir action haline getiririz.
Sevgili Foxfo, ay fotoğrafı çok güzel. Hiç dnememeiştim, sizler sayesinde heveslendim
Sinan' cım, makinanın saati, senin saatine göre 2' 43" ileri haberin olsun Flash ışığı denemelerin çok güzel. Ben flash ı ilk aldığımda 100 kare civarında açı ve yansıma denemesi yapmıştım. Işığın açısının fotoğrafı nekadar değiştirdiği konusunda belgesel gibi. İlk Kaktüs çiçeği ise kadraj ve çekim tekniği açısından çok iyi olmuş. Eline sağlık.
Sevgili Shn58, teşekkür ederim, bu yoğunluk arasında bizlere bir merhaba demen de ayrı bir incelik.
Tekin43' ün sorduğundan ve Kadir' in Notebook lu fotoğrafından dolayı naçizane bir tavsiyem, Kendinizin ve başkalarının çekimlerinizden öğrenmek istiyorsanız, Sony Vaio, Toshiba Tecra veya yakın kalite bir notebook kullanmıyorsanız, bir externel monitor edinmenizdir. Aksi halde çektiğinizden çok farklı şeyler görmeniz çok mümkün.
Sevgili İme, macro kalitesi cok iyi, eline sağlık. Keşke tel örgüler olmasaymış. ama o da ayrı bir hava vermiş.
Kadir, azmin çok iyi, çekimlerin de iyi gidiyor. böyle devam et. Tavsiyem bol bol diğer insanların neyi nasıl çektiklerini incele. Binlerce fotoğraf çekmektense binlerce fotoğrafı incelemek çok daha kolay ve öğretici oluyor. Firmware güncellemen iyi olur. FW güncellemeleri açıklanan ve açıklanmayan bir çok iyileştirmeyi sağlıyor.
Sevgili Drk_m, tele fotoğrafın çok başarılı, eline sağlık. Yeni lensin hayırlı olsun, Marka model nedir? 100-500mm olarak bildiğim Cosina, Phoenix ve Smyang var, sanırım hepsi manual. Ben de 500mm zoom düşünüyorum. Bunedenle çekimlerini dört gözle bekliyorum.
Serkan' cım sayende serinledim bir an Senin pan ların ayrı
ama sörf fotosona bayıldım. Keşke ufuk çizgisinin üzeri de karanlık olmasymış.
Daha önce paylaştığım kasvetli hava fotoğrafı aslında pano için çektiğim karelerden biriydi. Panonun bir versiyonu ekiyorum. Lens flare etkisini isteyerek almıştım, ancak P/L filtrede flare istediğim gibi olmadı malesef. Fotoğrafın genişliği için de ayrıca özür dilerim.
Sigma 17-70mm ile 3 kare birleşimi.
Fazla büyük olmuş, küçülttüm biraz.
#erex' tarafından 07.10.2007 01:59:33 tarihinde düzenlendi.
Onixon ve Erex son ekledikleriniz gerçekten çok hoş, tebrik ederim. Sörfçü fotoğrafının renk tonları ayrı bir hava katmış. PS'de mi verdin doğal mı(makine ayarından mı)?
Drk_m 70-300'le son kuş çekimin de çok hoş. Yeni objektifle neler olacağını merakla bekliyoruz.
Benim gibi makinesini yeni alan arkadaşları da büyük takdirle izliyorum, güzel bir gidişat var...
Kad-ir'in dediğine katılıyorum aslında birimiz çekim tekniklerini ve diğer faydalı bilgileri forum aralarında kaybolmasın diye yeni bir başlıkta toplayabilir. Ama detaylı bir arama yapmadım forumda belki de vardır. (Eğitim yazılarını kastetmiyorum)
arkadaşlar bende nacizane katılıyorum resimlerin hepsi super ama teknik konulara ve cekim tekniklerine ayrı bi yer acalım.
teşekkürler erex abi =)
s_mavus biz kadrajı,ışığı gölgeleri,pozlamayı oturtukmu gerisi kolay
fotonun bir espirisi yok incelersek fakat ışığın yerleşimi güzel,tad verende bu bana göre.
Makine içinde pek müdahale yapmıyorum.Kontrast vb PC'de daha hızlı ve geri dönüşü kolay.tiffoş :D
Sıgma 17-70mm F/2. 8-4. 5 Dc Macro
arkadaşlar k10d kullamam herkeste 17-70 lens var.
arkadaşlar hayyamda veya başka biyerde spot bulabilirmiyim. bu objettifin sopt fiyatını bilen varmı ?
teşekkürler.
Serkancım çok güzel olmuş renkler ve tonlar, Tebrikler...
Erhan Abi makinanın saatini kontrol ettim ama sadece 2 dakika ileri gözüküyordu. Panoroman çok güzel olmuş
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
032630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
032324 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk